- Bluearena - https://bluearena.gr -

Μπλάνκο Γκεοργκίεφ: «Αδιανόητη αδικία για τον Ηρακλή»

Ο εμβληματικός τερματοφύλακας της «χρυσής εποχής» του Ηρακλή, Μπλάνκο Γκεοργκίεφ, μίλησε στον «Arena 89,4», σχολιάζοντας την κατάφωρη αδικία εις βάρος της ομάδας, η οποία υπέστη και τρίτο εξωαγωνιστικό υποβιβασμό το περασμένο καλοκαίρι, ενώ αναπόλησε τις παλιές καλές εποχές του στον Ημίθεο.

Ο βετεράνος άσσος και πρώην ασίσταντ κόουτς του «Γηραιού», τόνισε χαρακτηριστικά:

Για την τωρινή εικόνα του Ηρακλή:

«Σίγουρα τότε ήμασταν μια πολύ καλή ομάδα αλλά ο χρόνος δε γυρίζει πίσω. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Με θλίβει η εικόνα του Ηρακλή, δεν πρέπει να είναι εκεί. Είναι μια ομάδα που είναι άξια για να παίζει στην πρώτη κατηγορία. Δε μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να έχουν ρίξει την ομάδα τρεις φορές απλώς γιατί χρωστάει λεφτά και όχι γιατί δε παίζει μπάλα στο γήπεδο».

Για τη συμμετοχή των βετεράνων του Ηρακλή και την προσπάθειά τους:

«Είναι πολύ καλό αυτό που συμβαίνει γιατί αυτά τα παιδιά που είναι εκεί προσπαθούν και θέλουν το καλύτερο για τον Ηρακλή. Από τότε που έφυγα έχω επαφές με τον Καραΐσκο, με τον Παπαϊωάννου, με τον Χατζηπαναγή. Με τον Σάκη όχι τόσο αλλά σίγουρα θα βρω το τηλέφωνό του να τον πάρω να του δώσω λίγο κουράγιο τώρα που είναι προπονητής. Γιατί ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία».

Για την αγάπη του για τον Ηρακλή:

«Έπαιξα εδώ στα Σκόπια στην καλύτερη ομάδα, έπαιξα στη Γιουγκοσλαβία τότε που το ποδόσφαιρο ήταν σε υψηλό επίπεδο αλλά πάντα η πρώτη ομάδα στην καρδιά μου θα είναι ο Ηρακλής. Στην Ελλάδα πέρασα τα καλύτερά μου χρόνια».

Για την δυνατότητα του τότε Ηρακλή να κατακτήσει το πρωτάθλημα:

«Είναι μια ερώτηση που μου κάνουν πολύ συχνά. Ο Ηρακλής τότε είχε ομάδα αλλά δεν είχε άλλα πράγματα. Τότε οι μεγάλες ομάδες είχαν δυνατές διοικήσεις. Το ποδόσφαιρο δε το παίζουν μόνο οι παίκτες. Παίζονται και άλλα από έξω. Δηλαδή φτάναμε συνέχεια λίγο πριν το στόχο αλλά δεν είχαμε βοήθεια από πουθενά. Όταν παίζαμε στην Αθήνα ξέραμε πως οι διαιτητές θα ευνοήσουν τις ομάδες της Αθήνας. Βέβαια είχαμε κερδίσει πολλά σημαντικά παιχνίδια τότε. Το πρόβλημα για εμάς ήταν ότι εκείνη την εποχή μόνο τρεις ομάδες έβγαιναν στην Ευρώπη».

Το μήνυμά του για το Σκοπιανό ζήτημα:

«Για μένα η Ελλάδα δεν είναι δεύτερη χώρα. Όπως είμαι εδώ στα Σκόπια έτσι νιώθω και εκεί. Δεν υπάρχει καμία διαφορά».