- Bluearena - https://bluearena.gr -

Αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα

Η αλήθεια είναι ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα του κυριακάτικου αγώνα, που θα διεξαχθεί στο Παλαιοχώρι, είναι ιδιαιτέρως φορτισμένη, λόγω των μεθοδεύσεων, οι οποίες οδήγησαν στη διεξαγωγή του σε ένα απολύτως ακατάλληλο γήπεδο.

Βεβαίως, το «κυανόλευκο» περιβάλλον αντιλαμβάνεται ότι όλη αυτή η ιστορία προέκυψε από την ανάγκη εξυπηρέτησης των συμφερόντων της γηπεδούχου πλευράς, η οποία παίζει το τελευταίο χαρτί της για την υπόθεση της ανόδου και επιθυμεί να το πράξει εντός της φυσικής έδρας της. Επιχειρώντας, παράλληλα, να προβληματίσει τη φιλοξενούμενη πλευρά, καθώς είναι δεδομένο ότι θα φέρει μαζί της έναν μεγάλο όγκο οπαδικού κοινού, ο οποίος θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξυπηρετηθεί, με βάση τα χωροταξικά δεδομένα του συγκεκριμένου γηπέδου.

Ωστόσο, το ίδιο το ποδοσφαιρικό τμήμα, οι πρωταγωνιστές της σημαντικής κυριακάτικης κόντρας, αυτοί οι οποίοι πρέπει να «μιλήσουν» εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου, εξακολουθούν και προετοιμάζονται με ηρεμία και αποφασιστικότητα, ολοκληρώνοντας τον κύκλο της αγωνιστικής προπαρασκευής τους για το ματς στη Χαλκιδική.

Με άξονα την ποιοτική διαφορά

Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα και απόλυτα σε αγωνιστικό επίπεδο. Σε επίπεδο «ξερά» ποδοσφαιρικό. Ο Ηρακλής διαθέτει καλύτερη ομάδα από τον συνδιεκδικητή της πρώτης θέσης και υπεροχή σε όλα τα επίπεδα: σε ποιότητα και εμπειρία έμψυχου δυναμικού και σε βάθος επιλογών, τόσο αριθμητικά, όσο και ποιοτικά. Και, βεβαίως, πάνω από όλα, σε ποδοσφαιρική «αύρα» και δυναμική.

Αυτό το γνωρίζουν άριστα στον Ημίθεο και είναι αποφασισμένοι να το αποδείξουν στον αγωνιστικό χώρο του μικρού γηπέδου του χωριού της ορεινής Χαλκιδικής, χωρίς να επιτρέπουν τίποτε να επηρεάσει αυτήν την αποφασιστικότητα και την προσήλωσή τους στον στόχο.

Η ομάδα, με την μέριμνα του Τάσου Κατσαμπή και της τεχνικής ηγεσίας, έχει μείνει όλες αυτές τις μέρες μακριά από την ένταση της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, με τη διοίκηση να είναι εκείνος ο φορέας, ο οποίος – ως όφειλε – ανέλαβε την διεκπεραίωση όλων των εξωαγωνιστικών ζητημάτων, που προέκυψαν, προκύπτουν και θα προκύπτουν, μέχρι και την ώρα διεξαγωγής της αναμέτρησης.

Η διαφορά φάνηκε στο Καυτανζόγλειο

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017,  ο Ηρακλής υποδέχτηκε, για τον αγώνα του πρώτου γύρου, τον Άρη Παλαιοχωρίου και μέσα από την εξέλιξη εκείνης της αναμέτρησης, δόθηκε η ευκαιρία να αναδειχθούν για πρώτη φορά οι ποιοτικές διαφορές των δύο μονομάχων, οι οποίοι παλεύουν για την πρωτιά στον 2ο  Όμιλο.

Ο «Γηραιός», τότε, δεν εμφάνιζε ακόμη την πληρότητα του ρόστερ, την οποία εμφανίζει μετά και την τελευταία ενίσχυση από την εμβόλιμη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, εντούτοις, απέδειξε ότι ήδη «τον είχε» τον αντίπαλο, με τον Άρη Παλαιοχωρίου να πετά λευκή πετσέτα από νωρίς, μολονότι είχε την τύχη να προηγηθεί με γκολ από τα αποδυτήρια, μετά από μία στιγμιαία αδράνεια της «κυανόλευκης» αμυντικής γραμμής.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο τελικό 3-1 με άνεση υγιεινού περιπάτου, με τους φιλοξενουμένους να είναι και ικανοποιημένοι στο τέλος, που έφυγαν με αυτήν την έκταση ήττας από το Καυτανζόγλειο, έχοντας βγάλει πολύ εκνευρισμό και αδυναμία και χάνοντας με αποβολή δύο ποδοσφαιριστές τους.

Ο Άρης Παλαιοχωρίου, όντως είναι η πιο ποιοτική ομάδα από τις υπόλοιπες του Ομίλου, διαθέτει έμπειρο και καλό για την κατηγορία υλικό, πολλές και πολλαπλές «αβάντες» σε εξωαγωνιστικό επίπεδο, όμως ένας Ηρακλής, ο οποίος θα αποδώσει με βάση τις πραγματικές ικανότητές του το απομεσήμερο της Κυριακής δεν έχει να ανησυχεί για τίποτε, σχετικά με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και αυτό το γνωρίζουν άριστα στην πλευρά του Ημίθεου, διαχειριζόμενοι με ακραία αίσθηση αυτοπεποίθησης τον επικείμενο αγώνα.