- Bluearena - https://bluearena.gr -

Παντελής Κρυστάλλης: Εμπειρία και προσωπικότητα

Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, μέσα από το λυτρωτικό γκολ, που πέτυχε στην εκπνοή της αναμέτρησης με τη Νάουσα, χαρίζοντας την πολυπόθητη ανακούφιση στην ομάδα και στο περιβάλλον της. Ο λόγος για τον Παντελή Κρυστάλλη, ο οποίος απλώς εκμεταλλεύτηκε τις – ελέω εμπειρίας – καλές τοποθετήσεις του στα αντίπαλα καρέ και «συναντήθηκε» με τη μπάλα, μετά την άστοχη – ουσιαστικά – προσπάθεια για γκολ του Κριστιάνο Μεντί.

Η σημαντικότητα της παρουσίας του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή στον φετινό Ηρακλή δεν απαιτούσε ένα τέτοιο – εξαιρετικά πολύτιμο – γκολ, ώστε να αναδειχθεί. Όμως, η συγκυρία αυτή – κακά τα ψέματα – τον έφερε στο προσκήνιο της «κυανόλευκης» επικαιρότητας.

Ο Παντελής Κρυστάλλης, βαδίζοντας τον 36ο χρόνο της ζωής του, έχει καταγράψει μια μακρύτατη καριέρα στις «μικρές» κατηγορίες του Ελληνικού ποδοσφαίρου, μέσα από την οποία «κουβαλά» τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ, σε αυτό το επίπεδο αγωνιστικής δραστηριότητας.

Είναι γεγονός ότι στην παρούσα φάση, όπως έδειξε, αγωνιζόμενος σε ρόλο βασικού στα πρώτα παιχνίδια της παρουσίας του στον Ημίθεο και όπως είναι αναμενόμενο, λόγω ηλικιακής επιβάρυνσης, δεν μπορεί να είναι ο σέντερ φορ των προηγούμενων αγωνιστικών περιόδων, αλλά αποτελεί, πάντοτε, μία χρήσιμη εναλλακτική λύση.

Με την εμπειρία του, την ικανότητά του στην καίρια τοποθέτηση σε μικρό χώρο, μέσα στην αντίπαλη περιοχή, με την επαφή του με το γκολ και με την ικανότητά του στη ψηλή μπάλα, στοιχείο (αυτό το τελευταίο), που ο φετινός «Γηραιός» έχει ανάγκη.

Προσωπικότητα…

Εκείνο, το οποίο ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι ότι ο Παντελής Κρυστάλλης έχει πολύ και πολλά περισσότερα να προσφέρει στην ομάδα, από όσα του αναλογούν ως μία ικανή και έμπειρη εναλλακτική λύση για την επιθετική γραμμή και, όντως, τα προσφέρει.

Ο 35χρονος πολύπειρος ποδοσφαιριστής αποτελεί αυτό που αποκαλούμε «προσωπικότητα» στα «κυανόλευκα» αποδυτήρια, με την ηρεμία και τη νηφαλιότητά του και τη δυνατότητα να λειτουργεί συμβουλευτικά στους κατά πολύ νεώτερους συμπαίκτες του.

Όποιος έχει ακούσει τοποθέτησή του, θα διαπίστωσε ότι χρησιμοποιεί άρτια Ελληνικά και έχει δομημένη σκέψη, σημαντικό στοιχείο για μία διακριτή προσωπικότητα σε ποδοσφαιρικά αποδυτήρια.

Πρόκειται, συνεπώς, για μία εξαιρετικής και πολυσήμαντης χρησιμότητας παρουσία στην ομάδα, γεγονός το οποίο χρειάστηκε – συγκυριακά – ένα… «χρυσό γκολ» για να σχολιαστεί και δημοσίως…