Μπάιρον Φέργκιουσον η ήρεμη δύναμη

Ο ποιοτικός Μπάιρον Φέργκιουσον και η συμβολή του στο παιχνίδι του Ηρακλή.

Βόλει, Ηρακλής

Το καλοκαίρι ο Γιάννης Ορφανός και το επιτελείο του σχεδίαζαν μια ομάδα με ελληνικό κορμό, μοναδικός αθλητής που προήλθε από το εξωτερικό ήταν ο Μπάιρον Φέργκιουσον.

Ο πανύψηλος αθλητής από τις Μπαχάμες γνώστης του ελληνικού πρωταθλήματος καθώς έχει ξανά αγωνιστεί στην χώρα μας προ διετίας με την φανέλα του Φοίνικα Σύρου. Ενσωματώθηκε στην ομάδα του Ηρακλή στις αρχές του Οκτωβρίου. Αμέσως ο τεχνικός του Ηρακλή αναπροσάρμοσε το παιχνίδι του δίνοντας στον έμπειρο αθλητή κομβικό ρόλο.

Τα εξαιρετικά του σωματικά προσόντα σε συνδυασμό με τις τεχνικές του ικανότητες έδωσαν στον τεχνικό των “κυανόλευκων” ένα πολύ δυνατό χαρτί.

Η παρουσία του 30χρονού κεντρικού στην εξάδα του Ηρακλή δίνει επιπλέον επιθετικές λύσεις στους “κυανόλευκους”. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Κώστας Προύσαλης και Μπάιρον Φέρκιουσον συνεργάζονται από τον άξονα για να χτυπήσουν τις αντίπαλες άμυνες. Αυτή η επιθετική ικανότητα του διεθνή κεντρικού τον έχει φέρει στην 8η θέση των αποτελεσματικότερων επιθετικών της κατηγορίας. Συγκεκριμένα ο αθλητής του Ηρακλή μετράει 115 επιτυχημένες επιθέσεις, ενώ το ποσοστό επιτυχίας του φτάνει το 59,59%.

Ο Μπάιρον Φέργκιουσον καταφέρνει να ξεχωρίσει σε ακόμα μια κατηγορία. Ο διεθνής από τις Μπαχάμες αποτελεί τον δέκατο καλύτερο μπλοκέρ της κατηγορίας, έχοντας πραγματοποιήσει συνολικά 44 επιτυχημένα μπλοκ που έχουν δώσει σημαντικούς πόντους στην ομάδα του.

Η απόδοση του υψηλόσωμου κεντρικού δικαιώνει απόλυτα την επιλογή του Γιάννη Ορφανού.

Επιπλέον η ομάδα του Ηρακλή κατά την διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, πρόσθεσε στο ρόστερ της τον πολύπειρο κεντρικό ,Νίκο Σμαραγδή. Ο ερχομός του Σμαραγδή, η παρουσία του Φέργκιουσον και ο φέρελπις Νικηφόρος Φωτιάδης δίνουν στον τεχνικό των “κυανόλευκων” τις ποιοτικές λύσεις που χρειάζεται.

 

Σχετικά Άρθρα

“Τώρα… θυμήθηκαν να κλείσουν το Κατσάνειο και δεν παραχωρούν τη Μίκρα!”

Βόλει

Back to Top