- Bluearena - https://bluearena.gr -

Να «ζεστάνει» τον κόσμο ενόψει των play off

Ευτυχώς, η επιστροφή στις νίκες στον εντός έδρας αγώνα με τον Αμύντα, ανέκοψε την κακή επιρροή μιας δυσάρεστης περιόδου δύο εβδομάδων, που κυριαρχήθηκε από τις δύο οδυνηρές ήττες από τον Απόλλωνα Πάτρας στο Ιβανώφειο και από την Καστοριά στην ακριτική πόλη.

Οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση, απέναντι σε μία ομάδα, η οποία διεκδικεί την είσοδο στα play off της ανόδου, χωρίς ωστόσο να έχει την ουσιαστική δυναμική και τις προοπτικές για να πετύχει και την κατάκτηση του δευτέρου εισιτηρίου για τη Basket League, όπως ο Αμύντας.

Ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης έχει κάθε δίκιο να μιλά για σκληρή ψυχολογικά διαδικασία σε επίπεδο διαχείρισης, αναφερόμενος στην επιστροφή στις νίκες, μετά από το άσχημο διάστημα των δύο ηττών, όμως στο Ιβανώφειο γνωρίζουν άριστα ότι πρέπει να γίνουν πολλά, εντός του παρκέ, προκειμένου η ανάκαμψη να έχει συνέχεια και να είναι ουσιαστική.

Να μπει τέλος στις αποτυχίες

Μπορεί για κάτι ανάλογο να μην προδιαθέτει η μέχρι τώρα αγωνιστική διαδρομή της ομάδας, ωστόσο, με βάση το θεωρητικό επίπεδο του έμψυχου δυναμικού της και την αναντίρρητη εμπειρία του, δημιουργείται η απαίτηση για αποχή από τις ήττες μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, μολονότι θα έρθουν δύσκολα (ιδίως εκτός έδρας) παιχνίδια, όπως αυτό του Σαββάτου (17/3), με το Ψυχικό στην Αθήνα.

Σαφέστατα, ουδείς έχει την απαίτηση για νίκη στο Περιστέρι, το οποίο έχει προ πολλού έχει αποδείξει ότι – με ελάχιστα μεγαλύτερο μπάτζετ από αυτό του Ηρακλή – κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα σύνολο που απέχει δραματικά από το αγωνιστικό επίπεδο των «κυανολεύκων»…

Να έχει «ζεστό» τον κόσμο τον Μάιο

Στόχος του Τμήματος πρέπει να είναι η ιδανικότερη δυνατή μετάβαση από την κανονική περίοδο στη διαδικασία της έξτρα περιόδου των αγώνων για την άνοδο.

Σε αυτούς τους αγώνες, ο μπασκετικός Ηρακλής θα χρειαστεί και πάλι ένα δυναμικό κοινό στο πλάι του, που θα πιστέψει στην ομάδα και στις προοπτικές ανόδου και δεν θα έχει αυτό το «μούδιασμα», που εμφανίζει στην παρούσα φάση, μετά τα αλλεπάλληλα «χαστούκια» από τις ήττες σε αγώνες υψηλής δυναμικής (με Πάτρα – εντός και εκτός – Λευκάδα, Περιστέρι και Καστοριά).

Κι αυτό οι «κυανόλευκοι» μπορούν να το πετύχουν μόνο μέσα από μία συνεχή ροή νικηφόρων αποτελεσμάτων, όσο κι αν φαντάζει δύσκολο κάτι τέτοιο, με βάση το αγωνιστικό πρόσωπο που έχουν δείξει…