Σίγουρες εκτός έδρας νίκες, απλώς, δεν υπάρχουν…

Με την ομάδα στην παρούσα κατάσταση, είναι εξαιρετικά σημαντική η επιτυχία, ακόμη και στην έδρα του πιο αδύναμου αντιπάλου…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Μόνο ως επιτυχημένο μπορεί να θεωρηθεί το πέρασμα του μπασκετικού Ηρακλή από την Τρίπολη. Έστω και αν – για πολλοστή φορά σε ανάλογα παιχνίδια – υπήρξε αγχωμένο και αν η υπόθεση της νίκης διακυβεύτηκε τόσο έντονα και τόσο δραματικά.

Στην κόψη του ξυραφιού κινήθηκε η αναμέτρηση με τον Αρκαδικό, με μία λάθος πάσα των γηπεδούχων και ένα λέι απ στην εκπνοή της παράτασης να στέλνουν το ροζ φύλλο αγώνα στην πλευρά των φιλοξενουμένων.

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο Ηρακλής σε καμία περίπτωση δεν κατόρθωσε να «στήσει» μια ομάδα ανάλογη του φετινού Περιστερίου, όπως υπολόγιζε ότι πέτυχε να πράξει λίγο πριν μπει στη σεζόν και παρά τον υψηλό προϋπολογισμό μεταγραφών, που διατέθηκε. Μάλιστα, η δομική αδυναμία του ρόστερ, που έχει να κάνει με τη – βασικότατη σε επίπεδο αγωνιστικής στρατηγικής – θέση του ξένου, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την όλη προσπάθεια.

Συνεπώς, θα πρέπει να είναι και ικανοποιημένοι στο Ιβανώφειο, αν σταθμίσουν τα πράγματα, κινούμενοι σε επίπεδο ρεαλισμού. Εξάλλου, ο Ημίθεος, παρά τα προβλήματά του, δεν έχει φτάσει σε επίπεδο αγωνιστικής κατάπτωσης, με ήττες όπως αυτές από τον Εθνικό στην έδρα του (όπως ο Απόλλων Πατρών) ή από τον Παπάγου στην Αθήνα (όπως η Δοξα Λευκάδας). Διότι με αυτούς τους αντιπάλους αντιμάχονται οι «κυανόλευκοι» για την κατάκτηση του δευτέρου εισιτηρίου, που θα οδηγήσει στη Basket League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Μάλιστα, αν όλα καταλήξουν ομαλά στο θέμα της αναπλήρωσης της θέσης του ξένου και η ομάδα κατορθώσει να βρει το δρόμο της και τις αγωνιστικές ισορροπίες της, τα δεδομένα και οι προοπτικές θα προσφέρουν μεγαλύτερη εύνοια στον Ημίθεο.

Ως τότε, καμία νίκη δεν είναι δεδομένη σε εκτός έδρας αγώνα, κάθε επιτυχία μακριά από το Ιβανώφειο θα είναι πολύτιμη και αυτή η παραδοχή αποτελεί βασικό προπομπό και πρόταγμα, ενόψει της επικίνδυνης μάχης στο Κλειστό της Αγιάς…

Σχετικά Άρθρα

Back to Top