- Bluearena - https://bluearena.gr -

Μπαμπαλιούτας: Σαν το παλιό καλό κρασί

“Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν”, έγραφε το 1984 το Μανώλης Ρασούλης.

Αυτοί οι στίχοι φαίνεται να ταιριάζουν απόλυτα στον αγέραστο, Λάμπη Μπαμπαλιούτα, ενός αθλητή που συστήθηκε στο βολεϊκό κοινό το 1987 φορώντας την φανέλα του Αριστοτέλη Σκύδρας για να ανοίξει τα φτερά του το 2003 για την Θεσσαλονίκη και να φορέσει για πρώτη φορά την “κυανόλευκη” φανέλα του Ηρακλή.

Ο Έλληνας λίμπερο έδειξε από τότε το ταλέντο και κατάφερε να καθιερωθεί στην πρώτη κατηγορία . Μεγαλύτερη του επιτυχία όμως ήταν η συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος με την οποία πραγματοποίησε 8 εμφανίσεις.

Όμως αυτό που ξεχωρίζει τον Λάμπη Μπαμπαλιούτα από τους υπόλοιπους αθλητές της VolleyLeague “Πάμε Στοίχημα” είναι σταθερότητα που έχει στην απόδοση του και η εξαιρετική του αγωνιστική κατάσταση παρότι πλησιάζει το τεσσαρακοστό πέμπτο έτος της ηλικίας του.

Ο Έλληνας λίμπερο αποδεικνύει μέχρι και σήμερα την ποιότητα του καθώς αναδεικνύεται ως δεύτερος καλύτερος υποδοχέας της κατηγορίας. Συγκεκριμένα ο έμπειρος αθλητής έχει πραγματοποιήσει 246  υποδοχές.

Επίσης με την παρουσία του Λάμπη Μπαμπαλιούτα εντός του τερέν δίνεται η ευκαιρία στους νεαρότερους αθλητές της ομάδας να “ακουμπήσουν” πάνω σε ένα έμπειρο αθλητή που έχει την δυνατότητα να τους κατευθύνει όταν αυτό χρειαστεί.