- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ρόβας: «Θα καταθέσουμε σώμα και ψυχή για την άνοδο»

Το κοντέρ έχει σταματήσει στα 21. Ο Χρήστος Ρόβας εξακολουθεί να διατηρεί μεγάλες προοπτικές να «γράψει» και άλλα γκολ στο ενεργητικό του. Για αυτό, αλλά και τη συνολική προσπάθεια για την άνοδο, μίλησε στην εκπομπή «Ώρα για Μπλε» του «Libero 107,4».

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

«Το σημαντικό είναι να κερδίζουμε»

«Σίγουρα το συναίσθημα του γκολ είναι πάρα πολύ όμορφο, αλλά τη δεδομένη στιγμή προτεραιότητα μου είναι η νίκη της ομάδας. Δεν με ενδιαφέρει αν θα σκοράρω ή όχι. Έχουμε ένα εκπληκτικό κλίμα στα αποδυτήρια, το γκολ είναι το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί. Θέλω να βγαίνω στο γήπεδο να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να βοηθάω την ομάδα μου με οποιοδήποτε τρόπο. Αν έρθει το γκολ καλώς, αν δεν έρθει, πάλι καλώς. Όταν είχα έρθει στην ομάδα είχε πει ότι ας σκοράρω πέντε γκολ κι ας ανέβει η ομάδα. Ήρθαν τα γκολ και οι νίκες, ήταν ωραίο όλο αυτό αλλά αυτό που μένει είναι η ομάδα πάνω από όλα. Το σημαντικό είναι να κερδίζουμε».

«Ίσως, ατυχία…»

«Δεν έχει αλλάξει κάτι και δεν σκοράρω. Ίσως να ήμουν άτυχος. Η ψυχολογία μου είναι πολύ καλή, δεν υπάρχει κάτι που με προβληματίζει. Όταν νικάμε είμαι χαρούμενος, στο προηγούμενο ματς έβγαλα και την ασίστ και αυτό που έδωσε επίσης χαμόγελο».

«Μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο»

«Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι στο Παλαιοχώρι, δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο. Στο Καυτανζόγλειο με αυτόν τον αντίπαλο είχαμε δείξει ανωτερότητα και νικήσαμε εύκολα. Το μικρό και βαρύ γήπεδο εκεί δεν μας βοήθησε. Μεγάλο ευχαριστώ σε αυτόν τον κόσμο, ήταν συγκλονιστικό αυτό που είδα. Ο κόσμος ζει και αναπνέει για την ομάδα. Ο Ηρακλής είναι ομάδα Σούπερ Λίγκ και σε συγκλονίζει να βλέπεις αυτόν τον κόσμο να έρχεται σε ένα μικρό χωριό να τον δει. Είναι φοβερό το συναίσθημα».

«Συμβάλλει η κούραση»

«Δεν θεωρώ ότι το μάτι δεν «γυαλίζει» πλέον. Ίσως υπάρχει κούραση και η ατυχία που παίζουν ρόλο, αλλά και οι συγκυρίες. Παίζουμε πάντα για τη νίκη, δεν έχει αλλάξει κάτι. Δεν πληγώθηκε ο εγωισμός μας μετά τον Μακεδονικό, αντιθέτως αυτή η ήττα μας πείσμωσε. Ίσως η κούραση παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο που δεν παίζουμε συνέχεια εκπληκτικό ποδόσφαιρο. Αυτό που μας απασχολεί περισσότερο τώρα προς το τέλος είναι το αποτέλεσμα».

«Κάνουμε την υπέρβαση» 

«Αυτό που έγινε φέτος είναι πρωτάκουστο και με συγκινεί. Όταν βρεθήκαμε στην αρχή δεν ξέραμε καν τα ονόματα των συμπαικτών μας. Δεν υπήρχαν περιθώρια, αντιληφθήκαμε που βρισκόμαστε. Είναι φοβερό αυτό που κάναμε, χωρίς καν προετοιμασία. Παίρναμε δύναμη από όλους και τον κόσμο και λέγαμε πάμε για την υπέρβαση. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν μπορώ να δώσω εξήγηση για αυτήν την εκπληκτική πορεία. Δώσαμε παραπάνω από την ψυχή μας».

«Υπέροχο συναίσθημα»

«Η Γ΄ Εθνική είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Το να είμαι πρώτος σκόρερ είναι κάτι πολύ όμορφο και εύχομαι να γκολ να γίνουν 30 και να βγάλουμε τον Ηρακλή κατηγορία. Όταν πανηγυρίζει τόσος κόσμος τα γκολ σου και χαμογελάει είναι κάτι υπέροχο. Θέλω να βλέπω όλους αυτούς τους ανθρώπους χαμογελαστούς και χαρούμενους».

«Σώμα και ψυχή…»

«Εκείνο το παιχνίδι στο Λαγκαδά ήταν σε κακό αγωνιστικό χώρο και υπήρχαν και άλλοι παράγοντες που δεν μας άφησαν να κάνουμε το παιχνίδι μας. Όταν φτάνουμε τόσο κοντά σε έναν στόχο, αυτό από μόνο του μας δίνει την ώθηση να πάρουμε την νίκη την Κυριακή. Θέλω να φύγουν όλοι από το γήπεδο χαρούμενοι, το αν σκοράρω είναι το δεύτερο που με απασχολεί. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα καταθέσουμε σώμα και ψυχή για να ανεβούμε».