- Bluearena - https://bluearena.gr -

Συνεχίζει τα «τρίποντα»…

Παρά το μόνο ένα γκολ της διαφοράς στο σκορ, ο Ηρακλής με το 2-1 επί του ΑΟ Καρδίας, εξασφάλισε μία άνετη νίκη και τρεις ακόμη πολύτιμους βαθμούς στην πορεία του για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη βαθμολογία του 2ου Ομίλου.

Άνετη, διότι οι φιλοξενούμενοι, ακόμη και όταν μείωσαν το σκορ, δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί, καθώς η ποιοτική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων είναι τεράστια και αυτό αποδείχθηκε ξεκάθαρα μέσα στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου.

Ο Ημίθεος φάνηκε να διαχειρίζεται τις βασικές απουσίες που του παρουσιάστηκαν (Α. Αθανασίου, Κωστούλας, Κυριακίδης) και ήταν πιεστικός από το πρώτο λεπτό, επιτυγχάνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων με τον… «συνήθη ύποπτο», Χρήστο Ρόβα (28΄ και 48΄), χωρίς να… ανησυχήσει από το γεγονός ότι ο αντίπαλος μείωσε γρήγορα το σκορ.

Οι ευκαιρίες για να επιτευχθεί άλλο ένα ευρύ εντός Καυτανζογλείου σκορ ήταν πολλές, αλλά άκαρπες, με αυτό που μέτρησε στο τέλος να είναι η κατάκτηση του «τριπόντου».

Ας θυμηθούμε την εξέλιξη της αναμέτρησης, όπης την κατέγραψε το «live» της BlueArena:

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ: 2-1. Ο Ηρακλής πήρε αυτό που ήθελε, αν και με το γρήγορο δεύτερο γκολ του Ρόβα στην αρχή του δευτέρου μέρους, είχε διαφανεί μια πολύ πιο άνετη επικράτηση. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν πιεστικοί, έχασαν πολλές ευκαιρίες για ευρύτερο σκορ και δεν απειλήθηκαν από τον αντίπαλο, παρότι το σκορ μειώθηκε από νωρίς. Το τελικό 2-1 προσθέτει άλλους τρεις βαθμούς της νίκης στην “κυανόλευκη” συγκομιδή.

90΄+4΄ Κίτρινη κάρτα στον Βοσνιάδη.

90΄+1΄ Παντελής Κρυστάλλης αντί Χρήστου Ρόβα.

89΄ Παπαδόπουλος για Πτηνόπουλο, που σουτάρει, αλλά ο Βασιλειάδης “βγάζει” με σπουδαία απόκρουση.

87΄ Διαρκής κίνδυνος ο Ντε Σμεντ από την ώρα που πάτησε αγωνιστικό χώρο, βγάζει μία από τις πολλές εξαιρετικές σέντρες του, αλλά ο Ρόβας δεν την αξιοποιεί.

86΄ Σέντρα – σουτ του Ντε Σμέντ, μετά από εντυπωσιακή ενέργεια, η μπάλα φεύγει άουτ.

81΄ Καλό σουτ από τον Παναγιωτούδη, άουτ.

77΄ Ο Παπαδόπουλος κάνει το σουτ, ο Βασιλειάδης αποκρούει με το πόδι, ο Ντε Σμεντ στην επαναφορά σουτάρει, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.

76΄ Ο Πτηνόπουλος, για μια ακόμη φορά δοκίμασε το πόδι του, χωρίς να βρει εστία.

72΄ Ωραία πάσα Αμαραντίδη για Ρόβα, που εκτελεί από κοντά, αλλά “βγάζει” ο Βασιλειάδης.

70΄ Ντεμπούτο και για τον Βασίλη Αμαραντίδη, στην επιστροφή του στην ομάδα, καθώς μπαίνει στη θέση του Κριστιάνο Μεντί.

67΄ Σέντρα Κουρέλλα, κεφαλιά Παπαδόπουλου, άουτ.

64΄ Νέο σουτ Πτηνόπουλου, άουτ.

56΄ Δυνατό σουτ του Πτηνόπουλου, άουτ.

55΄ Πρώτη αλλαγή για τον Ηρακλή και ντεμπούτο για τον Λεό Ντε Σμεντ, ο οποίος μπαίνει στη θέση του Καστριτσέα.

51΄ Γκολ για την Καρδία, με τον Νικολόπουλο, μετά από ολιγωρία της άμυνας του Ηρακλή, 2-1.

48΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ: Γκολ “νούμερο 21” για τον Ρόβα, ο οποίος, μετά από μεταβίβαση του Παναγιωτούδη, “εκτέλεσε” τον Βασιλειάδη, κάνοντας το 2-0.

46΄ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: 1-0. Ο Ηρακλής πέτυχε αυτό που ήθελε, δηλαδή να ανοίξει το σκορ και να δημιουργήσει προϋποθέσεις νίκης και μάλιστα με τον πολύ γνωστό τρόπο του: συνεργασία Παπαδόπουλου – Ρόβα και γκολ του τελευταίου. Ο Σάκης Αναστασιάδης βρήκε λύσεις ως προς τα κενά των απουσιών στη βασική ενδεκάδα, ο Ημίθεος έκλεισε την Καρδία στα καρέ της, σκόραρε και είναι σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση, όπως αναμενόταν.

44΄ Βαθιά μπαλιά Καραντασιάδη, ο Πτηνόπουλος σε Ρόβα, ο οποίος με εναέρια προβολή, αδυνατεί να βρει στόχο. Εξαιρετική συνεργασία από πλευράς “κυανολεύκων”.

36΄ Ο Ρόβας σε επίκαιρη θέση, αλλά σώζει ο τερματοφύλακας Βασιλειάδης.

34΄ Καραντασιάδης στην κεφαλιά, απομακρύνουν προ της γραμμής οι της Καρδίας.

@ Αλλαγή σχηματισμού για τον Σάκη Αναστασιάδη: Παπαδόπουλος – Πτηνόπουλος στα άκρα του μεσοεπιθετικού χώρου και επιθετικό δίδυμο οι Μεντί και Ρόβας. Μόνο δύο οι εσωτερικοί μέσοι, με Παναγιωτούδη και Γιαννίτση. Η αλλαγή πραγματοποιήθηκε λίγο πριν έρθει το γκολ.

28΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ: Στο ίδιο έργο θεατές! “Ένα – δύο” Παπαδόπουλου – Ρόβα και πανέμορφο γκολ από τον πολυσκόρερ του Ηρακλή, που φτάνει στα 20 τέρματα, για το 1-0.

23΄ Το προσπαθεί ο Ηρακλής, αλλά δεν δημιουργεί καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή.

14΄ Πρώτο σουτ για τον Ηρακλή, με τον Ρεβυθόπουλο, άουτ.

9΄ Πιέζει ο Ηρακλής, χωρίς φάση.

@ Ο Γιαννίτσης αντί Α. Κωστούλα, ως κόφτης στο κέντρο, ο Πτηνόπουλος ως δεύτερο “οκτάρι” αντί Α. Αθανασίου, ο Μεντί στα άκρα της επίθεσης αντί Πηνόπουλου και ο Κουρέλλας αντί Κυριακίδη.

@ Μετά τους Αντώνη και Παντελή Αθανασίου και ο Μάριος Κωστούλας ετέθη εκτός αποστολής, καθώς δεν ξεπέρασε ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν μέσα στην εβδομάδα.

1΄ Έναρξη του αγώνα…

Η σύνθεση του Ηρακλή: Βοσνιάδης, Καστριτσέας (55΄ Ντε Σμεντ), Καραντασιάδης, Ρεβυθόπουλος, Κουρέλλας, Γιαννίτσης, Παναγιωτούδης, Πτηνόπουλος, Μεντί (70΄ Αμαραντίδης), Παπαδόπουλος, Ρόβας (90΄+1΄ Κρυστάλλης).