Τάι: Η ώρα του δεύτερου «κυανόλευκου» ντεμπούτου

Ο Βραζιλιάνος μπαίνει στη δράση και αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα παιχνιδιού της ομάδας.

Τα ψέματα τελείωσαν. Ό,τι και να έκανε η ΕΠΟ, το θέμα είναι ότι – στην πλέον κρίσιμη και καθοριστική φάση της προσπάθειας για την άνοδο – ο Τάι απέκτησε το πολυπόθητο δικαίωμα συμμετοχής και είναι έτοιμος για το «κυανόλευκο» ντεμπούτο του.

Το δεύτερο ντεμπούτο της ποδοσφαιρικής καριέρας του με τη φανέλα με τον Ημίθεο ως έμβλημα, μετά από πέντε χρόνια. Ήταν, τότε, τον Ιανουάριο του 2013, που φορούσε την ίδια φανέλα και εντάσσονταν στην αγωνιστική ιστορία του Ηρακλή, ο Βραζιλιάνος άσσος. Τότε, βάδιζε στα 26 του, τώρα, στα 31 του.

Σε εξαιρετική κατάσταση, παρά την αποχή

Ο Τάι εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξαιρετική ποδοσφαιρικά ηλικία, ίσως και πιο έμπειρος από το προηγούμενο πέρασμά του, αλλά με την ακμαιότητα, που του προσφέρει η καλή ηλικιακή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται.

Όσοι τον παρακολουθούν όλο αυτό το διάστημα των σχεδόν δύο μηνών, που βρίσκεται στην ομάδα και ακολουθεί την καθημερινότητα των προπονήσεων στη Μίκρα, έχουν να λένε για τη σπουδαία αγωνιστική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται. Αυτό, παρά το δεδομένο της αποχής του από επίσημη αγωνιστική δράση για περισσότερο από τρεις μήνες, όταν και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Λευκορωσικό πρωτάθλημα.

Βεβαίως, ας όψεται η… επιλεκτική τυπολατρεία της ΕΠΟ, που τον άφησε για ένα δίμηνο επιπλέον έξω από τα γήπεδα…

Άξονας αναβάθμισης ποιότητας

Με την παρουσία του Τάι στην ενδεκάδα, ο Ηρακλής αναμένεται ποιοτικά αναβαθμισμένος, ως προς τον τρόπο παιχνιδιού του. Είναι γνωστό και αναμενόμενο ότι ο τεχνίτης επιτελικός μέσος διαθέτει τη χαρακτηριστική ευχέρεια να «κουβαλά» τη μπάλα, να ρυθμίζει την κυκλοφορία της στο χώρο του κέντρου και με τις εμπνευσμένες τελικές πάσες του να δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ.

Παράλληλα, είναι ο επιθετικογενής μέσος, ο οποίος βρίσκεται και ο ίδιος κοντά στην υπόθεση γκολ, απειλώντας, είτε με κινήσεις κρυφού φορ, είτε με την ικανότητά του στην εκτέλεση στατικών φάσεων, ενώ όποτε το απαιτήσουν οι ανάγκες τακτικής της ομάδας, έχει τη δυνατότητα να αλλάζει ρόλο, αγωνιζόμενος είτε ως «οκτάρι», είτε ως ακραίος μεσοεπιθετικός.

Η αγωνιστική ενεργοποίησή του ανεβάζει κατακόρυφα τον δείκτη προσδοκιών και αναμένεται να αξιοποιήσει στο μέγιστο τη δυναμική του εξαιρετικού για την κατηγορία ρόστερ της ομάδας.

Πρώτη… «γεύση», λοιπόν, αύριο, Κυριακή 25/2, στις 15:00, στο Καυτανζόγλειο…

Σχετικά Άρθρα

“Πρόθυμος για τη διαδοχή μου, χωρίς τελεσίγραφα και επικοινωνιακά τεχνάσματα”

Ποδόσφαιρο

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top