Έρχεται και κλείνει ο Ντάριους Ουάσινγκτον! (vid)

Απόφαση υπέρβασης από τον Θόδωρο Δρακόπουλο και τον Ηρακλή, που επιδιώκει τη σημαντική ενίσχυσή του με τον πληθωρικό Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος έδωσε σπουδαία δείγματα γραφής σε ΠΑΟΚ και Άρη…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Η μη δυνατότητα άμεσης διαθεσιμότητας για ένταξη στο δυναμικό της ομάδας από την πλευρά του Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ, ώθησε το τεχνικό και διοικητικό επιτελείο του Ηρακλή να κινηθούν άμεσα προς μία κίνηση υπέρβασης για την καταλυτική ενίσχυση της ομάδας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας έρχεται στη Θεσσαλονίκη ένας εξαιρετικός (ιδίως για τα δεδομένα της Ελληνικής Α2) παίκτης, με διπλό πέρασμα από το Ελληνικό μπάσκετ – και, μάλιστα, από τη Θεσσαλονίκη – καθώς είχε δώσει σπουδαία δείγματα γραφής στις θητείες του με ΠΑΟΚ και Άρη: ο Ντάριους Ουάσινγκτον.

Υπέρβαση…

Πρόκειται, ουσιαστικά, για μία ακόμη υπέρβαση του Θόδωρου Δρακόπουλου, ο οποίος, μετά το (χωρίς απτό αγωνιστικό αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής) υψηλό μπάτζετ πρωταθλητισμού, στο οποίο επένδυσε για τη στελέχωση του ρόστερ, φέρνει και έναν ξένο top class, για να ωθήσει την ομάδα προς την άνοδο.

Ο παίκτης είναι εγνωσμένης αγωνιστικής αξίας και φαντάζει ικανός να αλλάξει τα δεδομένα και τις προοπτικές στο κυνήγι του δεύτερου προνομιούχου εισιτηρίου για τη Basket League.

To “who is who”…

Ο Ντάριους Μάιρον Ουάσινγκτον Τζούνιορ, γεννήθηκε στο Γουίντερ Παρκ της Φλόριντα πριν από 32 χρόνια (μόλις πριν λίγο καιρό έκλεισε τα 32, καθώς γεννήθηκε στις 6/12/1985), έχει ύψος 1.88 και είναι «combo guard», δηλαδή αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια τόσο στη θέση «1», όσο και στη θέση «2», διαθέτοντας ευχέρεια στο σκοράρισμα, είτε μέσω των εντυπωσιακών διεισδύσεων που συνηθίζει, είτε με το εξαιρετικό μακρινό σουτ.

Διατηρεί το δικαίωμα να αγωνίζεται στην Ευρώπη ως «κοινοτικός», καθώς είναι κάτοχος Σκοπιανού διαβατηρίου.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Μέμφις, έχει πέρασμα από το ΝΒΑ και τους Σαν Αντόνιο Σπερς (2007) και μακρά θητεία στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και σε αυτά άλλων ηπείρων, ενώ στη χώρα μας έγινε γνωστός από τα εξαιρετικά περάσματά του από τον ΠΑΟΚ (2006) και τον Άρη (2007-2008).

Τελευταία αγωνιζόταν στη Λίγκα της Κίνας, με τη Χενάν Σεντιάν Λαοτζιού.

Αν όλα πάνε καλά, ντεμπούτο με Καρδίτσα…

Όπως σημειώσαμε, ο Ντάριους Ουάσινγκτον αναμένεται στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να επικυρώσει τη συμφωνία του με τον Ηρακλή.

Αν όλα δρομολογηθούν ομαλά και ενταχθεί στο «κυανόλευκο» ρόστερ, θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε να είναι διαθέσιμος από την αναμέτρηση με την Καρδίτσα στο Ιβανώφειο το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου.

Ένα χαρακτηριστικό δείγμα των αγωνιστικών ικανοτήτων του από τη θητεία του στην Τουρκική Λίγκα με τη φανέλα της Σακάρια Μπουγιουκσεχίρ:

Σχετικά Άρθρα

Back to Top