- Bluearena - https://bluearena.gr -

Έδειξε τα δόντια του…

Από το βράδυ του Σαββάτου συζητείται έντονα στην «πιάτσα» του βόλεϊ το γεγονός ότι η ομάδα – θαύμα του φετινού Ημίθεου κατόρθωσε να είναι εκείνη, η οποία πήρε τον πρώτο βαθμό από τον πανίσχυρο και με πανάκριβο, αλλά και πληρέστατο, ρόστερ, Ολυμπιακό, στην πορεία του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Αυτό που κάνουν στον Ηρακλή είναι πέρα από κάθε λογική. Χωρίς οικονομικό υπόβαθρο και με τόσες αντιξοότητες έκαναν ομάδα που δεν μπορεί να την καταβάλεις εύκολα στο σπίτι της, ακόμη κι αν διαθέτεις υπερομάδα…», σχολιάζουν οι ειδήμονες του χώρου και δεν έχουν άδικο.

Η δυναμική του «Γηραιού» εντός Μίκρας γιγαντώνεται και ανεβάζει επίπεδα δυνατοτήτων και αποτελεσματικότητας στην ομάδα του Γιάννη Ορφανού, καθιστώντας την ικανή να βάλει δύσκολα σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Αν είχε παντού τη Μίκρα…

Μάλιστα, δεν είναι παράλογο αυτό που σημειώνουν όσοι παρακολουθούν στενά τις επιδόσεις των «κυανολεύκων» στη φετινή πορεία τους και τη διαφορά του αγωνιστικού προσώπου, το οποίο εμφανίζουν μεταξύ των εντός και των εκτός έδρας αγώνων τους, ότι αν αυτή η ομάδα μπορούσε να… «κουβαλά» μαζί της τη Μίκρα σε κάθε παιχνίδι, θα «κτυπούσε» πρωτάθλημα…

Αυτό το δεδομένο, μπορεί να υποστηρίζει την παρουσία του Ημίθεου στα υψηλά βαθμολογικά κλιμάκια της Volley League, ωστόσο, η εκτός Μίκρας εικόνα θα πρέπει να αλλάξει άμεσα, προκειμένου να διατηρηθεί μέχρι το τέλους του πρωταθλήματος εκεί και αυτό είναι μία πραγματικότητα την οποία καλούνται να διαχειριστούν οι «κυανόλευκοι».

Ψυχωμένος και δυνατός σε όλους τους τομείς

Εντός της έδρας του ο Ηρακλής εμφανίστηκε – για μία ακόμη φορά – ψυχωμένος και μάχιμος σε όλα τα επίπεδα αγωνιστικής δράσης. Αποτελεσματικός στην επίθεση με πολλαπλότητα λύσεων και επιλογών (με τον χαρισματικό Προύσαλη να μοιράζει μπάλα, ήρθαν 29 πόντοι από τους κεντρικούς (!), 31 από τους ακραίους και 17 από τον διαγώνιο), δυναμικός στο μπλοκ, σταθερός στην υποδοχή και μαχητικός στις άμυνες.

Ο «Γηραιός» έχει ανέβει αγωνιστικά μετά τη διακοπή των Χριστουγέννων, με την ανάδειξη του Στέλιου Τζιουμάκα σε ρόλο βασικού και την ποιοτική προσθήκη του Νίκου Σμαραγδή και αυτό θα πρέπει να το αποδεικνύει – από εδώ και πέρα – και μακριά από το σπίτι του, αρχής γενομένης από τον νοκ άουτ προημιτελικό με την ΑΕΚ στο Μετς.