- Bluearena - https://bluearena.gr -

Κόντρα στο κλίμα…

Εκεί που έχει φτάσει η κατάσταση στο «κυανόλευκο» μπάσκετ, είναι σαφές ότι τα λόγια και οι σχεδιασμοί, η μελλοντολογία και οι εκτιμήσεις, περισσεύουν. Είναι σαφές ότι η ομάδα έχει καταγράψει μία κατά πολύ χειρότερη αγωνιστική διαδρομή, από ό,τι ανέμεναν όλοι γύρω από το αγωνιστικό σύνολο του Ηρακλή και από ό,τι προσέγγιζαν οι προβλέψεις πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Σε αντίθεση με την περσινή αγωνιστική χρονιά και μολονότι το έμψυχο δυναμικό φέτος είναι – κατά τεκμήριο – ακόμη πιο ισχυρό, αυτή η ομάδα δείχνει πιο ευάλωτη στο παρκέ και πιο ευκολοκατάβλητη, ιδίως όταν καλείται να αντιμετωπίσει ομάδες, οι οποίες διατηρούν υψηλούς στόχους και διαθέτουν καλή ποιότητα έμψυχου δυναμικού.

Έτσι, λοιπόν, ανάσχεση αυτού του απογοητευτικού κλίματος θα επιχειρήσει ο «Γηραιός», μέσα από τον αυριανό (Σάββατο 10/3, 17:00)  αγώνα του με τον Αμύντα στο Ιβανώφειο, επιχειρώντας να επανέλθει στις νίκες.

Έχει να διαχειριστεί και τη βαριά ατμόσφαιρα

Κανείς στο Ιβανώφειο δεν εθελοτυφλεί. Άπαντες γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ότι το περιβάλλον της ομάδας βρίσκεται υπό την επήρεια μιας βαριάς ατμόσφαιρας, την οποία καλούνται να διαχειριστούν με επιτυχία, δίνοντας θετικές απαντήσεις μέσα από τα παιχνίδια.

Ο κόσμος έχει φτάσει σε σημείο απώλειας της εμπιστοσύνης του προς το συγκρότημα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη, ως προς την προοπτική επίτευξης του στόχου της ανόδου, καθώς – εκ των πραγμάτων – αυτή τίθεται υπό σοβαρότατη αίρεση, για μία ακόμη χρονιά.

Η αγωνιστική κόντρα με τον Αμύντα εμπεριέχει και αυτήν την ιδιαιτερότητα, την οποία επιφέρουν οι δύο συνεχόμενες αποτυχίες της γηπεδούχου πλευράς, στις μάχες με Απόλλωνα Πάτρας και Καστοριά, όμως αποτελεί μία σκληρή και δυσάρεστη πραγματικότητα, που θα πρέπει να κοντράρει και να κατανικήσει ο Ημίθεος, αν θέλει να παραμείνει ζωντανός στο παιχνίδι της διεκδίκησης του δευτέρου εισιτηρίου ανόδου.

Ο «παράγων Ουάσινγκτον»…

Η μόνη ορατή και… «χειροπιαστή» ελπίδα για κάποια ουσιαστική πηγή ανάκαμψης σε αγωνιστικό επίπεδο, προέρχεται από την πλευρά του ξένου της ομάδας. Ο Ντάριους Ουάσινγκτον βρίσκεται σε διαρκή φάση προόδου, ως προς τα προσωπικά αγωνιστικά δεδομένα του και στο Ιβανώφειο φιλοδοξούν ότι, παιχνίδι με το παιχνίδι, θα συμμετέχει όλο και πιο καταλυτικά στην επιχείρηση βελτίωσης της ομάδας.

Κακά τα ψέματα και οι περιττολογίες, ο Ηρακλής θέλει από τον Αμερικανό την καλή επαφή του με το αντίπαλο καλάθι (έστω και με την τακτική των διεισδύσεων, εφόσον αποδεικνύεται πως – παρά το γεγονός ότι «έχει» και το τρίποντο – δεν είναι ο «killer» από μακρινή απόσταση), ώστε να ξεμπλοκάρει επιθετικά η ομάδα, όταν οι υπόλοιποι εξαιρετικοί επιθετικά παίκτες που διαθέτει, «ξεχνούν» τον πραγματικό εαυτό τους στα αποδυτήρια, όπως έχουν πράξει αρκετές φορές φέτος, στα δυνατά παιχνίδια της Α2…

Και ελπίζεται ότι κόντρα στον Αμύντα, ο 32χρονος Αμερικανός γκαρντ θα είναι ακόμη πιο έτοιμος να διαδραματίσει τον συγκεκριμένο ρόλο…