- Bluearena - https://bluearena.gr -

Κάποτε θα συνέβαινε…

Αυτό που πέτυχαν μέχρι αυτού του σημείου στον ποδοσφαιρικό Ηρακλή ισοδυναμεί με ένα θαύμα. Μία ομάδα, ένας αθλητικός οργανισμός, ο οποίος πρόλαβε να ξεπεράσει το ισχυρότατο σοκ ενός ακόμη εξωαγωνιστικού και παντελώς αδικαιολόγητου υποβιβασμού, πρόλαβε να βρει λύση στα διοικητικά και – κυρίως – στα οικονομικά του και να «στηθεί» από τον Οκτώβριο και έπειτα, σε επίπεδο στελέχωσης έμψυχου δυναμικού, είναι εκείνος που πέτυχε να είναι και το ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση.

Κι αν όλα αυτά ο Ημίθεος τα πέτυχε, παρακάμπτοντας την κοινή ποδοσφαιρική λογική, φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να παρακάμψει τον θεμελιώδη νόμο των ομαδικών αθλημάτων, ο οποίος θεωρεί πρωτίστου σημασίας την καλοκαιρινή προετοιμασία. Και ο φετινός Ηρακλής, ως γνωστόν, τέτοια… «πολυτέλεια» δεν είχε…

Ακόμη και όσοι… «αντιστέκονταν» σε αυτό το σενάριο, σε αυτήν την εκδοχή, που επιχειρείτο να δικαιολογήσει την κάμψη της ομάδας εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου στις τελευταίες αγωνιστικές, πλέον φαίνεται να μην επιμένουν. Αποδέχονται δηλαδή ότι η παράμετρος της κόπωσης επιδρά στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι «βγάζουν» την έλλειψη θερινής προετοιμασίας.

Διαχείριση ενόψει των τριών «τελικών»

Το πρωτεύον ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι το να κατορθώσει η τεχνική ηγεσία να διαχειριστεί αυτήν την πραγματικότητα, καθώς συναντά την ομάδα στο πλέον καθοριστικό σημείο για την επίτευξη του στόχου της ανόδου.

Μπροστά του, ο «Γηραιός» έχει τρεις «τελικούς», τρεις αγώνες στους οποίους δεν χωρά άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών, ως μοναδικά εφόδια που θα τον οδηγήσουν εκ του ασφαλούς στην κατάληψη της πρώτης θέσης του Ομίλου και στους οποίους το  αγωνιστικό σύνολο των «κυανολεύκων» θα πρέπει να εμφανιστεί φρέσκο και αποτελεσματικό, αρχής γενομένης από την Κυριακή, κόντρα στον Λαγκαδά.

Συν έξι «τελικοί» στη συνέχεια…

Από εκεί και πέρα, καλώς εχόντων των πραγμάτων και με εξασφαλισμένη την πρωτιά, ο Ηρακλής θα κληθεί να μπει στη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος των μπαράζ ανόδου.

Υποχρεούται να αντιμετωπίσει τον Βόλο, τον Τηλυκράτη και το Παραλίμνιο (πιθανότατα) σε εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις, οι οποίες θα κρίνουν οριστικά και αμετάκλητα την υπόθεση της ανόδου στη Football League.

Πρόκειται, δηλαδή, για άλλες έξι μάχες, απολύτως καθοριστικές και, μάλιστα, με αντιπάλους που αποτελούν – κατά τεκμήριο – την «ελίτ» της κατηγορίας.

Πρωταγωνιστές κόουτς και γυμναστής

Όπως είναι απολύτως φυσιολογικό, το βάρος της διαχείρισης πέφτει στην τεχνική ηγεσία και συγκεκριμένα, τόσο στον προπονητή, όσο και στον γυμναστή της ομάδας.

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος, διαχειριζόμενος αναλόγως το πλούσιο ρόστερ της ομάδας, θα κληθεί να διατηρήσει «ζωηρή» την ομάδα σε όλα αυτά τα «τρία – συν έξι» παιχνίδια, που απομένουν μέχρι να κλείσει η αγωνιστική περίοδος, ενώ παράλληλα είναι εκείνος, ο οποίος θα καταρτίσει με τον γυμναστή της ομάδας, Θάνο Κούρτογλου, το πρόγραμμα της προπονησιακής καθημερινότητας στη Μίκρα, με στόχο να αναζωογονήσει και να διατηρήσει ακμαίο το αγωνιστικό δυναμικό του Ημίθεου.