- Bluearena - https://bluearena.gr -

Αυτός είναι ο Ηρακλής που θέλουμε! – Απολογία και τιμωρία Γιούδα…

Άλλο ένα παράδειγμα, απτό και πρακτικό, του γεγονότος ότι ο Ηρακλής της επανεκκίνησης, ο Ηρακλής, που αρχίζει από τα χαμηλά της Γ΄ Εθνικής – ερασιτεχνικής – κατηγορίας, κτίζεται σε υγιείς και στέρεες βάσεις.

Άλλο ένα παράδειγμα ότι αυτός ο Ηρακλής αρχίζει να δομείται με εχέγγυα που θα τον οδηγήσουν με ασφάλεια στο αύριο της επανόδου στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ένας Ηρακλής με αυτοσεβασμό και αξιοσύνη, που θα σκέπτεται, θα αποφασίζει και θα λειτουργεί απολύτως ανάλογα με το τεράστιο όνομα, μέγεθος και την τρανή ιστορία του στο αθλητικοκοινωνικό «γίγνεσθαι» αυτής της χώρας.

Όχι ότι το «να δείχνεις τα δόντια σου» ως διοίκηση σε ένα παιδί, όπως ο Τρύφων Γιούδας, είναι σπουδαία υπόθεση, αλλά είναι ενδεικτικό του ότι δεν αφήνεις τίποτε «να πέσει κάτω». Περνάς σε όλον τον οργανισμό της ομάδας ότι είσαι αποφασισμένος να υποτάξεις το «εγώ» στο «εμείς».

Ο Τρύφων Γιούδας είναι ένα εξαιρετικό παιδί και τερματοφύλακας με εξαιρετικές προοπτικές, όπως απέδειξε, όσο υπερασπίστηκε την «κυανόλευκη» εστία. Διακατέχεται, ωστόσο, από το ανυπόμονο ενός αθλητή, ο οποίος άργησε να πάρει τις ευκαιρίες στην καριέρα του, ώστε να αποδείξει ότι μπορεί. Τις πήρε στα 25 του, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στον Ηρακλή της επανεκκίνησης, αλλά η ατυχής συγκυρία ενός τραυματισμού τον έφερε πίσω…

Είναι σαφές ότι δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί την όλη κατάσταση και έφτασε στο απρεπές σημείο να προσβάλλει δημοσίως την ομάδα, αλλά και τον εαυτό του, με το – γνωστό – «ποστάρισμα» στα κοινωνικά δίκτυα.

Και εκεί ήταν ο επίσημος Ηρακλής, για να τον συνετίσει και – παράλληλα – να στείλει το μήνυμα, προς κάθε κατεύθυνση, ως όφειλε, σεβόμενος τον ίδιο τον Σύλλογο που εκφράζει…

Απολογία – τιμωρία – ανακοίνωση

Ο ποδοσφαιριστής εκλήθη σε απολογία από τη διοίκηση και απολογήθηκε, δηλώνοντας μετανοημένος και αποφασισμένος να ζητήσει συγγνώμη από όλους στον Ηρακλή και ιδίως από τους συμπαίκτες του.

Η διοίκηση, απολύτως ορθώς δρώντας, του επέβαλε ποινή επιπλήξεως και αναγκαστικής αποχής του από τις εκδηλώσεις της ομάδας μέχρι το τέλος της διανυόμενης εβδομάδας, ενώ απαιτήθηκε από τον ποδοσφαιριστή να κάνει πράξη την πρόθεσή του για αίτηση συγχώρεσης από την ομάδα, όταν – από την ερχόμενη εβδομάδα – θα επανέλθει στις προπονήσεις.

Η επίσημη ανακοίνωση του ποδοσφαιρικού Ηρακλή για το όλο θέμα, έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο κατόπιν της απολογίας του ποδοσφαιριστή Τρύφωνα Γιούδα για την συμπεριφορά του στα μέσα μαζικής δικτύωσης και αφού ο ποδοσφαιριστής ζήτησε συγνώμη από το διοικητικό συμβούλιο αλλά και από τον κόσμο της ομάδος, δήλωσε ότι επιστρέφοντας στις προπονήσεις είναι στις προθέσεις του να ζητήσει συγνώμη από το σύνολο της ομάδας. Το Συμβούλιο αφού άκουσε με προσοχή και αποδεχόμενο την μεταμέλεια του ποδοσφαιριστή αποφάσισε να τον τιμωρήσει με αποχή από τις προπονήσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδος. Ο σεβασμός προς τον τεράστιο Σύλλογο που λέγεται Ηρακλής αποτελεί για τα όλα τα μέλη του Δ.Σ. αδιαπραγμάτευτο όρο και άπαντες οφείλουν να πειθαρχούν».