- Bluearena - https://bluearena.gr -

Για πρώτη φορά αλλάζουν τα αγωνιστικά δεδομένα

Στις μέχρι σήμερα ποδοσφαιρικές μάχες του στον 2ο  Όμιλο της Γ΄ Εθνικής, ο Ηρακλής, από τη στιγμή κατά την οποία είχε αρχίσει να στελεχώνεται με έμπειρο και ποιοτικό έμψυχο δυναμικό, είχε να αντιμετωπίσει ομάδες, οι οποίες βρίσκονταν απέναντί του επιδιώκοντας δύο αποτελέσματα. Είτε αυτό της ισοπαλίας, είτε της νίκης, αν αυτή ήταν εφικτό από την εξέλιξη του αγώνα να κατακτηθεί.

Το δέος που προκαλούσε στους αντιπάλους η δυναμική του Ημίθεου, τους έκανε τους πάντες να σχεδιάζουν στρατηγική αντιμετώπισης στηριζόμενη στην επιφύλαξη και στο συντηρητικό παιχνίδι, είτε επρόκειτο να υποδεχθούν τους «κυανολεύκους» στην έδρα τους, είτε να τους αντιμετωπίσουν στο Καυτανζόγλειο.

Το ένστικτο της… αυτοσυντήρησης ήταν εκείνο που κυριαρχούσε και η ανάγκη αποφυγής της ήττας από έναν αντίπαλο, ο οποίος ήταν ικανότερος ποδοσφαιρικά και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να βρει χώρους δράσης στον μεσοεπιθετικό τομέα. Τουτέστιν, είτε εντός, είτε εκτός, ο Ηρακλής ήταν αυτός, ο οποίος – κατά τεκμήριο – όφειλε να κάνει παιχνίδι και να έχει τον πρώτο ρόλο στην αναμέτρηση.

Η ανάγκη αλλάζει τα δεδομένα με Παλαιοχώρι

Όμως, έφτασε η ώρα μιας αναμέτρησης, με τελείως διαφορετική ιδιοσυστασία αγωνιστικών προσανατολισμών και ο λόγος για το ματς κορυφής με τον Άρη Παλαιοχωρίου.

Οι Χαλκιδικιώτες γνωρίζουν ότι, αν δεν κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, δεν διατηρούν ουσιαστικές ελπίδες για την επίτευξη του στόχου της πρώτης θέσης στον  Όμιλο. Η βαθμολογική ανάγκη, συνεπώς, είναι αυτή που κάνει τους γηπεδούχους να αλλάζουν τα δεδομένα διαχείρισης του παιχνιδιού της Κυριακής και προσδίδει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πρόκληση διαχείρισης για τον Σπύρο Μπαξεβάνο

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος, στο τρίτο παιχνίδι του ως κόουτς των «κυανολεύκων», θα κληθεί να διαχειριστεί μία αναμέτρηση, με τελείως διαφορετικούς προσανατολισμούς από πλευράς αντιπάλου, σε σχέση με τους αντίστοιχους των ομάδων, τις οποίες αντιμετώπισε μέχρι τώρα ο Ηρακλής στη φετινή περιπέτεια της Γ΄ Εθνικής.

Ο 47χρονος τεχνικός γνωρίζει ότι ο αντίπαλος δεν έχει τα περιθώρια να παίξει για δύο αποτελέσματα και αυτό θα τον κάνει επιθετικό και θα τον φέρει σε κατάσταση επιδίωξης του γκολ. Όχι, κατ’ ανάγκη επιπόλαιο και παρορμητικό, αλλά σίγουρα επιθετικό.

Στοιχείο πρωτοφανές για τις αγωνιστικές εικόνες, που είχε να διαχειριστεί η ομάδα του στη διαδρομή της και στοιχείο το οποίο συνιστά πρόκληση στρατηγικής διαχείρισης για τον ίδιο, καθώς θα πρέπει να καταστρώσει τα πλάνα του προς την κατεύθυνση της αναχαίτισης των επιθετικών επιδιώξεων των γηπεδούχων, παράλληλα με την προσπάθεια αναζήτησης του γκολ στον επιθετικό τομέα.

Πρόκληση, λοιπόν και για την τεχνική ηγεσία, η μάχη κορυφής της Κυριακής…