- Bluearena - https://bluearena.gr -

Κατήφορος…

Παρά το ποιοτικό και έμπειρο αγωνιστικό δυναμικό, που διαθέτει, ο φετινός Ηρακλής εξακολουθεί να δείχνει υποδεέστερος κάθε φορά που καλείται να αντιμετωπίσει ομάδες, που διεκδικούν το πλασάρισμα στα play off της ανόδου.

Το συγκρότημα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη λύγισε και στην Καστοριά, «παραδιδόμενο» στους γηπεδούχους και χάνοντας με 83-78. Άλλη μια ήττα σημαντική, τόσο στο κυνήγι της δεύτερης θέσης στην κανονική διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, όσο και στην προοπτική των μπαράζ για την άνοδο.

Ο διαιτητικός παράγων λειτούργησε και πάλι εις βάρος των «κυανολεύκων» σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με αρκετά υπερβολικά σφυρίγματα, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι παίκτες, οι οποίοι είναι θεωρητικά υποδεέστεροι αυτών του Ηρακλή, όπως οι της Καστοριάς, έβρισκαν πολύ πιο εύκολα καλάθι (ιδίως έξω από τα 6,75) από τους συναδέλφους τους του Ημίθεου και μάλιστα στα χρονικά σημεία που η μπάλα «έκαιγε»…

Υπό τις παρούσες συνθήκες, ακόμη και η υπόθεση της επιδίωξης του δευτέρου εισιτηρίου για την άνοδο φαντάζει, πλέον, ως μία εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία, εκτός αν – ξαφνικά – η ομάδα αλλάξει πρόσωπο απέναντι στους συνδιεκδικητές.

Το προβάδισμα στους γηπεδούχους

Ο ενθουσιασμός της έδρας ευνόησε τους Καστοριανούς, οι οποίοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και διεκδίκησαν με επιτυχία την πρωτοπορία στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο.

Ο Ηρακλής από την πλευρά του, επιχείρησε να οδηγήσει αυτός την εξέλιξη του δεκαλέπτου, αλλά προς το τέλος οι γηπεδούχοι «ξεμάκρυναν» με το 21-13 να «σφραγίζει» την πρώτη περίοδο του αγώνα στην ακριτική πόλη.

Σε απόσταση αναπνοής στο ημίχρονο

Οι «κυανόλευκοι» επιχείρησαν να «συμμαζευτούν» αγωνιστικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, ανταποκρινόμενοι πρωτίστως στις απαιτήσεις των αμυντικών υποχρεώσεών τους και επιχειρώντας να κτυπήσουν στον αιφνιδιασμό.

Κακές διαιτητικές αποφάσεις έφεραν από νωρίς το τρίτο φάουλ του Γιάννη Αθανασούλα, αλλά η καλή παρουσία του Ντάριους Ουάσινγκτον στον επιθετικό τομέα βοήθησε τους φιλοξενουμένους να βρίσκονται σε επαφή με το σκορ, για να φτάσουμε στο 34-33 του ημιχρόνου.

Τρίποντη «καταιγίδα»

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν εξαιρετικά εύστοχοι και μάλιστα έξω από τη γραμμή των τριών πόντων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο σέντερ τους, Στάμάτης Μπένας, ήταν εύστοχος σε προσπάθειες έξω από 6,75, η αστοχία των «κυανολεύκων» και οι διαιτητές, που συνέβαλαν με σφυρίγματα εις βάρος του Ηρακλή, έφτασαν την κατάσταση να «ανοίξει» υπέρ της Καστοριάς, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 62-49.

Δεν μπόρεσε…

Το εύρος που πήρε η διαφορά του σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο φάνηκε καθοριστική για την έκβαση και του τετάρτου. Οι διαιτητές και πάλι φόρτωσαν με αδικαιολόγητα φάουλ τον Ηρακλή, όμως η ομάδα του «Γηραιού», όσο και να προσπάθησε δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις, που θα την έφερναν στη νίκη.

Στα κρίσιμα σημεία οι γηπεδούχοι ήταν εύστοχοι και φτάσαμε στο τελικό 83-78.

Δεκάλεπτα: 21-13, 34-33, 62-49, 83-78.

ΚΑΤΣΟΡΙΑ (Σούλιος): Κυριακόπουλος 8, Απιδόπουλος, Ελευθεριάδης 17 (2), Ναούμης 19 (4), Κακλαμάνος, Τερσενίδης, Καραμαλέγκος 7 (2), Χαρισμίδης 13 (1), Μπένας 15 (2), Λυμπάρης 4.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Χατζηκυριακίδης): Αγγελακόπουλος 10 (1), Αθανασούλας 7 (1), Τότσιος 4, Παπαδιονυσίου 2, Χαριτόπουλος 8, Γκαγκαλούδης 5, Κακαρούδης 11 (2), Γεωργάκης 8, Ουάσινγκτον 14, Γιαννακίδης 2, Καλαϊτζίδης 7 (2).