Οι ιδιαιτερότητες των τριών «τελικών»…

Λαγκαδάς, Φίλιππος Αλεξάνδρειας και Εδεσσαϊκός, τα τελευταία εμπόδια για την κατάκτηση της κορυφής.

Σε μία απόπειρα να «ακτινογραφήσει» κανείς τις αναμετρήσεις που απομένουν στον Ηρακλή, πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, μπορεί να διαπιστώσει μία «κατανομή» του βαθμού δυσκολίας. Πρόκειται για τρεις «τελικούς» με ξεχωριστές ιδιαιτερότητες ο καθένας και μόνο κοινό σημείο αναφοράς την απόλυτη ανάγκη των «κυανολεύκων» για τη νίκη.

Η «κατανομή» δυσκολίας έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι δύο «καλοί» αντίπαλοι (ΑΠΕ Λαγκαδά και Εδεσσαϊκός) φιλοξενούνται στο Καυτανζόγλειο, ενώ ο «αδύναμος» αγωνίζεται στην έδρα του…

Ο… «επώδυνος» Λαγκαδάς…

Στον πρώτο «τελικό», αυτόν κόντρα στην ΑΠΕ Λαγκαδά, την Κυριακή, που μας έρχεται (18/3), ο Ηρακλής υποδέχεται στο Καυτανζόγλειο μία ομάδα, η οποία του προκαλεί εξαιρετικά δυσάρεστες αναμνήσεις.

Όλα όσα συνέβησαν στον αγώνα του πρώτου γύρου στην έδρα της ΑΠΕ, καταδεικνύουν ότι η ομάδα από τον Λαγκαδά, μόνο «εύκολη και σίγουρη υπόθεση» δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Σε εξωαγωνιστικό επίπεδο, οι τότε γηπεδούχοι, έκαναν τα πάντα για να «δηλώσουν» ότι είναι απέναντι στον Ημίθεο, ακόμη και με αθέμιτα μέσα (απαγόρευση τηλεοπτικής κάλυψης του αγώνα από το Iraklis TV, παρουσία πλήθους ατόμων… «ιδιωτικής ασφαλείας) και «δίδαξαν» – για πρώτη φορά τόσο έντονα – «Γ΄ Εθνική» στον… «άμαθο» Ηρακλή…

Με τη βοήθεια της απαράδεκτης και προκλητικά υπέρ τους διαιτησίας, έφτασαν, μάλιστα και στη νίκη, με το γκολ του Κοντέοντα στις καθυστερήσεις, προκαλώντας ένα πλήγμα, το οποίο ακόμη στοιχίζει – σε βαθμολογικό επίπεδο – στην «κυανόλευκη» πλευρά.

Πρόκειται για ομάδα, η οποία βρίσκεται στα μέσα της βαθμολογίας, συγκαταλέγεται στις «καλές» του πρωταθλήματος και απαιτεί εξαιρετική προσοχή.

Φίλιππος: Αδύναμος, αλλά παίζει σπίτι του…

Σε θεωρητικό επίπεδο, ο επόμενος «τελικός» φαντάζει ο πλέον βατός εκ των τριών. Αντίπαλος η δεύτερη – κατά τεκμήριο – πιο αδύναμη ομάδα του Ομίλου, ο Φίλιππος Αλεξάνδρειας.

Στον αγώνα του πρώτου γύρου ο Ηρακλής δεν δυσκολεύτηκε να πάρει αυτό που ζητούσε, επικρατώντας με 2-0, ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι ο αντίπαλος αγωνίζεται στο γήπεδό του και ότι άπαντες απέναντι στον «Γηραιό» επιχειρούν την αγωνιστική υπέρβαση, απαιτεί σοβαρότητα και απόλυτη συγκέντρωση.

Ο Εδεσσαϊκός και το «στοπ» στους καταρράκτες

Η ομάδα του Εδεσσαϊκού αποτελεί σταθμό αναφοράς για τη φετινή διαδρομή του Ηρακλή, καθώς συγκαταλέγεται στις λίγες ομάδες, οι οποίες κατάφεραν να φρενάρουν την πορεία πρωταθλητισμού των «κυανολεύκων».

Σε ένα δυνατό και νευρικό παιχνίδι στον πρώτο γύρο, οι Εδεσσαίοι σταμάτησαν τον Ηρακλή, κρατώντας τον στο «στείρο» 0-0, με τον Άγγελο Καραντασιάδη να αποβάλλεται και τον Παναγιώτη Βοσνιάδη να λέει «όχι» στον Σκαθαρούδη σε τετ α τετ, λίγο πριν το τέλος του ματς.

Πρόκειται για αντίπαλο από τα… «μεγαλομεσαία» κλιμάκια της βαθμολογίας, με τον Ηρακλή (αν όλα πάνε καλά, με δύο νίκες στα προηγούμενα παιχνίδια) να έχει την ευχέρεια για την τρίτη και τελική νίκη, παίζοντας τον αγώνα εντός Καυτανζογλείου.

 

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top