- Bluearena - https://bluearena.gr -

Κρίσιμη για το μέλλον του Συλλόγου η επένδυση στους Χορτατζήδες

Κοινή παραδοχή όλων στον Ηρακλή (όπως και σε κάθε Σύλλογο), αποτελεί το γεγονός ότι το μέλλον πάντων στην «κυανόλευκη» πραγματικότητα εξαρτάται και είναι απολύτως αλληλένδετο με αυτό της μητρικής οντότητας του Συλλόγου, δηλαδή του Ερασιτέχνη.

Μετά το επικίνδυνο και προθανάτιο «κώμα», στο οποίο είχε περιπέσει ο Γυμναστικός την περασμένη πενταετία, βρισκόμαστε σε μία φάση επανδραστηριοποίησης και μιας – αρχικής έστω – απόπειρας για επανεκκίνηση, χάρη στο φιλότιμο και στη διάθεση προσφοράς των ανθρώπων, που συγκροτούν την προσωρινή διοίκηση και «τρέχουν» αυτήν την πολύτιμη προσπάθεια.

Έχουν πολλά να γίνουν, μέχρι να πάρει μπροστά για τα καλά ο Γυμναστικός και αυτό θα συμβεί μόνον όταν απομπλοκαριστεί το ΑΦΜ, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με όρους εμπορικούς, πατώντας γερά στα πόδια του και εξετάζοντας με διαφορετική προοπτική το μέλλον του.

Ωστόσο, κρίσιμος – κρισιμότατος για την ακρίβεια – παράγων εξέλιξης των πραγμάτων στον Ερασιτέχνη και εν συνόλω στον Σύλλογο είναι η αξιοποίηση της σημαντικότατης περιουσιακής οντότητας που κατέχει, ως ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων στους Χορτατζήδες.

Αν και εφόσον καταστεί δυνατή η αξιοποίηση και η εκμετάλλευση του συγκεκριμένου χώρου, μέσω κάποιας επένδυσης που θα προκύψει, τότε θα μπορούμε με ασφάλεια να αναφερόμαστε σε θεαματική αλλαγή δεδομένων για τον Γυμναστικό και τον Ηρακλή ευρύτερα. Αυτό έχει καταστεί σαφές και είναι κάτι που επιδιώκουν οι άνθρωποι οι οποίοι επιχειρούν στο δύσκολο εγχείρημα της επανεκκίνησης του Ερασιτέχνη.

Το πώς θα αξιοποιηθεί επενδυτικά το «φιλέτο» των Χορτατζήδων, αποτελεί – κατά αποκλειστικότητα – αντικείμενο μιας απόφασης της οικογένειας του Ημίθεου και θα εξαρτηθεί από τις προτάσεις που θα προκύψουν, αν και εφόσον υπάρξει ενδιαφερόμενος εταιρικός φορέας για την όλη επένδυση.

Παλαιότερα, (σχετική και η ηλεκτρονική μακέτα της φωτογραφίας του θέματος) είχε προκριθεί η ανάγκη αξιοποίησης και εκμετάλλευσης του χώρου, μέσω της κατασκευής ενός μεγάλου κλειστού γυμναστηρίου, που θα στεγάσει μπάσκετ, βόλεϊ και όλα τα Τμήματα του Γ.Σ., τα οποία λειτουργούν σε κλειστή σάλα, με την παράλληλη εξασφάλιση εσόδων από τους παράπλευρους λειτουργικούς – εμπορικούς χώρους του νέου «κυανόλευκου» αθλητικού κέντρου.

Εν πάση περιπτώσει, όποια μορφή αξιοποίησης των Χορτατζήδων προκύψει και επικρατήσει, θα είναι θεμιτή και πολύτιμη για το αύριο του Ηρακλή. Διότι, δυστυχώς, ακόμη και στην αθλητική πραγματικότητα, η κινητήριος δύναμη, η ισχύς της επιβίωσης, εδράζεται στην οικονομική βάση.

Το τεράστιο νομικό βήμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε, με τη διασφάλιση της διατήρησης των Χορτατζήδων στην κυριότητα του Συλλόγου, αποτελεί κολοσσιαία νίκη και επίτευγμα. Επειδή, όμως, το να παραμένει αυτό το τόσο χρήσιμο εργαλείο αναξιοποίητο συνιστά πολυτέλεια άνευ αντικρίσματος, το επόμενο και καθοριστικό βήμα για την αναγέννηση του Γυμναστικού Συλλόγου θα είναι μία επένδυση στην περιοχή, όσο δύσκολη και μακρινή κι αν φαντάζει ως προοπτική, λόγω της οικονομικοκοινωνικής κρίσης που βιώνει η χώρα…