- Bluearena - https://bluearena.gr -

Βασιλειάδης για Γ.Σ και Χορτατζήδες

Ο Υφυπουργός αθλητισμού τοποθετήθηκε στον Arenafm 89.4 και μίλησε για τον Γ.Σ Ηρακλή την εκμετάλλευση των Χορτατζήδων και για την απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών.

Για τα χρέη πολλών ερασιτεχνικών σωματείων όπως ο Ηρακλής, ο Άρης: «Δουλεύουμε διάφορα μοντέλα για να απεγκλωβιστούν σωματεία ιστορικά, όπως ο Ηρακλής και άλλα σωματεία. Ο Παναθηναϊκός είναι μια διαφορετική ιστορία. Θέλουμε να τον βοηθήσουμε, αλλά δεν θα κάνουμε τίποτα εις βάρος των Ελλήνων πολιτών».

Για την απόφαση που πάρθηκε για την εκμετάλλευση των «Χορτατζήδων»: Είναι μια δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον νόμο που υπάρχει και βάσει αυτού πάρθηκε. Η έννοια της αθλητικής περιουσίας. Μας λύνει αυτό τα χέρια για να κάνουμε κινήσεις έχοντας στα χέρια μας αυτήν την απόφαση»

Για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών: «Πέρα από την προστασία των φιλάθλων, προστατεύονται και οι ίδιες οι ομάδες. Ορθώς υπάρχει αυτό το αυστηρό πλαίσιο ποινών. Δεν θα κάνουμε πίσω σε αυτό. Πρέπει όλοι να σέβονται τις ομάδες τους. Δεν ασχολείται κανείς με το ελληνικό ποδόσφαιρο, απλά μόνο όταν έχουμε μαύρες στιγμές και πέφτει ξύλο. Η απαγόρευση των μετακινήσεων έχει σκοπό, πέρα από όσα είπα να προστατέψει τις ομάδες».