- Bluearena - https://bluearena.gr -

Τέταρτος, αλλά και… «πρώτος μάγκας»!

Περισσότερο άνετα από ό,τι καταδεικνύει ακόμη και η «καθαρή» επικράτηση με 1-3 επί του Παμβοχαϊκού, πέρασε από το Βραχάτι ο Ηρακλής, επιτυγχάνοντας μία καθοριστική εκτός έδρας επιτυχία, η οποία τον οδηγεί στο να διασφαλίσει την τέταρτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα της Volley League.

Κι όλα αυτά, σε μία χρονιά, κατά την οποία, χωρίς την συγκλονιστική προσπάθεια των διοικούντων της ομάδας και ορισμένων φίλων του Συλλόγου, που συμπαρίστανται οικονομικά, το συγκεκριμένο αγωνιστικό συγκρότημα θα είχε αφανιστεί από την παντελή έλλειψη οικονομικών εφοδίων.

Στον κρισιμότερο αγώνα για την υπόθεση της τετράδας, λοιπόν, η ομάδα του Γιάννη Ορφανού, όχι μόνο κατόρθωσε να υπερβεί τον κακό εαυτό της στα εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον γηπεδούχο Παμβοχαϊκό, ο οποίος ήταν ένας από τους συνδιεκδικητές της τέταρτης θέσης.

Οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να φανούν ανταγωνιστικοί μόνο στο δεύτερο σετ του αγώνα, όταν και ισοφάρισαν προσωρινά σε 1-1, ωστόσο, ο αποφασιστικός και ποιοτικά ασύγκριτα ανώτερος Ηρακλής έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στο τελικό 1-3.

«Μπήκε» δυνατά

Ο Ηρακλής ήταν αυτός που βρήκε πρώτος τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο, κάτι το οποίο δεν χαρακτηρίζει τους «κυανολεύκους» στις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους.

Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του πρώτου σετ, με τους γηπεδούχους να μην δείχνουν ικανοί να ανταποκριθούν περισσότερο από το να παρακολουθούν.

Η κατάληξη του σετ ήταν άνετη για τον «Γηραιό», καθώς το 20-25 για το 0-1 εμφανίζει ανάγλυφα της διαφορά απόδοσης των δύο ομάδων στην εκκίνηση του ματς.

Ισορρόπησε και ισοφάρισε ο Παμβοχαϊκός

Το δεύτερο σετ δεν είχε την ίδια αγωνιστική μορφολογία με εκείνην του πρώτου και σε καμία περίπτωση δεν εξελίχθηκε όπως θα το ήθελαν και το περίμεναν από την πλευρά του Ηρακλή.

Το σετ κύλησε με τις δύο ομάδες να είναι ανταγωνιστικές, αλλά με τον Παμβοχαϊκό να είναι εκείνος που οδηγούσε με προβάδισμα βραχείας κεφαλής και τον Ημίθεο να ισοφαρίζει διαρκώς. Ωστόσο, μετά τους 20 πόντους, στο καθοριστικό σημείο, ήταν οι γηπεδούχοι που φάνηκαν πιο αποτελεσματικοί, φτάνοντας στο τελικό 25-21 και το 1-1 της ισοφάρισης.

«Επίμονος» ο Ηρακλής

Οι «κυανόλευκοι» επανέκαμψαν στο τρίτο σετ, αναλαμβάνοντας και πάλι τα ηνία της καθοδήγησης της αναμέτρησης, θυμίζοντας αμέσως τον εαυτό τους του πρώτου σετ.

Διατηρώντας την πρωτοπορία στο σκορ πήγε το σετ εκεί που το ήθελε και δεν δυσκολεύτηκε να πάρει και πάλι το προβάδισμα, με το 22-25 και το 1-2 στα σετ.

«Κλείδωσε» τη νίκη στο τέταρτο

Οι παίκτες του Γιάννη Ορφανού απέδειξαν την ανωτερότητά τους και στο τέταρτο σετ, μη επιτρέποντας τους γηπεδούχους να αμφισβητήσουν την επικράτησή τους και φτάνοντας σε μία πολύτιμη για τον στόχο της τετράδας, «καθαρή» εκτός έδρας νίκη.

Ο Ηρακλής προηγήθηκε ακόμη και με οκτώ πόντους διαφορά κατά τη διάρκεια του σετ, όντας ανώτερος από τον αντίπαλό του σε όλες τις παραμέτρους ανταγωνισμού και βρίσκοντας με άνεση λύση απέναντί τους, στοιχείο που οδήγησε στο άνετο 20-25 και στο τελικό 1-3 στα σετ.

Τα σετ: 20-25, 25-21, 22-25, 20-25 (1-3).

ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ (Δεληκώστας): Ούγκο 9 (6/12 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Μοράλες 3 (1/1 επ, 2 άσσοι), Γκλάνστοουν 12 (7/15 επ, 4 άσσοι, 1 μπλοκ), Μουνίθ Ολιβέιρα 12 (12/23 επ, 53% υπ -37% άριστες), Παλέντζας 18 (17/44 επ, 1 μπλοκ), Δαλακούρας 11 (9/22 επ, 2 μπλοκ, 60% υπ -36% άριστες) / Γκαράς (λ, 59% άριστες – 50% άριστες), Κωτσάκης 1 (1/1 επ), Γεωργίου.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ορφανός): Προύσαλης 3 (2/3 επ, 1 άσσος), Τζιουμάκας 11 (10/19 επ, 1 άσσος, 31% υπ -19% άριστες), Εφραιμίδης 9 (10/22 επ, 1 μπλοκ, 55% υπ – 20% άριστες), Σμαραγδής 9 (7/11 επ, 2 μπλοκ), Φέργκιουσον 6 (4/6 επ, 2 μπλοκ), Αρμενάκης 20 (15/33 επ, 2 άσσοι, 3 μπλοκ) / Μπαμπαλιούτας (λ, 78% υπ -43% άριστες), Μούχλιας, Ευγενίδης.