- Bluearena - https://bluearena.gr -

Χρειάζεται τον «πραγματικό» Ουάσινγκτον για τα play off…

Χωρίς περιστροφές, είναι δεδομένο και οφθαλμοφανές ότι ο Ντάριους Ουάσινγκτον δεν ήρθε στη Θεσσαλονίκη, διατηρώντας το καλύτερο δυνατό της φυσικής κατάστασής του. Είναι προφανές ότι ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των αθλητών, οι οποίοι – μολονότι επαγγελματίες – δυσκολεύονται χαρακτηριστικά να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση, κατά το διάστημα της αγωνιστικής απραξίας.

Και για τον Ντάριους, αυτό το διάστημα ήταν πολύμηνο, καθώς την περσινή σεζόν ολοκληρώθηκε η συνεργασία του με την Κινεζική Χενάν Σεντιάν, στην οποία αγωνιζόταν τελευταία.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι – ιδίως για τα δεδομένα της Ελληνικής Α2 – η προσθήκη του στο ρόστερ αποτελεί ποιοτική υπέρβαση και συνιστά σημαντικότατη ενίσχυση.

Ικανός να προσφέρει και από τώρα…

Μάλιστα, όπως έδειξε από το πρώτο προπονησιακό φιλικό με τον Ερμή Λαγκαδά, χωρίς προπόνηση και μετά από μακρύ ταξίδι, παρά τη δυσχέρεια στη φυσική κατάστασή του και στην αθλητική εικόνα του, είναι ικανός – χάρη στις υψηλές τεχνικές και αγωνιστικές δυνατότητές του – να συμβάλλει στον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας, προσφέροντας πόντους, εύστοχα μακρινά σουτ και οργανωτική συνδρομή στο «κυανόλευκο» παιχνίδι.

Αυτός είναι, άλλωστε και ο λόγος, για τον οποίον – καλώς εχόντων των πραγμάτων – ο Ντάριους υπολογίζεται και για τον επικείμενο αγώνα στου Παπάγου, όπου αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Τον θέλει “πραγματικό” Ουάσινγκτον στα κρίσιμα…

Η τεχνική ηγεσία είναι σαφές ότι επέλεξε να ολοκληρώσει την ένταξη του Αμερικανού γκαρντ στο δυναμικό της ομάδας, παρά την… απορρυθμισμένη αθλητική εικόνα του, διότι γνωρίζει ποιος είναι και τι μπορεί να προσφέρει ο «πραγματικός» Ντάριους Ουάσινγκτον.

Παράλληλα, γνωρίζει ότι με αυτήν την αγωνιστική και αθλητική… «κανονικότητά» του θα… συναντηθεί λίαν συντόμως ο 32χρονος άσσος. Μπορεί όχι σε 10-12 μέρες, όπως υποσχέθηκε ο ίδιος στις πρώτες δηλώσεις του, το βράδυ της άφιξής του στη Θεσσαλονίκη, αλλά σε ένα μήνα περίπου, αν όλα δρομολογηθούν ομαλά και ο παίκτης ακολουθεί το εντατικό καθημερινό πρόγραμμα προπονήσεων στο παρκέ και στο γυμναστήριο.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ηρακλής θα διαθέτει στις τάξεις του έναν απολύτως ετοιμοπόλεμο Ντάριους Ουάσινγκτον για την καθοριστική «περιπέτεια» των play off…

Τον Μάιο θα είμαστε καλά…

Τουτέστιν, με έναν «σούπερ Ουάσινγκτον» στα play off, ο Ηρακλής θα είναι πανίσχυρος στη διεκδίκηση του δεύτερου προνομιακού εισιτηρίου για τη συμμετοχή στη Basket League 2018-2019.

Ως τότε, είναι βέβαιο ότι ο Αμερικανός θα συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό (αγωνιστική με την αγωνιστική και περισσότερο) στην προσπάθεια της ομάδας να ξεπεράσει όλα τα δύσκολα παιχνίδια, που έχει μπροστά της και ιδίως εκείνα τα οποία είναι καθοριστικά για την προοπτική των play off, όπως αυτά με τον Χολαργό, τον Απόλλωνα Πατρών, την Καστοριά, τη Δόξα Λευκάδας και – ίσως – τον Αμύντα και το Ψυχικό…