- Bluearena - https://bluearena.gr -

Σμαραγδής: “Δεν φοβόμαστε κανέναν και το αποδεικνύουμε”

Ο Νίκος Σμαραγδής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του Metropolis 95.5 και μίλησε για την κατάσταση που βρίσκεται ο Ηρακλής, για την επιστροφή του στους «κυανόλευκους», αλλά και για την πορεία της ομάδας στο Πρωτάθλημα.

 Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

 

Για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του Ηρακλή: Εμείς παλεύουμε όλα τα παιχνίδια και καταθέτουμε τα πάντα εντός του αγωνιστικού χώρου. Αυτό κάναμε και με τον Ολυμπιακό που παρά το γεγονός ότι ηττηθήκαμε, καταφέραμε να φτάσουμε τον αγώνα στο τάι-μπρέικ και έτσι πήραμε τον βαθμό. Γενικότερα η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και διεκδικεί ότι καλύτερο. Εμείς δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο και το αποδεικνύουμε συνέχεια. Όσοι είδαν τον αγώνα καταλάβανε πως είμαστε μία δυνατή ομάδα που όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να μας υπολογίζουν.

 

Για το γεγονός πως ο Ηρακλής δεν έχει λυμένα όλα τα θέματά του: Σαν αθλητές ενδιαφερόμαστε μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι και δεν ασχολούμαστε με τα εξωαγωνιστικά. Έχουμε μερικά παιχνίδια ακόμα για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος και έχουμε μπροστά μας και τον προημιτελικό με την ΑΕΚ που θα πρέπει να κερδίσουμε για να πάμε στο Final-4 του Κυπέλλου. Η ομάδα είναι πολύ δυνατή, υπάρχει μια καλή χημεία, και προφανώς ο συνδυασμός των έμπειρων παικτών με τη νέα γενιά είναι σημαντικός. Εμείς έχουμε βάλει υψηλούς στόχους και θέλουμε να διατηρηθούμε στην τέταρτη θέση του Πρωταθλήματος.

 

Για το αν είναι εύκολο να μην ασχολούνται οι παίκτες με τα εξωαγωνιστικά: Όταν βρίσκεσαι στην πρώτη τετράδα του Πρωταθλήματος και διεκδικείς ένα εισιτήριο για το Final-4 του Κυπέλλου όλα τα άλλα περισσεύουν. Εμάς μας ενδιαφέρει μόνο το αγωνιστικό και εκτός αυτού η δική μας καλή αγωνιστική απόδοση βοηθάει να λυθούν και ορισμένα άλλα θέματα. Στο μυαλό μας υπάρχει μόνο το αυριανό παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ, η οποία μπορεί να αγωνίζεται στην Α2, αλλά είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε την πρόκριση.

 

Για την απόφαση να επιστρέψει στον Ηρακλή: Εγώ σκοπίμως δεν βρισκόμουν σε κάποια άλλη ομάδα, γιατί καμία πρόταση δεν με κάλυψε οικονομικά. Από εκεί και πέρα εγώ έκανα τόσο ατομικές προπονήσεις, όσο και προπονήσεις με τον Ηρακλή που με βοήθησαν να βρίσκομαι διαρκώς σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Το κίνητρο που μου έδωσε η ομάδα, αλλά και η θέληση των παικτών να αγωνιστώ μαζί τους με έπεισαν. Ο Ηρακλής έκανε την υπέρβαση δείχνοντάς μου πως με πιστεύει και έτσι δέχτηκα την πρότασή του. Εγώ θέλω να βοηθήσω να πετύχουμε τους στόχους μας.

 

Για το επίπεδο του φετινού Πρωταθλήματος: Το Πρωτάθλημα έχει φέτος αρκετές διαφοροποιήσεις. Ο Ολυμπιακός έδειξε από την αρχή ότι έχει μεγάλη δυναμική και γι’ αυτό συνεχίζει αήττητος. Το καλό είναι πως όλες οι ομάδες που αντιμετώπιζαν προβλήματα στην αρχή της περιόδου έχουν πλέον ενισχυθεί, οπότε δεν μπορούμε να πάρουμε σαν μέτρο σύγκρισης τον πρώτο γύρο. Όλες οι ομάδες πλέον είναι αρκετά δυνατές και ανταγωνιστικές και βλέπουμε πως όλες είναι κοντά στη βαθμολογία. Ευελπιστώ πως του χρόνου θα είναι από την αρχή δυνατό το πρωτάθλημα.

 

Τέλος συμπλήρωσε: Εύχομαι να συνεχίζουμε να εντυπωσιάζουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας, ώστε να πείσουμε και τον κόσμο να έρθει κοντά μας και να γεμίζει το γήπεδο σε όλες τις αναμετρήσεις.