«Ηρακλής είμαστε – Νίκη, όπως σε όλα τα παιχνίδια»…

«Ενέσεις ηθικού» από τον Σπύρο Μπαξεβάνο, ενόψει του αγώνα της Κυριακής, που θα κρίνει την άνοδο.

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος επιχειρεί να δώσει με τον πιο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο το στίγμα του για την επικείμενη αναμέτρηση στο Παλαιοχώρι και να το περάσει στο εσωτερικό της ομάδας. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο ο τεχνικός της ομάδας επέλεξε να μιλήσει αρκετές φορές εντός της εβδομάδας στους ποδοσφαιριστές του, περνώντας συγκεκριμένα μηνύματα.

Στοχεύει στο να τους κρατήσει σε απόλυτη αγωνιστική επαγρύπνηση και να καταστήσει σαφές, απόλυτο και ξεκάθαρο ότι ο προπονητικός σχεδιασμός του αφορά μόνο σε ένα αποτέλεσμα και αυτό δεν είναι άλλο από το νικηφόρο.

Οι σταθερές των αναφορών του Σπύρου Μπαξεβάνου προς τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, σχετικά με τον κυριακάτικο αγώνα, συγκεντρώνουν σημαντικό ενδιαφέρουν, καθώς καταγράφουν προθέσεις και φανερώνουν τον ευρύτερο προσανατολισμό της ομάδας, ενόψει Παλαιοχωρίου:

«Ηρακλής είμαστε» – Η διαφορά ποιότητας και ο στόχος νίκης. Ο κόουτς επιχειρεί να περάσει στους ποδοσφαιριστές του, το κοινώς αποδεκτό και αυτονόητο: ότι αυτή η ομάδα δεν είχε, δε έχει και δεν θα πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι υπερέχει σε κάθε επίπεδο έναντι του αντιπάλου της από τη Χαλκιδική.

«Τον συγκεκριμένο αγώνα θα τον αντιμετωπίσουμε όπως όλους σε αυτό το πρωτάθλημα. Ηρακλής είμαστε και δεν έχουμε να σκεφτούμε τίποτε άλλο, πέρα από τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, που θα μας φέρει. Είμαστε η καλύτερη ομάδα και θα κάνουμε τη δουλειά μας, όπως την κάνουμε σε κάθε γήπεδο και απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και που πατάμε, γνωρίζουμε το επίπεδο των δυνατοτήτων μας και είμαστε έτοιμοι να το αποδείξουμε», επεσήμανε ο κόουτς των «κυανολεύκων».

«Ήρεμοι και αποφασιστικοί». Μεγάλη ήταν η βαρύτητα που έδωσε ο προπονητής του «Γηραιού» στο κλίμα, το οποίο θα πρέπει να επικρατεί στην ομάδα ενόψει του παιχνιδιού, που θα κρίνει την πρώτη θέση στον Όμιλο.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη δουλειά μας, με ηρεμία και αποφασιστικότητα. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να βγαίνουμε από τις γραμμές μας και να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Είναι λογικό και επόμενο, όταν έχεις στόχους, αυτοί να περνούν μέσα από συγκεκριμένους αγώνες. Ένας τέτοιος αγώνας είναι και αυτός που έχουμε μπροστά μας και γνωρίζουμε άριστα πώς θα τον διαχειριστούμε», σημείωσε ο Σπύρος Μπαξεβάνος.

Αγωνιστική πειθαρχία και σοβαρότητα. «Την Κυριακή οφείλουμε να είμαστε αγωνιστικά πειθαρχημένοι και απολύτως σοβαροί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Να εμφανιστούμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας και να αποφύγουμε κάθε πιθανότητα λάθους. Απαιτείται συγκέντρωση από όλους, για να φτάσουμε στον στόχο μας, αποδεικνύοντας ότι εμείς είμαστε εκείνοι που θα βγουν νικητές, γιατί το μπορούμε και το αξίζουμε», ήταν κάποιες από τις ατάκες ψυχολογικής ενίσχυσης του προπονητή προς τους παίκτες.

«Σας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη». Ο 47χρονος τεχνικός, όπως έπραξε αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης στη Χαλάστρα, την περασμένη αγωνιστική, μέσα από τις δηλώσεις του, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς το αγωνιστικό δυναμικό της ομάδας, απευθυνόμενος και προς τους ποδοσφαιριστές του: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλους σας. Στον καθένα σας ξεχωριστά και σε όλους μαζί. Ο καθένας που βρίσκεται σε αυτήν εδώ την ομάδα, έχει σημαντικές δυνατότητες και καλείται να το αποδεικνύει σε κάθε αγώνα. Εγώ είμαι σίγουρος για εσάς. Είμαι σίγουρος για την ομάδα μας», υπογράμμισε ο Σπύρος Μπαξεβάνος.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Θέλει – οπωσδήποτε – τη νίκη… “ξορκίζοντας” την Κοζάνη…

Ποδόσφαιρο

Back to Top