- Bluearena - https://bluearena.gr -

Βαφειάδης: “Να επικρατήσει η λογική, να πάει ο κόσμος στο γήπεδο”

Ο πρόεδρος του Ηρακλή Νίκος Βαφειάδης, μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την έδρα διεξαγωγής του αγώνα με το Παλαιοχώρι, για την στάση του κόσμου αλλά και τις ευθύνες που φέρει η ΕΠΟ.

Aναλυτικά όσα είπε:

Για τον ορισμό έδρας στον αγώνα Παλαιοχώρι- Ηρακλής:

«Ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο, αλλά ειλικρινά αν πιστεύουν πως η κατάλληλη έδρα διεξαγωγής είναι ένα γήπεδο χωρητικότητας 300 ατόμων με ξύλινες κερκίδες με παρτέρι γύρω γύρω και χωράφια είναι απαράδεκτο. Σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια από το πρώτο που πήγαμε μέχρι και σήμερα ο Ηρακλής είχε στο πλευρό τουλάχιστον 1.000 άτομα. Εμείς στον πρώτο γύρο τους δώσαμε 85 προσκλήσεις. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως θα απαγορεύσουν στο κόσμο του Ηρακλή και τους Θεσσαλονικείς να παρευρεθούν στη Χαλκιδική. Πλέον απορούμε για την σκέψη των διοικούντων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τελικά θέλουμε να κάνουμε καλύτερο το ποδόσφαιρο; Έχουμε φτάσει στο σημείο να μην μπορεί ένας κάτοικος Θεσσαλονίκης να βρεθεί σ΄ ένα γήπεδο της Χαλκιδικής».

Το τι συζήτησε με τον Βαγγέλη Γραμμένο:

«Ο ταξίαρχος της αστυνομίας 20 ημέρες πριν είχε αποστείλει έγγραφο στην ΕΠΟ στο οποίο έλεγε πως αρνείται να δώσει άδεια να πραγματοποιηθεί το παιχνίδι στην έδρα του Άρη Παλαιοχωρίου. Εμείς από την πλευρά μας εξηγήσαμε στον κύριο Γραμμένο ότι υπάρχουν 4-5 γήπεδα στην περιοχή της Χαλκιδικής τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν από 1500 άτομα μέχρι και 5 χιλιάδες όπως της Τριγλιας. Δε θέλουμε να ξεσπιτωθεί ο Άρης Παλαιοχωρίου, αλλά το μεταξύ μας παιχνίδι να διεξαχθεί σε ένα άλλο γήπεδο της Χαλκιδικής. Ζητάμε να έρθουν με ασφάλεια οι άνθρωποι που θα έρθουν ούτως ή άλλως να παρακολουθήσουν το παιχνίδι. Είναι δυνατόν να τους απαγορεύεται να παρακολουθήσουν το παιχνίδι επειδή η χωρητικότητα είναι 300 ατόμων και μάλιστα όταν δεν θα υπάρχει καν τηλεοπτική κάλυψη; Εμείς είχαμε επιτρέψει στην τηλεόραση της Χαλκιδικής να εισέλθει και να καταγράψει κανονικά το παιχνίδι των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο».

Αν υπάρχει παρασκηνιακή κίνηση από την ΕΠΣΧ:

«Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κρυστάλλινο. Έχει καταταχθεί σαν το δεύτερο πιο αναξιόπιστο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Πάντως δεν είναι απίθανο. Εάν λοιπόν η ΕΠΣΧ βοηθάει μια ομάδα της Ένωσης της με αυτόν τον τρόπο, η ΕΠΣΜ και ο πρόεδρός της προσπάθησε να προστατέψει τον σύλλογο που λέγεται Ηρακλής; Έχουν καταλάβει τι κινδύνους εγκυμονεί η διεξαγωγή ενός τέτοιου παιχνιδιού με την παρεμπόδιση πλήθους κόσμου να το παρακολουθήσει; Έχουν αναλογιστεί γιατί δεν δίνει την συγκατάθεσή της η Αστυνομική διεύθυνση Πολυγύρου για το συγκεκριμένο γήπεδο; Είναι δυνατόν να μην ακούγονται οι απόψεις των αστυνομικών; Εάν οποιοσδήποτε κατευθύνει παρασκηνιακά τον Άρη Παλαιοχωρίου, ώστε να γίνει το παιχνίδι ροντέο μπράβο αλλά σίγουρα δεν πρέπει να έχει την θέση την οποία κατέχει. Δυστυχώς για κάποιους παλιούς παράγοντες που ακόμα ασχολούνται με το ποδόσφαιρο , θα πρέπει να καταλάβουν πως οι εποχές των τραμπούκων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».

Οι επόμενες κινήσεις:

«Όπου και να οριστεί το παιχνίδι, δεν φοβόμαστε. Θα γίνει κανονικά όπου και αν οριστεί. Θα πρέπει όμως αυτοί που θα πάρουν αυτή την απόφαση της διεξαγωγής σε ακατάλληλο γήπεδο, να αναλάβουν και τις ευθύνες τους. Κάποια στιγμή στην Ελλάδα πρέπει να μάθουμε πως φεύγοντας θα πληρώνουμε και τον λογαριασμό.

Ο κόσμος θα μετακινηθεί ακόμα και με απαγόρευση. Δεν γίνεται να πεις στο κόσμο να μην πάει Χαλκιδική. Θα πρέπει να επικρατήσει η λογική. Να μπορέσει ο κόσμος να πάει στο γήπεδο, να παρακολουθήσει τον αγώνα με ασφάλεια και με τις κατάλληλες συνθήκες. Ο Ηρακλής εδώ και έναν χρόνο έχει κάνει τεράστια προσπάθεια, έχει άριστη εικόνα παρότι βρίσκεται αδίκως στην Γ’εθνική. Αποδείχτηκε περίτρανα πως ο Ηρακλής και το 11 και το 17 μόνο γραφικός δεν ήταν που φώναζε για τα όσα συνέβησαν. Ο κύριος Γραμμένος θα πρέπει να προστατέψει τον Ηρακλή ώστε η ομάδα να τελειώσει με τον ίδιο ωραίο τρόπο που άρχισε το πρωτάθλημα».