- Bluearena - https://bluearena.gr -

Τους θέλει και για τον καθοριστικό Απρίλιο…

Απόλυτη υποχρέωση και προτεραιότητα της τεχνικής ηγεσίας είναι να ρίχνει το βλέμμα στην ευρύτητα του βάθους και όχι στην κοντινή, μικρή εικόνα. Αυτό συμβαίνει και με την περίπτωση του Σάκη Αναστασιάδη, ο οποίος έχει αποδυθεί σε μία ορθολογιστική χρησιμοποίηση του ρόστερ που διαμορφώθηκε μετά τη μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου.

Είναι δεδομένο ότι η ομάδα διαθέτει – από εδώ και πέρα – ένα πλούσιο αγωνιστικό δυναμικό, ικανότατο και με δυνατότητες να προσφέρει σημαντικότατες προοπτικές για το επίπεδο της κατηγορίας στην οποία αγωνίζεται και στην οποία καλείται να πρωταγωνιστήσει.

Μάλιστα, μέσα από τη διαδικασία προσθηκών του χειμώνα, την ομάδα στελεχώνουν εξαιρετικά έμπειροι και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι, ωστόσο, περνούν στη νέα πραγματικότητα και στην ένταξή της σε αυτήν, με σταδιακό και… τμηματικό τρόπο.

Αυτή είναι η απόλυτη προτεραιότητα και επιθυμία του κόουτς, γνωρίζοντας ότι δεν έχει να κερδίσει τίποτε από το να πιέσει αγωνιστικά τους νεοφερμένους στον Ηρακλή ποδοσφαιριστές, χρεώνοντάς τους ρόλο βασικού, πριν καν εκείνοι προσαρμοστούν και αποδείξουν ότι είναι έτοιμοι για κάτι ανάλογο.

Εξάλλου, το γεγονός ότι το… «κλασικό» βασικό σχήμα του Ημίθεου αποδεικνύεται απολύτως «μονταρισμένο» και φορμαρισμένο, αλλά και αγωνιστικά αποτελεσματικότατο, δεν περνά απαρατήρητο και χωρίς την ανάλογη ανταμοιβή από τον Σερραίο τεχνικό. Ο ίδιος το διατηρεί, το εμπιστεύεται και δικαιώνεται για την επιλογή του, παιχνίδι με το παιχνίδι.

Έχοντας αυτήν την ευχέρεια, ο τεχνικός του «Γηραιού» βάζει στα πλάνα του τη μεγάλη εικόνα, την εικόνα του καθοριστικού Απριλίου. Γνωρίζει ότι, τότε, η ομάδα – αν όλα δρομολογηθούν θετικά και καταλάβει την πρώτη θέση του Ομίλου – θα κληθεί να μπει στη μάχη των play off ανόδου, με ανταγωνιστές τρεις πρωτοπόρους των Βόρειων Ομίλων.

Διαδικασία σκληρή και ακραία ανταγωνιστική, που θα καθορίσει αν – τελικά – ο στόχος της επανόδου στις επαγγελματικές κατηγορίες θα επιτευχθεί. Τότε είναι που θα απαιτηθεί το ετοιμοπόλεμο του πλήρους βάθους του «κυανόλευκου» ρόστερ. Τότε είναι που θα είναι πολύτιμες οι «εφεδρείες» του κάθε Τάι, του κάθε Ντε Σμεντ, του κάθε Μεντί, του κάθε Κουρέλλα και του κάθε Αμαραντίδη. Όλων όσοι, δηλαδή, (νεοφερμένων ή μη) δεν έχουν βρει ακόμη το δρόμο για τη βασική ενδεκάδα, για τον έναν ή τον άλλο λόγο…

Στο βάθος του πρωταθλήματος και στα play off, όταν η φθορά μιας ολόκληρης σεζόν θα βαραίνει το αγωνιστικό υλικό του Ημίθεου και όλα θα κρίνονται από την παραμικρή λεπτομέρεια, τότε θα φανεί το υπερπολύτιμο της πολυτέλειας των πολλών και ποιοτικών λύσεων.

Και αυτό το γνωρίζει άριστα ο Σάκης Αναστασιάδης…