- Bluearena - https://bluearena.gr -

Καζναφέρης, όπως στη Super League…

Η ικανοποίηση όλων στον Ηρακλή, σχετικά με την ένταξη του Κώστα Καζναφέρη στο ρόστερ της ομάδας, δεν είχε να κάνει μόνο με την ποιότητα και την εμπειρία, που – πέρα από κάθε αμφισβήτηση – θα προσέθετε στο αγωνιστικό σύνολο ο 31χρονος ποδοσφαιριστής, αλλά και με το γεγονός ότι είναι ικανός να καλύπτει ποιοτικά τέσσερις σημαντικούς ρόλους στην ενδεκάδα.

Είναι δεδομένο από τη μακρά θητεία του στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ότι ο Κώστας Καζναφέρης, μπορεί, μεν, να έχει ως κλασική θέση αυτήν του «κόφτη» στη μεσαία γραμμή, αλλά αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια και αποτελεσματικότητα ως «οκτάρι», ως δεξιός μπακ και ως δεξιός χαφ.

Ντεμπουτάρισε στο κέντρο, μεταφέρεται στην άμυνα…

Στη Χαλάστρα, ο πολύπειρος μεσοαμυντικός του Ηρακλή πραγματοποίησε το ντεμπούτο του από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, ως αλλαγή, αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή και, μάλιστα, είχε μία εξαιρετικά μεστή και αποτελεσματική παρουσία, βγάζοντας και την ασίστ, μετά από προσωπική ενέργειά του, στον Παπαδόπουλο, στη φάση του τρίτου «κυανόλευκου» γκολ.

Όμως, οι ανάγκες της ομάδας αναμένεται τον φέρουν σε θέση επίδειξης της πολυσύνθετης ποδοσφαιρικής ιδιοσυστασίας του πολύ σύντομα, μιας και αναμένεται να είναι εκείνος ο οποίος θα αναλάβει το ρόλο του δεξιού μπακ στην αναμέτρηση με τον Άρη Παλαιοχωρίου, απόντος του Χρυσόστομου Ρεβυθόπουλου, που αποβλήθηκε στην αναμέτρηση της Χαλάστρας.

Έκανε… καριέρα στη Super League

Ο Κώστας Καζναφέρης, για να ακριβολογούμε, δεν παίζει, απλώς, στη συγκεκριμένη θέση, αλλά – με βάση την αγωνιστική διαδρομή του – αυτή ήταν η θέση στην οποία ανάλωσε μεγάλο διάστημα της μακράς θητείας του στη Super League και στις ομάδες, που αγωνίστηκε.

Χρειάστηκε να διαδραματίσει τον ρόλο του δεξιού οπισθοφύλακα και το έκανε με τόση επιτυχία, ώστε – για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα – να καθιερωθεί σε αυτήν τη θέση και να… «ξεχάσει» τις αρμοδιότητες που είχε στη μεσαία γραμμή.

Ο Χρυσόστομος Ρεβυθόπουλος απουσίασε, λόγω οξεία γαστρεντερίτιδας, και στην αναμέτρηση με τη Νάουσα, ωστόσο ο Σπύρος Μπαξεβάνος αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει στη θέση του πλάγιο μπακ με «ανάποδο» πόδι, όπως ο αριστεροπόδαρος Σάββας Κυριακίδης, στοιχείο το οποίο δεν υποβοήθησε την ανάπτυξη του «κυανόλευκου» παιχνιδιού από την πτέρυγα.

Αυτό, καθώς ο Κώστας Καζναφέρης, τότε, δεν ήταν διαθέσιμος, όπως είναι ενόψει Παλαιοχωρίου, προσφέροντας – αυτήν τη φορά – στον Σπύρο Μπαξεβάνο κλασική και ποιοτική επιλογή για τη κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης.