Γ. Διονάς: «Η έδρα του προημιτελικού είναι η Μίκρα»

Ο δικηγόρος του Ηρακλή αναλύει τους λόγους της «κυανόλευκης» προσφυγής και επισημαίνει το ενδεχόμενο χρονικής μετάθεση του Final 4

Βόλει, Ηρακλής

Στην «κυανόλευκη» εκπομπή «Ώρα για Μπλε» του «Libero 107,4» τοποθετήθηκε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Τμήματος Πετοσφαίρισης του Ημίθεου, Γιώργος Διονάς.

Ο κ. Διονάς ανέλυσε τους λόγους της προσφυγής του Ηρακλή στο ΑΣΕΑΔ για την υπόθεση της έδρας του προημιτελικού με την ΑΕΚ και σημείωσε ότι το ζήτημα μπορεί να πάρει σε μάκρος.

Αναλυτικά, όσα υπογράμμισε:

Η ισχύς της κλήρωσης στα προημιτελικά

«Δυστυχώς θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στο ΑΣΕΑΔ γιατί η ΕΟΠΕ δίνει μία ερμηνεία στην προκήρυξη της η οποία κατά τη γνώμη μας είναι απολύτως λανθασμένη. Έπρεπε, βάσει κλήρωσης, το παιχνίδι να γίνει στη Μίκρα. Το πλεονέκτημα έδρας που αφορά σε ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας σταματούσε στη Β΄ φάση, η οποία και έχει ολοκληρωθεί. 

Η προκήρυξη έχει μία τεράστια ασάφεια σχετικά με τη Γ΄ φάση, ενώ η συμπληρωματική προκήρυξη περί των γηπεδοτήτων δεν αναφέρει απολύτως τίποτα και, κατά συνέπεια, ισχύουν οι διατάξεις που αναφέρονται στην κλήρωση. Άρα θα έπρεπε κανονικά η ΕΟΠΕ να ορίσει ως έδρα έδρα τη Μίκρα». 

Ανένδοτη η ΕΟΠΕ…

«Επικοινώνησα με τον πρόεδρο επιτροπής πρωταθλημάτων και η άποψη του ήταν ότι η προκήρυξη είναι ξεκάθαρη και έδρα προβλέπεται να έχει η ομάδα που αγωνίζεται στη χαμηλότερη κατηγορία και ότι αυτό συνεχίζεται μέχρι τέλους της διοργάνωσης του κυπέλλου. Ο καθένας έχει την άποψή του, για αυτό υπάρχουν και τα δικαστικά όργανα.

Είχα μία επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Λίγκας, ο οποίος δεν έχει θεσμική αρμοδιότητα, γιατί η προκήρυξη είναι της ΕΟΠΕ. Ενδεχομένως να έχουμε επικοινωνία και με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ».

Πιθανότατη η χρονική μετάθεση

«Ο χρόνος που το ΑΣΕΑΔ χρειάζεται για να αποφασίσει για αυτές τις προσφυγές είναι 20 μέρες με ένα μήνα. Θεωρητικά το παιχνίδι δεν θα γίνει στην ημερομηνία που έχει οριστεί, οπότε ίσως πάει πίσω και το Final 4. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ακόμα. Το έγγραφο της προσφυγής έχει αρχίσει να συντάσσεται και Δευτέρα ή Τρίτη θα κατατεθεί».

 

Σχετικά Άρθρα

“Ο καθένας μας ας αναλογιστεί τις ευθύνες του – Συγγνώμη από τον κόσμο…”

Βόλει

Back to Top