- Bluearena - https://bluearena.gr -

Τρίποντο, αλλά…

Μετρά η νίκη και η εξασφάλιση των τριών βαθμών της νίκης. Αυτό είναι δεδομένο. Όταν όμως ο αντίπαλος είναι η κατά τεκμήριο πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας και έχεις υπέρ σου σκορ από το 17΄, δεν χαρίζεις γκολ ισοφάρισης, στη μία και μοναδική ευκαιρία του.

Και – πολύ περισσότερο – όταν βρίσκεις και πάλι το δρόμο σου για τη νίκη και μάλιστα με διαφορά τριών τερμάτων, είσαι πιο προσεκτικός και δεν χάνεις βασικό αμυντικό σου ενόψει ενός αγώνα, ο οποίος – όπως όλα προδίδουν – θα κρίνει τα πάντα στην υπόθεση της πρώτης θέσης…

Ο Ημίθεος, λοιπόν, επικρατώντας με 2-4 στη Χαλάστρα του Καμπανιακού, έφυγε με το επιθυμητό τρίποντο, αλλά θα πρέπει να προβληματιστεί, γιατί δεύτερο παιχνίδι στη σειρά (μετά τα όσα συνέβησαν με τη Νάουσα) ισοφαρίστηκε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, από έναν αντίπαλο που δεν έκανε άλλη ευκαιρία σε ολόκληρο ματς και μάλιστα – και πάλι – από απόλυτη αδράνεια, ενώ στο 1-4 ο Ρεβυθόπουλος υπέπεσε σε αχρείαστο πέναλτι, με χρήση των χεριών του πάνω στη γραμμή, αποβλήθηκε και μένει εκτός της αναμέτρησης, η οποία θα κρίνει πολλά την ερχόμενη εβδομάδα, κόντρα στον Άρη Παλαιοχωρίου.

Το σκορ άνοιξε ο Κωστούλας στο 17΄, η απροσδόκητη ισοφάριση ήρθε από τον Καμπεράι στο 49΄, για να δώσει τη λύση με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ ο Τάι στο 62΄, να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ ο Παπαδόπουλος στο 71΄ και ο Βραζιλιάνος με δεύτερο γκολ στο 81΄, για να έχουμε – τέλος – την… «καταστροφική» φάση του 88΄ με τον Καμπεράι να διαμορφώνει το τελικό 2-4 με πέναλτι και τον Ρεβυθόπουλο να αποβάλλεται.

Ας θυμηθούμε την εξέλιξη της αναμέτρησης, όπως καταγράφηκε μέσα από το «live» της BlueArena:

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ: 2-4. Ο Ηρακλής πήρε αυτό που ήθελε, δηλαδή το τρίποντο, όμως στο δεύτερο μέρος έβαλε δύσκολα στον εαυτό του, καθώς από αμυντική αδράνεια ισοφαρίστηκε νωρίς, στη μοναδική σημαντική ευκαιρία του Καμπανιακού στον αγώνα. Ευτυχώς για τους “κυανόλευκους” πέτυχαν σχετικά νωρίς το 1-2 και έφτασαν στο ευρύ 1-4, ωστόσο, η καταστροφική φάση ήταν αυτή της εκπνοής με το πέναλτι, που προκάλεσε την αποβολή του Ρεβυθόπουλου, το οποίο ο προπονητής του χάνει για τον επόμενο αγώνα με το Παλαιοχώρι.

@ Το χειρότερο για τον Ηρακλή είναι η αποβολή του Ρεβυθόπουλου, ο οποίος απέκρουσε με το χερι επί της γραμμής και δεν θα είναι παρών στον καθοριστικό αγώνα με τον Άρη Παλαιοχωρίου!

88΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟ. Ο Ρεβυθόπουλος υποπίπτει σε πέναλτι, το οποίο εκτελεί o Καμπεράι, ο οποίος μειώνει σε 2-4.

81΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ! Ο Τάι “ζευγαρώνει” τα τέρματά του, μετά από ασίστ πάσα του Παπαδόπουλου και 1-4.

71΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ! Εξαιρετική ενέργεια από τον Καζναφέρη, που βγαζει ασίστ από τη μεσαία γραμμή στον Παπαδόπουλο, ο οποίος εκτελεί υποδειγματικά για το 1-3.

62΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ! Εντυπωσιακό το πρώτο γκολ του Τάι στη δεύτερη “κυανόλευκη” θητεία του. Εκετελεί με μαεστρία φάουλ και κάνει το 1-2.

57΄ Φουλάρει επιθετικά ο Μπαξεβάνος: Κριστιάνο Μεντί, αντί Μηνά Πτηνόπουλου.

52΄ Πρώτη αλλαγή για τον Ηρακλή και ντεμπούτο για τον Κώστα Καζναφέρη, που περνά στη θέση του Κώστα Παναγιωτούδη.

49΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟ. Ο Καμπεράι έμεινε μόνος, ύστερα από αδράνεια της άμυνας του Ηρακλή και έκανε το 1-1.

46΄ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: 0-1. Το δύσκολο έργο στο πρώτο μέρος ήταν προς την πλευρά του Ηρακλή, καθώς όφειλε να διαχειριστεί την κάκιστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, να δημιουργήσει φάσεις και να κάνει παιχνίδι. Οι “κυανόλευκοι” ευτύχησαν να φτάσουν στο γκολ σχετικά νωρίς, με το δυνατό βολέ του Κωστούλα εκτός περιοχής, στο 17΄, πέτυχαν και δεύτερο με τον Ρόβα, που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ δημιούργησαν και άλλες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Καμπανιακού.

45΄ Τελευταία ευκαιρία για το ημίχρονο με τον Παπαδόπουλο να μην βρίσκει στόχο.

38΄ Ακυρώνεται γκολ του Ρόβα ως οφσάιντ.

30΄ Ο Ρόβας σουτάρει από επίκαιρη θέση, αλλά αστοχεί.

17΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ! Ο Κωστούλας επιχειρεί το σουτ με δύναμη εκτός περιοχής και πετυχαίνει εντυπωσιακό γκολ για το 0-1.

11΄ Ο Ρεβυθόπουλος σεντράρει από δεξιά, αλλά ο Ρόβας με σουτ δεν βρίσκει στόχο.

2΄ Νωρίς – νωρίς φάση για γκολ για τον Ηρακλή: τετ α τετ Ρόβα, “βγάζει” ο τερματοφύλακας.

1΄ Έναρξη του αγώνα.

@ Εξαιρετικές καιρικές συνθήκες για ποδόσφαιρο. Λιακάδα και πολύ καλή – για την εποχή – θερμοκρασία.

@ Πράγματι, κάκιστη η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.

@ “Κλασική” συνταγή ενδεκάδας για τον Σπύρο Μπαξεβάνο, με επιστροφή Ρεβυθόπουλου.

Η σύνθεση του Ηρακλή: Βοσνιάδης, Καραντασιάδης, Γιαννίτσης (83΄ Καστριτσέας), Ρεβυθόπουλος, Κυριακίδης, Κωστούλας, Παναγιωτούδης (52΄ Καζναφέρης), Τάι (81΄ Κρυστάλλης), Παπαδόπουλος, Πτηνόπουλος (57΄ Μεντί), Ρόβας.