«Ξεμπούκωσε»…

Αυτό, που ήθελε, το πήρε ο Ηρακλής στη Χαλάστρα και (αν εξαιρεθεί το… «ατόπημα» της ισοφάρισης) μπόρεσε να φτάσει σε μία χαλαρή επικράτηση, μετά από καιρό.

Η δουλειά έγινε για τον Ηρακλή στη Χαλάστρα. Η νίκη και η κατάκτηση των τριών βαθμών επετεύχθησαν και η «κυανόλευκη» πλευρά μπορεί να αφήσει τη συγκεκριμένη αποστολή πίσω της, καταγράφοντάς την στις πλήρως επιτυχημένες, αν όχι από κάθε άποψη, τουλάχιστον στα βασικά συστατικά στοιχεία της.

Το «διπλό» ήρθε και μάλιστα, μετά από αρκετό καιρό παρακολουθήσαμε μια επικράτηση του Ημίθεου, από αυτές που μας είχε συνηθίσει νωρίτερα κατά τη φετινή διαδρομή του, δηλαδή μία επικράτηση σε χαλαρό τέμπο και ευρύ σκορ, χωρίς πολύ άγχος και με χαρακτηριστική άνεση στο σκοράρισμα. Αυτό, το οποίο η ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου χρειαζόταν στην παρούσα φάση, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, καθώς πέτυχε το αγωνιστικό «ξεμπούκωμα», που είχε ανάγκη.

Μέχρι να έρθει το δεύτερο γκολ

Το μόνο σημείο μπλοκαρίσματος των «κυανολεύκων» στη χθεσινή αναμέτρηση, ήταν αυτό, που σημειώθηκε στη φάση της ισοφάρισης και έπειτα, μέχρι να έρθει να αποκαταστήσει την τάξη το υπέροχο, όσο και ανακουφιστικό, γκολ – φάουλ του Τάι.

Το πρόβλημα, στο οποίο εστίασε και ο προπονητής της ομάδας, έχει να κάνει με το γεγονός ότι για δεύτερο παιχνίδι στη σειρά, ο «Γηραιός» ισοφαρίζεται από το πουθενά με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, από τραγική αμυντική αδράνεια και από αντίπαλο, ο οποίος δεν ενόχλησε άλλη φορά κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Αβίαστο λάθος η αποβολή

Με το σκορ στο 1-4 και στην εκπνοή του ματς, ο Χρυσόστομος Ρεβυθόπουλος θα έπρεπε να συγκρατήσει το «ένστικτο της αυτοσυντήρησης» και να αποφύγει μία τόσο αχρείαστη ενέργεια και αποβολή. Το λάθος στοιχίζει στον ίδιο και στην ομάδα την απουσία του από τον καθοριστικότερο αγώνα της κανονικής περιόδου, κόντρα στον Άρη Παλαιοχωρίου και πρόκειται για την απουσία ενός βασικότατου αγωνιστικού στελέχους.

Ασχέτως, βεβαίως, αν το πλούσιο σε επιλογές ρόστερ της ομάδας καθιστά σίγουρη, ως προς την επιτυχή προοπτική της αντικατάστασης του νεαρού δεξιού οπισθοφύλακα, την τεχνική ηγεσία των «κυανολεύκων».

 

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top