Κυρίτσης: «Κάνουμε τα πρώτα βήματα…»

Ο παράγοντας του Ερασιτέχνη, μίλησε για τις εξελίξεις στον Γ.Σ. και στα της χθεσινής γιορτής.

Ερασιτέχνης

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Arena 89,4» τοποθετήθηκε ο Γιώργος Κυρίτσης, αναφέροντας αναλυτικά:

Για τη χτεσινή γιορτή του Γ.Σ. Ηρακλής:

«Ήταν πολύ σημαντικό που ήρθαμε σε επαφή με τους  πρωταγωνιστές της ιστορίας, είδαμε το παρόν του σωματείου, ήταν μία ευχάριστη έκπληξη και  δημιουργήθηκε μία ζεστή ατμόσφαιρα με την παρουσία τους

Ποδοσφαιριστές, με αθλητές από το στίβο και από τα άλλα τμήματα του συλλόγου, πάντα σε μία γιορτή όλοι έρχονται πιο κοντά.

Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή (σ.σ. όταν τραγουδούσαν τα παιδιά με σύνδρομο down)και από τις πιο όμορφες, κι εμείς το χαρήκαμε, δεν ήταν μία εκδήλωση πυροτέχνημα, θα έχει και συνέχεια και ειδικά για αυτά τα παιδιά που αξίζουν το θαυμασμό και μας έκαναν να δακρύσουμε και να χαμογελάσουμε. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στη προσπάθεια που κάνουν».

Για τα προβλήματα του Γ.Σ. το ακατάσχετο της περιοχής των «Χορτατζήδων» αλλά και τα προβλήματα εν γένει των σωματείων.

«Είναι μία τεράστια επιτυχία για τα ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία διαθέτουν περιουσία. Σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί ως δεδικασμένο, μας τη ζητούν κι άλλα σωματεία που έχουν ανάλογα προβλήματα. Τραβάμε το κουπί και όχι αποκλειστικά για τα συμφέροντα του γυμναστικού συλλόγου, αλλά για ολόκληρο τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, υπάρχουν νομοθετικά θέματα που θα έπρεπε ήδη να είχαν λυθεί, προσπαθούμε νομοθετικά να τα προχωρήσουμε, με αποφάσεις και ένα κομμάτι με αυτά είναι τι γίνεται με την περιουσία των σωματείων, ήταν ακατάσχετη ως προς τους ιδιώτες , έγινε και ως προς το δημόσιο. Αλλάζει και το διαπραγματευτικό ατού του Ηρακλή, για το πως μπορεί να λειτουργήσει. Σύντομα όμως πρέπει να βρεθεί  λύση να ξεμπλοκάρει το ΑΦΜ του Ερασιτέχνη και να ξεμπλοκάρουν οι λογαριασμοί. Αυτή τη στιγμή λειτουργούμε με τεχνητή υποστήριξη.

Πυλώνας του αθλητισμού είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, η κυβέρνηση έχει δύο επιλογές ή να στηρίξει τα επαγγελματικά συμφέροντα ή να είναι δίπλα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και από ότι βλέπω τον στηρίζει. Θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τα προβλήματα των Ανωνύμων Εταιρειών, ξεχωρίζω την  περίπτωση του Παναθηναϊκού αλλά από πίσω υπάρχει πάντα ένας Ερασιτέχνης , που δυστυχώς με ευθύνη ΠΑΕ ή ΚΑΕ, που παρά το ότι είναι η μήτρα το σωματείο, μετά το πετούν , αυτό συνέβη και με τον Άρη και με τον Ηρακλή και με άλλους όπως ο Πανελλήνιος, σωματεία που έχουν τεράστια περιουσία. Σε τελική ανάλυση δεν μπορεί να ευθύνονται τα σωματεία ως νομικά πρόσωπα, για τις επιλογές φυσικών προσώπων , έτυχε και στον Ηρακλή και σε άλλα σωματεία να διοικήσουν πρόσωπα ακατάλληλα  ή γύρω από αυτά πρόσωπα που είχαν σκοπό να βλάψουν και λειτούργησαν κάποιοι με τη λογική της αρπαχτής, αν δούμε τις προηγούμενες δεκαετίες…  κάποια στιγμή σκάει η χειροβομβίδα και σκάει στα χέρια μας. Αυτό έπαθε και ο Ηρακλής.

Το ευχάριστο είναι ότι έχει αρχίσει και μπουσουλάει δεν λέω ότι έχει αρχίσει και περπατάει, προσπαθεί να καλύψει τα τρέχοντα, να προφυλάξει ο Γ.Σ. το ιστορικό σωματείο, το οποίο λειτουργεί και ως συνδετικός κρίκος όλων των τμημάτων. Έχουμε κάνει κάποια βηματάκια και περιμένουμε παραπάνω και σιγά σιγά να δούμε το ποδόσφαιρο να προχωράει , όπως και όλα τα αθλήματα».

 

Back to Top