- Bluearena - https://bluearena.gr -

Δεν προβληματίζεται…

«Μία από τα ίδια» για τον Ημίθεο και μάλιστα, πρόκειται για πολύ ευχάριστη επανάληψη. Ο φετινός Ηρακλής απέδειξε – για πολλοστή φορά φέτος – ότι αυτά τα παιχνίδια «τα έχει». Και όχι μόνο «τα έχει», αλλά – ορισμένα από αυτά – κατορθώνει και τα απλοποιεί, εκμεταλλευόμενος την ποιότητα και την εμπειρία των σημαντικών αγωνιστικών στελεχών που διαθέτει.

Ο λόγος για τις αναμετρήσεις με αντιπάλους από τα χαμηλά κλιμάκια της βαθμολογίας, με αφορμή τα όσα έδειξαν οι «κυανόλευκοι» στην κόντρα τους με τον Παπάγου και με αυτό το – άνετο, οπωσδήποτε – 76-89 της τελικής επικράτησής τους.

Ήταν, όντως, «σερίφης» στο «Σαλούν»…

Ελάχιστες φορές κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης επέτρεψε στον αντίπαλο να την απειλήσει, η ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη και αυτή η εξέλιξη διαμόρφωσε το άνετο της εκτός έδρας νίκης στο «Σαλούν».

Όσο οι «κυανόλευκοι», με το αγωνιστικό υλικό που διαθέτουν, θα παρουσιάζονται σοβαροί και συγκεντρωμένοι και – πάνω από όλα – αποτελεσματικοί, θα εξακολουθούν να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε τέτοιου επιπέδου αναμετρήσεις, όσο κι αν οι ανταγωνιστές τους στην υπόθεση της ανόδου προσδοκούν «στραβοπάτημα».

Ο εξαιρετικός Γιάννης Γκαγκαλούδης

Το πολύτιμο της παρουσίας του Γιάννη Γκαγκαλούδη σε αυτήν την ομάδα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Ωστόσο, η εμφάνιση του πολύπειρου κουμανταδόρου του Ηρακλή στον αγώνα του Σαββάτου ήταν πληρέστατη και εμφατική σε όλους τους τομείς, συνδυάζοντας υψηλό σκοράρισμα και επιτελική επιδεξιότητα.

21 πόντοι, με 3 στις 4 βολές, 3 στα 4 δίποντα και 4 στα 5 τρίποντα, αλλά έξι ασίστ, είναι στοιχεία που «μιλούν» από μόνα τους, για την εμφάνιση του 39χρονου άσσου.

Εμφάνιση «πρώτης γραμμής» για τον Γεωργάκη

Ο τραυματισμός του Δημήτρη Χαριτόπουλου από το 15΄ του αγώνα, άφησε την ομάδα με έναν μόνο κλασικό σέντερ, τον Γιώργο Γεωργάκη. Ο 27χρονος ψηλός του Ηρακλή τα πήγε θαυμάσια στα καθήκοντά του, βοηθώντας σημαντικά στον επιθετικό τομέα με τους 11 πόντους που πέτυχε, αλλά και τις αμυντικές επιδόσεις του (θα πρέπει να προσέξει, όμως, το θέμα των φάουλ), δικαιολογώντας απόλυτα την επιλογή της τεχνικής ηγεσίας να στηρίξει τις επιλογές στη θέση «5» στον ίδιο και στον πολύπειρο Χαριτόπουλο, αλλά και στον Βασίλη Αγγελακόπουλο, ο οποίος, όποτε καλείται (όπως στου Παπάγου) να δώσει λύση και στη συγκεκριμένη θέση, ανταποκρίνεται με απόλυτη επιτυχία.

Αισιόδοξο ντεμπούτο του Ντάριους

Όπως έδειχνε όλο αυτό το διάστημα των 10 ημερών της παρουσίας του στην ομάδα, που προηγήθηκε του σαββατιάτικου παιχνιδιού, ο Ντάριους Ουάσινγκτον, μπορεί να ήρθε «απορρυθμισμένος» αγωνιστικά, λόγω της ενός έτους αποχής του από επίσημους αγώνες, αλλά τα ποιοτικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά του δεν τον εγκατέλειψαν.

Και αυτό το απέδειξε με την πρώτη συμμετοχή του, γεγονός το οποίο μόνο αισιοδοξία για τη συνέχεια μπορεί να προμηνύει.