Το δεύτερο δυσκολότερο βήμα για την πρωτιά

Ο «κόμβος» της Πολίχνης αποτελεί σημείο αναφοράς για την «κυανόλευκη» αγωνιστική προσπάθεια, που στοχεύει στην κατάκτηση της κορυφής στον Όμιλο.

Στη Μίκρα, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές, γνωρίζουν άριστα τι έχουν να διαχειριστούν στον αγώνα του Σαββάτου και πόσο μεγάλης σημασίας είναι το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Μπορεί η πορεία του Ηρακλή, ιδίως τις τελευταίες αγωνιστικές, να θυμίζει τρένο express, που προσπερνά χωρίς στάσεις και ανατρέπει τα πάντα στο βιαστικό πέρασμά του, αλλά η μάχη με τον Μακεδονικό στο γήπεδο της Πολίχνης αποτελεί σημείο αναφοράς.

Πρόκειται για το «υπ’ αριθμόν 2» σε βαθμό δυσκολίας παιχνίδι, που έχουν να δώσουν οι παίκτες του Σάκη Αναστασιάδη κατά τη διαδρομή τους μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου και ένα παιχνίδι το οποίο θα κρίνει πολλά για τον στόχο κατάληψης της κορυφής στην τελική βαθμολογία του 2ου Ομίλου.

Σαφώς, το πρώτο σε βαθμό δυσκολίας (πάντοτε σε θεωρητικό επίπεδο) είναι αυτό, που αφορά στην επίσκεψη στο σπίτι του άμεσα ενδιαφερομένου και ανταγωνιστή στην υπόθεση της πρώτης θέσης, Άρη Παλαιοχωρίου.

Δυνατός και έμπειρος ο Μακεδονικός

Είναι δεδομένο ότι ο σαββατιάτικος αντίπαλος ανήκει στις ποιοτικές ομάδες του Ομίλου και της κατηγορίας. Διαθέτει έμπειρο και ικανό – για το συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό επίπεδο – αγωνιστικό δυναμικό και χαρακτηρίζεται από το «δεμένο» σύνολο που διαθέτει και τη μεστότητα του παιχνιδιού του. Επίσης, όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στην κατηγορία, έχουν να λένε για την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης ομάδας, η οποία έχει «πάρει» αποτελέσματα, ακόμη και υπό αντίξοες συνθήκες, ακόμη και με τη… μέθοδο των «επαγγελματικών νικών».

Τρανή απόδειξη της επικινδυνότητας των γηπεδούχων της μεθαυριανής ποδοσφαιρικής κόντρας είναι και το πλασάρισμά τους στον βαθμολογικό πίνακα, καθώς καταλαμβάνουν την τέταρτη θέση.

Οδηγός ο αγώνας του πρώτου γύρου

Χωρίς πολλά λόγια, μια αναδρομή στα όσα συνέβησαν στην αντίστοιχη αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο Καυτανζόγλειο, πείθει σχετικά με τον βαθμό δυσκολίας της μάχης του Σαββάτου.

Ο Ηρακλής, σε εκείνον τον αγώνα, αντιμετώπισε τον πιο δυνατό φιλοξενούμενο στη μέχρι σήμερα διαδρομή του στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής (ακόμη και σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στο Παλαιοχώρι) και απέναντι στους «πράσινους» απαιτήθηκε μιας ώρας παιχνίδι και η μαεστρία του Βασίλη Παπαδόπουλου στις ασίστ και του Χρήστου Ρόβα στην εκτέλεση, προκειμένου να έρθει εκείνο το πολύτιμο γκολ, το οποίο έμελλε να είναι και καθοριστικό για το τελικό 1-0 της – δύσκολης – «κυανόλευκης» επικράτησης…

 

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top