- Bluearena - https://bluearena.gr -

Πρόβλημα με την ώρα έναρξης του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!

Σύνηθες (για την ακρίβεια απολύτως σύνηθες) το να μην υπάρχει ο παραμικρός έλεγχος συντονισμού μεταξύ των διοργανωτριών των τριών βασικών ομαδικών αθλημάτων στον Ελληνικό χώρο.

Και ακόμη πιο σύνηθες το να «πληρώνει» (συχνά – πυκνά) αυτό το πρόβλημα ο Ηρακλής, καθώς «εμπλέκονται» οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων των ομάδων ποδοσφαίρου, βόλεϊ ή μπάσκετ του Συλλόγου.

Ένα νέο παράδειγμα, οι προσεχείς αναμετρήσεις της ομάδας βόλεϊ και αυτής του ποδοσφαίρου. Το «κυανόλευκο» βόλεϊ δίνει το κορυφαίο για τη φετινή αγωνιστική περίοδο εντός έδρας παιχνίδι της, αντιμετωπίζοντας τον Ολυμπιακό στη Μίκρα, το Σάββατο 17/2 και η αντίστοιχη του ποδοσφαίρου, την ίδια μέρα, αναμετράται με τον Μακεδονικό στην Πολίχνη.

Το πρόβλημα που δημιουργείται έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας είναι προγραμματισμένος να αρχίσει στις 15:00 και – κατά συνέπεια – να ολοκληρωθεί κατά τις 17:00, ενώ ο προγραμματισμός της Volley League θέλει το βολεϊκό ντέρμπι να αρχίζει στις 17:00.

Γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι να μετακινηθούν οι – πολλοί, όπως αναμένεται – Ηρακλειδείς, οι οποίοι θα βρεθούν στην Πολίχνη, από τη δυτική πλευρά της πόλης στην ανατολική, για να καταφθάσουν στο Κλειστό της Μίκρας, ίσως να έχει «κυλήσει» και το… μισό παιχνίδι.

Και ο λόγος γίνεται για έναν αγώνα, ενόψει του οποίου η διοίκηση της ομάδας βόλεϊ διατηρεί υψηλές προσδοκίες εσόδων, στοιχείο υπερπολύτιμο στη σκληρή προσπάθεια οικονομικής επιβίωσης που δίνει, σε καθημερινό επίπεδο.

Λόγω του ότι στην αναμέτρηση της ποδοσφαιρικής ομάδας ο Ηρακλής είναι φιλοξενούμενος, αν είναι να συμβεί κάτι σχετικά με την μετάθεση της ώρας έναρξης, θα συμβεί αναφορικά με τον αγώνα του βόλεϊ, όπου ο Ημίθεος είναι γηπεδούχος. Βεβαίως, αν και εφόσον το όποιο «κυανόλευκο» αίτημα αντιμετωπιστεί ευνοϊκά από τη Λίγκα, καθώς υπάρχει και το ενδεχόμενο η αναμέτρηση Ηρακλή – Ολυμπιακού να υπολογίζεται για τηλεοπτική κάλυψη (μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν ανακοινωθεί οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της προσεχούς αγωνιστικής).