- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ο κόσμος, πάντως, πήρε το «διπλό»…

Την εβδομάδα, που μας πέρασε, είχαμε δύο παράλληλες προετοιμασίες. Από τη μία, την προετοιμασία του αγωνιστικού τμήματος, ενόψει της κρισιμότατης μάχης κορυφής, εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου και, από την άλλη, την προετοιμασία του ανώνυμου Ηρακλειδέα, οργανωμένου και μη, προκειμένου να βρεθεί στο χωριό της ορεινής Χαλκιδικής και να συμπαρασταθεί στην ομάδα του, στον πλέον σημαντικό αγώνα της κανονικής περιόδου.

Η ομάδα πήρε το θετικό αποτέλεσμα, όμως δεν γοήτευσε με τον αγωνιστικό προσανατολισμό, που επέδειξε. Όσοι περίμεναν έναν Ηρακλή, ο οποίος θα κατέβαινε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να αποδείξει την ποιοτική ανωτερότητά του και να «καθαρίσει» την υπόθεση της πρώτης θέσης από χθες, ήταν λογικό να απογοητευθούν.

Κανείς όμως δεν απογοητεύθηκε από τις «επιδόσεις» του «κυανόλευκου» κόσμου, καθώς αυτός ήταν – πράγματι – ο νικητής της αναμέτρησης στο Παλαιοχώρι. Η προετοιμασία του… απέδωσε και μάλιστα με εντυπωσιακά αποτελέσματα, σε επίπεδο συμπαράστασης στην ομάδα.

«Διέλυσαν» την απαγόρευση – Κατέλαβαν το γήπεδο

Η αρμόδια αστυνομική διεύθυνση ήταν καλά προετοιμασμένη και έκανε τα πάντα για να τηρηθεί η προαποφασισμένη απαγόρευση, που αφορούσε στην παρουσία των Ηρακλειδέων στο Παλαιοχώρι.

Σε καμία, όμως, περίπτωση δεν πέτυχε να τα βγάλει πέρα με την αποφασιστικότητα των οπαδών του Ημίθεου και την πρόθεσή τους να μην αφήσουν μόνη της την ομάδα τους σε έναν τέτοιας σημασίας αγώνα. Τα μπλόκα παρακάμφθηκαν, οι «γαλάζιοι» οπαδοί βρέθηκαν αρχικά στο Παλαιοχώρι και στην συνέχεια βρήκαν τρόπο να εξασφαλίσουν θέση στο γήπεδο.

Κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της κερκίδας και επειδή το πλήθος τους δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί από τις περιορισμένες θέσεις της εξέδρας, οδηγήθηκαν σε απόλυτη κατάληψη όλης της περιμέτρου του γηπέδου, δημιουργώντας εντυπωσιακή ατμόσφαιρα έδρας, με τον όγκο και τον παλμό της παρουσίας τους.

Δεν συνέβη το παραμικρό!

Σε έναν αγώνα, ο οποίος, πριν την έναρξή του, «μύριζε μπαρούτι», λόγω της εμμονής να διεξαχθεί στο παντελώς ακατάλληλο γήπεδο του Παλαιοχωρίου, οι Ηρακλειδεις, όχι μόνο κατόρθωσαν να πετύχουν τον στόχο της «παράκαμψης» της απαγόρευσης και να βρεθούν εκεί μαζικά, αλλά το πέτυχαν χωρίς να συμβεί το παραμικρό!

Προστάτεψαν με πλεόνασμα σύνεσης την ομάδα και την προσπάθεια της, ενώ, παράλληλα, έστειλαν το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι ο κόσμος του Ηρακλή δεν αντιλαμβάνεται και πολλά από… μπλόκα και απαγορεύσεις… Και το απέδειξαν, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη…

Πολλοί ταλαιπωρήθηκαν

Βεβαίως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν ήταν λίγοι οι φίλοι του Ηρακλή, οι οποίοι έπεσαν θύματα στον… βωμό της απαγόρευσης. Κάποιοι δεν κατόρθωσαν να «σπάσουν» τα αστυνομικά μπλόκα και εξαναγκάστηκαν σε επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, ενώ κάποιοι βρέθηκαν στη δυσάρεστη κατάσταση να ταλαιπωρηθούν, περνώντας τη διαδικασία προσαγωγής στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου, με πρόσχημα την… «εξακρίβωση στοιχείων»…