- Bluearena - https://bluearena.gr -

Όχι στην παγίδα του «Χ»…

Το να αγωνίζεσαι για αυτό, που στη γλώσσα του ποδοσφαίρου εκφράζουμε με τον όρο «για δύο αποτελέσματα», μπορεί – σε πρώτο βαθμό ανάλυσης – να φαντάζει βολικό και εξαιρετικά εφικτό, σε επίπεδο αγωνιστικού σχεδιασμού, ωστόσο, στην πραγματικότητα, κρύβει σημαντική και εξαιρετικά επικίνδυνη παγίδα.

Στην περίπτωσή μας, ο Ηρακλής, σε βαθμολογικό επίπεδο, «εξυπηρετείται» ακόμη και με τον βαθμό της ισοπαλίας, ως συγκομιδή από την επικείμενη αναμέτρηση κορυφής της Κυριακής, στο Παλαιοχώρι. Ωστόσο, κάθε άλλο παρά αυτός είναι ο στόχος και το αποτέλεσμα, το οποίο θα επιδιώξει, από τον αγώνα στο μικρό γήπεδο του χωριού της ορεινής Χαλκιδικής.

Μακριά από την παγίδα της ισοπαλίας…

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος, μέσα από την καθημερινότητα της επικοινωνίας του με τους παίκτες του, τους έχει ξεκαθαρίσει ότι ο στόχος της ομάδας είναι και παραμένει ο ίδιος με τον στόχο, που εκείνη είχε και έχει σε όλα τα παιχνίδια της κατηγορίας, στην οποία αγωνίζεται και δεν είναι άλλος από το απόλυτο: η νίκη και η κατάκτηση των τριών βαθμών, που συνεπάγεται.

Ο κόουτς των «κυανολεύκων» δεν επιθυμεί, σε καμία περίπτωση, να κινδυνεύσει να πέσει στην παγίδα επιδίωξης της ισοπαλίας το αγωνιστικό σύνολό του, μέσα από τη λογική του προσανατολισμού σε «δύο αποτελέσματα».

Γνωρίζει άριστα, ότι, αν μία ομάδα μπει στον πειρασμό αυτής της συλλογιστικής και δώσει περισσότερη βαρύτητα από όση οφείλει – εκ των συνθηκών του αγώνα – να δώσει στην αμυντική προσπάθεια, κινδυνεύει, μέσα από μία κακή στιγμή, από μία στιγμιαία αδράνεια, από μία στατική φάση, από φάσεις, που συμβαίνουν πολλές και συχνά στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, να βρεθεί σε μειονεκτική θέση και να παλεύει με το άγχος, προκειμένου να ισορροπήσει τα πράγματα.

Οργανωμένος ανασταλτικά, αλλά με στόχο το γκολ

Στα πλάνα του Γιαννιτσιώτη τεχνικού περιλαμβάνεται μία καλά οργανωμένη και απολύτως συγκροτημένη μεσοαμυντική παρουσία κόντρα στον Άρη Παλαιοχωρίου, αλλά με βασικό άξονα λειτουργίας και φιλοσοφίας του παιχνιδιού τον έλεγχο του ρυθμού και την επιδίωξη του γκολ, το οποίο θα βάλει τον Ηρακλή στη θέση του οδηγού, ως προς την εξέλιξη του αγώνα.

Ο Ημίθεος διαθέτει το αγωνιστικό υλικό – ιδίως σε επίπεδο βασικού σχήματος – προκειμένου να ανταπεξέλθει σε αυτήν τη δομική ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης αναμέτρησης, διαθέτοντας παίκτες με εμπειρία και ποιότητα αλλά και με… «αμφίβια» ποδοσφαιρική κατάρτιση, ικανούς, δηλαδή, στο να δημιουργούν, επιδιώκοντας το γκολ, μέσα από ένα επιθετικό παιχνίδι, αλλά προστατεύοντας τα νώτα τους, παράλληλα.

Άλλωστε, πέρα από την πιθανή αμυντική τετράδα των Καραντασιάδη, Γιαννίτση, Καζναφέρη και Κυριακίδη, υπάρχουν κεντρικοί μέσοι με επαρκέστατη και συνεπή ανασταλτική έκφραση όπως οι Κωστούλας, Παναγιωτούδης και Τάι, ενώ και οι μεσοεπιθετικοί πτέρυγας (Παπαδόπουλος και Πτηνόπουλος) είναι αποτελεσματικοί στην ενίσχυση των αμυντικών άκρων, κάθε φορά που αυτό είναι απαιτητό.