Άλλη μια δύσκολη εκτός έδρας αποστολή…

Η πολύ καλή ομάδα του Ερμή, που παίζει πολύ πάνω από ό,τι την υπολόγιζαν, απειλεί τον Ηρακλή στη μάχη της Αγιάς…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Την κοινοτυπία δεν μπορεί κανείς να την αποφύγει. Διότι κοινοτυπία συνιστά το να σημειώσουμε ότι «τέτοιου είδους παιχνίδια, ο φετινός Ηρακλής, κατορθώνει, εύκολα – δύσκολα, να τα κερδίζει». Τελευταία απτή απόδειξη στον πρόσφατο αγώνα της Τρίπολης κόντρα στον Αρκαδικό. Λαχτάρισε, αλλά τα κατέφερε και έφυγε με το ροζ φύλλο, έστω και στην παράταση, έστω και με το τελευταίο καλάθι του Αθανασούλα να κάνει τη διαφορά.

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, αναφορικά με τον αντίπαλο, γίνεται λόγος για μία ομάδα, η οποία σαφέστατα αγωνίζεται με σταθερότητα εκπληκτική πέρα και άνω των δυνατοτήτων της. Τουλάχιστον, πέρα και άνω αυτού που ο μπασκετικός κόσμος ανέμενε από εκείνη ότι μπορεί να αποδώσει.

Ο Ερμής, λοιπόν, περιμένει στην Αγιά τον «Γηραιό», με σκοπό να του βάλει δύσκολα, όπως του έβαλε – άλλωστε – και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, μέσα στο Ιβανώφειο, όπως και όσο κανείς δεν το υπολόγιζε.

Έμπειρη ομάδα, με καλούς επιθετικούς

Οι Θεσσαλοί διαθέτουν ένα σκληρό και ικανό επιθετικά συγκρότημα, με αρκετούς έμπειρους και ικανούς παίκτες, που «βλέπουν» καλάθι. Προεξάρχοντος του «αγέραστου» Κόμματου, ο οποίος εξακολουθεί να συνιστά την υπ’ αριθμόν ένα απειλή για το «κυανόλευκο» καλάθι. Από κοντά ο Λόλας, ο απίστευτος «μπομπέρ» τριών πόντων Τσιαμπαλής, που… «καταμάτωσε» το διχτάκι στον αγώνα της πρεμιέρας στο Ιβανώφειο και ο μέχρι πέρσι «κυανόλευκος», Σάββας Χρυσόπουλος, ο οποίος – ως γνωστόν – αν βρεθεί στο καλό αγωνιστικό απόγευμά του, μπορεί να πετυχαίνει το ένα τρίποντο πίσω από το άλλο.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η… επικινδυνότητα που συνιστά το άγνωστο, στην περίπτωση του νεοαποκτηθέντος από τους γηπεδούχους, Σέρβου γκαρντ, Λούκα Μιλόγεβιτς, ο οποίος αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Μακριά από «νεκρές περιόδους»…

Το πρόβλημα του Ηρακλή σε τέτοιου επιπέδου αγώνες (αλλά και σε αγώνες με χαμηλότερης δυναμικής αντιπάλους), έχει να κάνει με αυτά τα τρανταχτά και επιβαρυντικά για την αγωνιστική προοπτική του, «νεκρά διαστήματα».

Τα κενά απόδοσης,δηλαδή, που εμφανίζει το σύνολο του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη, τα οποία βάζουν στον αγώνα σε θέση οδηγού τον αντίπαλο και δεν επιτρέπουν στους «κυανόλευκους» να τελειώσουν με την υπόθεση της επικράτησης από νωρίς και με ασφάλεια.

Ο κόουτς δουλεύει εντατικά προς την κατεύθυνση της εξάλειψης του κάκιστου αυτού αγωνιστικού φαινομένου και επιχειρεί να πετύχει τον στόχο του, μέσα από μία σταθερή και πιεστική αμυντική συμπεριφορά, η οποία θα αποτρέπει τον αντίπαλο από το να εκμεταλλεύεται τυχόν «black out» του Ημίθεου στον επιθετικό τομέα.

Καμία επίπτωση από την αποχώρηση Μπούμπαλο

Το γεγονός ότι ο – κατά τα άλλα συμπαθέστατος – Ντόμαγκοϊ Μπούμπαλο δεν είναι πλέον μέλος της ομάδας, είναι βέβαιο ότι δεν συνιστά απώλεια για την αγωνιστική στρατηγική της τεχνικής ηγεσίας.

Εδώ και αρκετές αγωνιστικές και μάλιστα υπό το προηγούμενο καθεστώς στον πάγκο, (από την αναμέτρηση με τη Δόξα Λευκάδας και έπειτα), ο Κροάτης ψηλός ήταν – ουσιαστικά – εκτός πλάνων για τον Ηρακλή, με τη θέση του στην ομάδα να είναι καθαρά συμπληρωματική.

Ο – εξαιρετικός φέτος – Δημήτρης Χαριτόπουλος, συνεπικουρούμενος από τον αξιόμαχο Γιώργο Γεωργάκη, μπορούν να καλύψουν τη θέση «5», με βάση τα δεδομένα της κατηγορίας. Παράλληλα, το σύστημα με τα δύο «τεσσάρια», με τον Βασίλη Αγγελακόπουλο να παίζει σαν «πεντάρι», δείχνει ιδιαιτέρως ταιριαστό για αγώνες της Α2, όπου και οι αντίπαλοι χρησιμοποιούν ανάλογα σχήματα μέσα στη ρακέτα.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top