Η… «τέχνη» που δεν την ξέχασε…

Ο Ντάριους Ουάσινγκτον επέδωσε διαπιστευτήρια αισιοδοξίας στο «Σαλούν» του Παπάγου…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Αν κανείς ανατρέξει στο αγωνιστικό βιογραφικό του Ντάριους Ουάσινγκτον, εύκολα θα διαπιστώσει ότι ο 32χρονος Αμερικανός γκαρντ απείχε από το να μετέχει στο ρόστερ κάποιας ομάδας για ολόκληρο το 2017. Γίνεται, συνεπώς, λόγος για μία αποχή από επίσημους αγώνες μεγαλύτερη του ενός έτους.

Προσωπικές προτεραιότητες και υποθέσεις, των οποίων τη ρύθμιση προέκρινε ότι έπρεπε να τακτοποιήσει, κρατούσαν όλο αυτό το διάστημα στη Νέα Υόρκη τον παίκτη, μολονότι, λόγω της σπουδαίας μπασκετικής αξίας του, οι προτάσεις από το εξωτερικό δεν έλειπαν. Το διάστημα αυτό παρήλθε και η αναγκαστική παραμονή στη γενέτειρά του δεν τον δέσμευε, πλέον, με συνέπεια να αποδεχθεί την πρόταση του Ηρακλή, η οποία τον επανέφερε στη Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα στην επίσημη αγωνιστική δράση.

Είναι πασιφανές ότι ο Ντάριους, εμφανίστηκε στο εγχείρημα της επανέναρξης της επαγγελματικής καριέρας του αθλητικά απορρυθμισμένος, πέρα από το δεδομένο βάρος της αγωνιστικής απραξίας, που κουβαλά.

Όμως, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο παρκέ του Ιβανωφείου, απέδειξε ότι – παρά την δυσχέρεια στη φυσική κατάστασή του – την «τέχνη» του δεν την ξέχασε ποτέ. Την τέχνη του να ταλαιπωρεί τις αντίπαλες άμυνες με την έφεσή του στο σκοράρισμα, είτε με το φαρμακερό σουτ που διαθέτει, είτε με τις εκρηκτικές διεισδύσεις του, αλλά και με την αξιοποίηση των συμπαικτών του, μέσα από εμπνευσμένες μεταβιβάσεις.

Υπό το καθεστώς της παρούσας αγωνιστικής κατάστασής του, με το «καλημέρα» της συμμετοχής του στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του με τον Ηρακλή, ο Ντάριους Ουάσινγκτον, στο «Σαλούν» του Παπάγου, σε 19:48 συμμετοχής, κατέγραψε 13 πόντους, με 5 στα 8 δίποντα και 1 στα 3 τρίποντα (ενώ σε ένα από αυτά – και μάλιστα μακρινό – η στεφάνη «ξέρασε» τη μπάλα).

Σίγουρα πρόκειται για – τουλάχιστον – ενθαρρυντικό ντεμπούτο, με εξαιρετικά στατιστικά για συμμετοχή σε μισό αγώνα. Ο Ντάριους, εργάζεται σκληρά στο ειδικό πρόγραμμα ανάκτησης της φυσικής κατάστασης, το οποίο ακολουθεί, υπό την καθοδήγηση του γυμναστή της ομάδας και (αν όλα εξελιχθούν ομαλά) παιχνίδι με το παιχνίδι θα προσφέρει ακόμη περισσότερα, ιδίως στον επιθετικό τομέα, εξελισσόμενος στο «υπερόπλο» που χρειάζονταν οι «κυανόλευκοι».

Βρίσκεται σε εξαιρετική μπασκετικά ηλικία και το γεγονός ότι, παρά την απραξία και τα συνακόλουθά της, αποδεικνύει ότι εξακολουθεί να «το έχει», γεμίζει τους πάντες στο Ιβανώφειο με αισιοδοξία, αναφορικά με την συνέχεια της παρουσίας του Αμερικανού στο αγωνιστικό σύνολο του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη.

 

Σχετικά Άρθρα

Μαλέσεβιτς: “Ακόμη καλύτεροι, για να φτάσουμε στην τρίτη νίκη!”

Μπάσκετ

Yπόκλιση Μάνταλου στους Ηρακλειδείς: “Οι τύποι είναι απίστευτοι!”

Μπάσκετ

Back to Top