- Bluearena - https://bluearena.gr -

Πλέον, γνωρίζει τους πάντες και τα πάντα

Όταν ήρθε στον Ηρακλή, την Καθαρά Δευτέρα, σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι οι γνώσεις του για την ομάδα, την οποία αναλαμβάνει, περιορίζονται στα όσα παιχνίδια της είχε παρακολουθήσει διαδικτυακώς, κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου.

Πλέον, μπορεί να δηλώσει ευθαρσώς ότι γνωρίζει τους πάντες και τα πάντα, γύρω από τα αγωνιστικά ζητήματα του φετινού ποδοσφαιρικού Ημίθεου. Και μάλιστα φρόντισε ιδιαιτέρως για αυτό, με πολύ εντατικό τρόπο, φτάνοντας στο επιθυμητό για την αποστολή του αποτέλεσμα.

Ο λόγος για τον Σπύρο Μπαξεβάνο, με τον νέο κόουτς των «κυανολεύκων» να έχει επιδοθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που ολοκληρώνεται, σε… εντατικά μαθήματα, με αντικείμενο το να γνωρίσει σε απόλυτο βαθμό το έμψυχο δυναμικό, το οποίο καλείται να διαχειριστεί.

Πολύτιμος «δάσκαλος» το… Iraklis TV

Αποδεικνύεται ότι το επίσημο διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι του Γυμναστικού Συλλόγου, Iraklis TV, δεν είναι μόνο πολύτιμο για τους εκτός Θεσσαλονίκης Ηρακλειδείς, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθούν συνδρομητικά τις εντός Καυτανζογλείου αναμετρήσεις της ομάδας, αλλά συνέβαλε καταλυτικά και στην… «κυανόλευκη επιμόρφωση» του 47χρονου τεχνικού.

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος έχει ήδη μελετήσει σχεδόν όλους τους αγώνες, που έχουν καταγραφεί από την κάμερα του «γαλάζιου» συνδρομητικού καναλιού και έχει άποψη για τους ποδοσφαιριστές του, την ποδοσφαιρική ιδιοσυστασία τους, την αγωνιστική στρατηγική που ακολουθήθηκε και όλες τις ιδιαιτερότητες της ομάδας.

Ο Τάσος Κατσαμπής

Η πολύτιμη και κρίσιμη παρουσία του Τάσου Κατσαμπή λειτούργησε και σε αυτό το επίπεδο. Ο πολύπειρος από Ηρακλή, Γενικός Αρχηγός, είχε και έχει πολλές συζητήσεις για τα της ομάδας με τον Γιαννιτσιώτη προπονητή, κατατοπίζοντάς τον για όλα όσα αφορούν στο έργο του, με τον τελευταίο να είναι, πλέον, απολύτως ενημερωμένος σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα, ο κόουτς έχει καθημερινές επαφές και συνεργασίες με τους δύο άμεσους συνεργάτες του στο τεχνικό επιτελείο, τον γυμναστή, Θάνο Κούρτογλου και τον πολύπειρο προπονητή τερματοφυλάκων, Φώτη Γκιζέλη, αποκομίζοντας στοιχεία πληροφόρησης και από τη συγκεκριμένη πηγή.

Η καθημερινότητα της Μίκρας

Τέλος, στην απόλυτη γνώση των δεδομένων της ομάδας, από πλευράς του νέου τεχνικού, συνέβαλαν – βεβαίως – και οι καθημερινές προπονήσεις στη Μίκρα, όπου ο Σπύρος Μπαξεβάνος έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει διά ζώσης και σε λεπτομέρειες τις αγωνιστικές ιδιαιτερότητες του έμψυχου δυναμικού του, επιχειρώντας να περάσει τη δική του προπονητική φιλοσοφία.

Συνεπώς, ο νέος προπονητής, κατεβαίνει με την ομάδα στο ντεμπούτο του στον «κυανόλευκο» πάγκο, την Κυριακή, κόντρα στη Νάουσα, απολύτως προετοιμασμένος και ετοιμοπόλεμος.