- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ανεπίσημη «πρώτη» για τον Ουάσινγκτον στο Ιβανώφειο

Ο Ντάριους Ουάσινγκτον, παρά το γεγονός ότι μόλις μια μέρα πριν ολοκλήρωσε το μακρινό ταξίδι του από τις ΗΠΑ, συμμετείχε σε ένα μεγάλο μέρος του προπονησιακού φιλικού με τον Ερμή Λαγκαδά στο Ιβανώφειο.

Μάλιστα, σήμερα, Πέμπτη 8/2, ο Αμερικανός γκαρντ θα περάσει από ιατρικό και εργομετρικό έλεγχο και θα ολοκληρώσει τα τυπικά της ένταξής του στον Ηρακλή.

Αναλυτικό είναι το ρεπορτάζ της επίσημης ιστοσελίδας του «κυανόλευκου» μπάσκετ, iraklis-bc.gr, σχετικά με την ανεπίσημη «πρώτη» του 32χρονου άσσου:

«Καλό βαθμό πήραν οι “κυανόλευκοι” του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη στην φιλική αναμέτρηση με τον Ερμή Λαγκαδά. Έδειξαν διάθεση για καλό μπάσκετ και ακολούθησαν το πλάνο της τεχνικής ηγεσίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον Σαββατιάτικο αγώνα (17:00) με την Καρδίτσα, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που πρωταγωνιστεί στη Β’ Εθνική. 

Ο Ντάριους Ουάσινγκτον έπαιξε στο φιλικό για αρκετά λεπτά και είχε κάποιες καλές στιγμές (9 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 κλεψίματα), χωρίς να έχει καν προπόνηση με την ομάδα, και με δεδομένη την ανάγκη προσαρμογής του στον τρόπο παιχνιδιού του Ηρακλή και στη φυσική κατάσταση των υπολοίπων. Το πρωί της Πέμπτης θα υποβληθεί σε εργομετρικές εξετάσεις και θα κορυφωθούν οι διαδικασίες έκδοσης του δελτίου του για να παίξει, αν είναι έτοιμος, στον αγώνα με την Καρδίτσα. 

Δεν αγωνίστηκε ο Γιώργος Γεωργάκης, που συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, με στόχο να προλάβει τη Σαββατιάτικη αναμέτρηση, ενώ για την ιστορία ο ΗΡΑΚΛΗΣ επικράτησε με 94-70 (ημίχρονο 60-31) σε έναν αγώνα με θέαμα, γρήγορο ρυθμό και διακυμάνσεις (74-61 στο 30΄). Το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης ευχαριστεί τον Ερμή Λαγκαδά για την αποδοχή της πρόσκλησης για το φιλικό».