Σκληρή μάχη για την πρόκριση στο «Final 4»

Γιατί μόνο ως εύκολη δεν μπορεί να εκληφθεί η αποστολή της 21ης Φεβρουαρίου στο Μετς, κόντρα στην ΑΕΚ…

Βόλει, Ηρακλής

Κάθε άλλο παρά «βολεϊκά τεκμηριωμένη» σκέψη εκφράζουν όσοι έχουν σπεύσει να… ενθουσιαστούν από το αγωνιστικό «κάζο» του Φοίνικα Σύρου, με δράστη την ΑΕΚ.

Το πλέον προβλεπόμενο ήταν ότι ο Ηρακλής θα είχε την αποστολή να νικήσει και να αποκλείσει από τη συνέχεια του θεσμού του κυπέλλου τους νησιώτες, σε νοκ άουτ αγώνα στη Μίκρα.

Τα δεδομένα, όμως, από χθες βράδυ έχουν αλλάξει δραματικά, καθώς ο αντίπαλος από «Φοίνικας Σύρου» έγινε «ΑΕΚ» και η Μίκρα, «Μετς»…

Όσοι «νιώθουν» από τα ιδιαίτερα δεδομένα του βόλεϊ και τις συνθήκες που θα επικρατούν στην επικείμενη κόντρα της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου στο Κλειστό γήπεδο που χρησιμοποιεί ως έδρα η Αθηναϊκή ομάδα, δυσκολεύονται να σημειώσουν με βεβαιότητα, ότι το να αντιμετωπίσεις την ομάδα της ΑΕΚ της Α2 στην έδρα της, αποτελεί μικρότερο εμπόδιο από ό,τι το να αντιμετώπιζες τον Φοίνικα στο σπίτι σου, όπως αρχικά είχε υπολογιστεί…

(Βεβαίως, στην όλη ιστορία θα πρέπει να επισημάνουμε και το πλήγμα που δέχεται ο – ούτως ή άλλως, δυσχερής – οικονομικός προγραμματισμός της ομάδας, καθώς χάνεται το προσδοκώμενο έσοδο από την εντός έδρας αναμέτρηση για τον προημιτελικό και – παράλληλα – προστίθενται τα έξοδα μετάβασης και διαμονής στην Αθήνα…).

Έμπειρη ομάδα, που ξεχωρίζει…

Η ΑΕΚ πρωτοπορεί στο πρωτάθλημα της Α2 και στον Όμιλο, στον οποίο μετέχει, απέχοντας με δέκα βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. Έχει συγκροτήσει ένα ρόστερ – πολυτέλεια για την κατηγορία, με στόχο την άνετη και σίγουρη άνοδο στη Volley League.

Διαθέτει έμψυχο δυναμικό αποτελούμενο από έμπειρους παίκτες, τόσο στο επίπεδο της Α2, αλλά και στο υψηλότερο (κάποιοι από αυτούς), οι οποίοι αποδίδουν σε υψηλά στάνταρντ, όπως απέδειξαν, «καθαρίζοντας» με το… συνοπτικό 3-0 τον τρίτο στη βαθμολογία της Volley League, Φοίνικα Σύρου.

Η διοίκηση της «Ένωσης» έχει οικονομικές δυνατότητες και για αυτό έχει προσελκύσει δύο διεθνείς αθλητές επιπέδου Α1 στο δυναμικό της, όπως ο Γεράσιμος Κανέλλος (με τον έμπειρο κεντρικό να έχει σχεδόν συμφωνήσει για την επιστροφή του στον Ηρακλή το καλοκαίρι, αλλά τελικά να δελεάζεται από το συμβόλαιο που του πρότειναν οι «κιτρινόμαυροι») και ο 38χρονος Ηλίας Λάππας, που δίνει ισχύ και σκορ από τα άκρα.

Μάλιστα, προπονητής της ΑΕΚ είναι ο πολύπειρος στη μεγάλη κατηγορία, Νίκος Νεόφυτος.

Ετοιμάζουν ήδη «ατμόσφαιρα» στο Μετς…

Οι φίλοι των γηπεδούχων, γνωρίζοντας ότι σε μερικές μέρες θα υποδεχθούν στο Κλειστό του Μετς τον Ηρακλή, σε νοκ άουτ αγώνα, με την προοπτική συμμετοχής στο «Final 4» του Κυπέλλου, ήδη προετοιμάζουν «ατμόσφαιρα».

Είναι σαφές και δεδομένο ότι οι «κυανόλευκοι» θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν μία σκληρή έδρα και όχι μία ήρεμη και… οικογενειακή ατμόσφαιρα, όπως συναντούν σε πολλά γήπεδα της μεγάλης κατηγορίας …

Το… «θέμα» μακριά από τη Μίκρα…

Όπως έχουν παραδεχτεί όλοι στον Ημίθεο, προεξάρχοντος του Γιάννη Ορφανού, η φετινή ομάδα εμφανίζει ένα «θέμα» κάθε φορά που καλείται να αγωνιστεί μακριά από τη Μίκρα. Ο Ηρακλής των εντός έδρας αναμετρήσεων απέχει σε επίπεδο αγωνιστικής δυναμικής από εκείνον των εκτός.

Είναι άλλο ένα ζήτημα που θα κληθεί να διαχειριστεί στην νοκ άουτ αναμέτρηση του Μετς ο προπονητής και οι παίκτες των «κυανολεύκων», διατηρώντας – σαφώς – ως βασικότατο εφόδιο το γεγονός, ότι αν βρεθούν στο επίπεδο των πραγματικών αγωνιστικών δυνατοτήτων τους, θα είναι εκείνοι που θα πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, λόγω ασφαλούς ποιοτικής διαφοράς από τον αντίπαλο.

Τέλος, μόνο ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι στο Κατσάνειο αναγνωρίζουν τις παραπάνω επισημάνσεις και τις δυσκολίες της συγκεκριμένης κόντρας για τα προημιτελικά του κυπέλλου και θα προετοιμαστούν για τη συγκεκριμένη μάχη, όντας απολύτως «υποψιασμένοι»…

 

Σχετικά Άρθρα

“Τώρα… θυμήθηκαν να κλείσουν το Κατσάνειο και δεν παραχωρούν τη Μίκρα!”

Βόλει

Back to Top