- Bluearena - https://bluearena.gr -

Μπήκαν σε «ροή» όλοι οι «νέοι»

Η αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής με την Καρδία στο Καυτανζόγλειο προσέφερε μια προνομιακή ευκαιρία στον Σάκη Αναστασιάδη, προκειμένου να εντάξει και τους τελευταίους ποδοσφαιριστές, από εκείνους που εντάχθηκαν στο ρόστερ κατά την εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, στην κανονικότητα της αγωνιστικής δράσης.

Στόχος του κόουτς ήταν να το πραγματοποιήσει χωρίς επικίνδυνες βιασύνες και πίεση προς την πλευρά των συγκεκριμένων παικτών, προσμετρώντας το κριτήριο της πλήρους ένταξής τους στο κλίμα της ομάδας και του βαθμού της αγωνιστικής ετοιμότητάς τους.

Οι περιπτώσεις του Λεό Ντε Σμεντ και του Βασίλη Αμαραντίδη ήταν οι τελευταίες, οι οποίες «ενεργοποιήθηκαν», μέσα από τη συμμετοχή τους στον κυριακάτικο αγώνα και, από εδώ και πέρα, όλοι είναι διαθέσιμοι αλλά και υπολογίσιμοι για τον προπονητή.

Μάριος Κωστούλας. Ήταν ο πιο έτοιμος από όλους και ο πιο τάχιστα εντάξιμος στο αγωνιστικό περιβάλλον του Ηρακλή. Αγωνίστηκε στον αγώνα του Ευόσμου, με την πρώτη ευκαιρία συμμετοχής που είχε και δικαίωσε για αυτό τον κόουτς, καθώς «κούμπωσε» θαυμάσια στο ρόλο του «κόφτη» στη μεσαία γραμμή.

Κριστιάνο Μεντί. Και ο Σενεγαλέζος επιθετικός εντάχθηκε γρήγορα στα πλάνα του Σάκη Αναστασιάδη, καθώς προέρχονταν από καθεστώς «μακράς μαθητείας» ως προς τα δεδομένα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και της συγκεκριμένης κατηγορίας, μέσα από τη θητεία του στον Αλμωπό, αλλά και στις προηγούμενες ομάδες των μικρών Ελληνικών κατηγοριών, όπου αγωνίστηκε. Λόγω της εξαιρετικής παρουσίας των παικτών της μπροστινής γραμμής της ομάδας (Ρόβας, Παπαδόπουλος, Πτηνόπουλος) βρήκε το δρόμο για τη βασική ενδεκάδα με δυσκολία, αλλά υπολογίζεται πάντοτε ως μέλος της «πρώτης γραμμής εφεδρείας», συμμετέχοντας σε όλα – σχεδόν- τα παιχνίδια, έστω και ως αλλαγή.

Μιχάλης Γιαννίτσης. Αν δεν είχε το θέμα της προέλευσής του από επαγγελματική κατηγορία, θα ήταν και εκείνος μία… «περίπτωση Κωστούλα». Με το που απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής, πήρε αμέσως θέση βασικού και δεν δείχνει να τη χάνει, όσο είναι υγιής και ετοιμοπόλεμος.

Νίκος Κουρέλας. Η θέση στην οποία αγωνίζεται τον κάνει πολύ χρήσιμο στα τεχνικά πλάνα. Ο προπονητής φρόντισε να του δώσει χρόνο συμμετοχής στο Κιλκίς και δικαιώθηκε για την επιλογή του, καθώς τον χρειάστηκε ως βασικό κόντρα στην Καρδία, στη θέση του ασθενούντος Σάββα Κυριακίδη.

Βασίλης Αμαραντίδης. Μολονότι εξαιρετικά ταλαντούχος, ο 21 ετών πλάγιος μεσοεπιθετικός, δεν πήρε ιδιαίτερο χρόνο συμμετοχής στη Football League με τον Πανσερραϊκό. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο – όπως δήλωσε ο ίδιος ο τεχνικός ηγέτης του Ημίθεου – θα χρησιμοποιείται πιο επιφυλακτικά από όλους τους νεοαποκτηθέντες, μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο σε λίγες εβδομάδες. Πάντως και εκείνος μπήκε από την Κυριακή σε πλήρη αγωνιστική «ροή» και υπολογίζεται.

Λεό Ντε Σμεντ. Ο Γάλλος, με την πρώτη ευκαιρία συμμετοχής που πήρε, έδειξε και απέδειξε πολλά, αλλά υποσχέθηκε ακόμη περισσότερα. Δείχνει ικανός, με τις ιδιαίτερες τεχνικές αρετές που κατέχει, να κερδίσει άμεσα θέση βασικού στο αριστερό μεσοεπιθετικό άκρο.

Όσο για την περίπτωση του Τάι, όταν και εφόσον καταλήξει θετικά το μέγιστο θέμα με την έκδοση του δελτίου του, δεν χωρά η παραμικρή αμφιβολία ότι θα βρει αμέσως τον δρόμο για την ενδεκάδα. Είναι απολύτως προσαρμοσμένος στις ιδιαιτερότητες του εδώ ποδοσφαίρου, όσο και στο κλίμα του Ηρακλή, ενώ το τεχνικό επιτελείο αναφέρει τα καλύτερα σχετικά με την κατάσταση, στην οποία δείχνει να βρίσκεται, μέσα από την καθημερινότητα των προπονήσεων στη Μίκρα.