Θέλει δύο κρίσιμες νίκες, με… διαφορά

Ο «κυανόλευκος» σχεδιασμός περιλαμβάνει δύο νίκες με… «ανατροπή», σε ισάριθμα – καθοριστικά για τη συνέχεια – παιχνίδια, αρχής γενομένης από το Σάββατο…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Στόχος του Ηρακλή, με βάση τον στόχο της εξασφάλισης του δεύτερου εισιτηρίου για την άνοδο στη Basket League και με δεδομένη την αγωνιστική δυναμική και το υλικό, που διαθέτει, δεν είναι άλλος από τη νίκη σε κάθε παιχνίδι, μέχρι και την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου.

Ωστόσο, στο σημειωματάριο του «κυανόλευκου» βαθμολογικού σχεδιασμού, έχουν προ πολλού καταγραφεί δύο συγκεκριμένες αναμετρήσεις, στις οποίες η νίκη πρέπει – σαφώς – να έρθει, αλλά επιβάλλεται αυτό να συμβεί με συγκεκριμένη διαφορά πόντων.

Ο λόγος για τα παιχνίδια με τον Απόλλωνα Πάτρας και τη Δόξα Λευκάδας.

Το Σάββατο, για το +6!

Αρχής γενομένης, λοιπόν, από την αναμέτρηση του Σαββάτου 24/2 στο Ιβανώφειο, με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πάτρας, ο Ηρακλής θα επιδιώξει, όχι μόνο το προφανές της νίκης, αλλά και την υπερκάλυψη της διαφορά, με την οποία έχασε στον αγώνα του πρώτου γύρου.

Στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, οι «κυανόλευκοι» έχασαν – από νωρίς στη φετινή περίοδο – το αήττητό τους, με τους Πατρινούς να επικρατούν, με το τελικό 73-68.

Συνεπώς, ο Ηρακλής, ξεκάθαρα θα επιδιώξει μία νίκη με διαφορά τουλάχιστον έξι πόντων, στην κρίσιμη σαββατιάτικη αναμέτρηση.

Στη Λευκάδα για το +3

Το τεράστιο ατόπημα της εντός έδρας ήττας από τη Δόξα θα επιδιώξει να αποκαταστήσει στη Λευκάδα, μετά από μερικές αγωνιστικές ο Ημίθεος.

Σε εκείνον τον αλήστου μνήμης αγώνα του Ιβανωφείου, οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει με 75-77, σπέρνοντας τον έντονο προβληματισμό στην πλευρά των γηπεδούχων.

Η ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη θα μεταβεί στην έδρα του αντιπάλου για να ανατρέψει την κατάσταση με μία νίκη με διαφορά τουλάχιστον τριών πόντων.

Τα play off είναι η αιτία…

Απόλλων Πάτρας και Δόξα Λευκάδας, παρά τα «στραβοπατήματά» τους, θεωρούνταν και εξακολουθούν να θεωρούνται πιθανοί αντίπαλοι του Ηρακλή στα play off της ανόδου, μετά το τέλος της κανονικής περιόδου.

Ο Ημίθεος θέλει τις νίκες με υπερκάλυψη της διαφοράς απέναντί τους (ευτυχώς και οι δύο διαφορές πόντων, που θα πρέπει να υπερκαλυφθούν, είναι μικρές), ακριβώς προσβλέποντας σε ευνοϊκό πλασάρισμα στην τελική μάχη για το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου, ώστε αφενός μεν, να καταλάβει υψηλότερη θέση από τους συγκεκριμένους συνδιεκδικητές στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου (σε περίπτωση ισοβαθμίας θα μετρήσει η διαφορά πόντων, όπως συνέβη πέρσι στην ισοβαθμία με τον Πανιώνιο, ο οποίος με αυτήν τη διαδικασία πήρε το πρωτάθλημα), ώστε να έχει το πλεονέκτημα της έδρας στα play off, αφετέρου δε, να βρεθεί στην τελική φάση της διεκδίκησης της ανόδου, έχοντας ισοφαρίσει τις νίκες σε 1-1, απέναντι και στους δύο, ώστε να μην κληθεί να τους αντιμετωπίσει «με την πλάτη στον τοίχο».

Γίνεται, συνεπώς, αντιληπτό το πόσο κρίσιμο είναι το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Απόλλωνα Πατρών και πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη για οπαδική στήριξη στην ομάδα…

Σχετικά Άρθρα

Σπρίντζιος: “Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για την πρόκριση στο Final 4!”

Μπάσκετ

Back to Top