Τρεις οι υποψήφιοι για τη μεταγραφή κεντρικού!

Μετά την οριστικοποίηση της άρσης απαγόρευσης μεταγραφών, αυξήθηκαν οι επιλογές τεχνικής ηγεσίας και διοίκησης για την απόκτηση κεντρικού…

Βόλει, Ηρακλής

Η διοίκηση του βολεϊκού Ηρακλή κινήθηκε τάχιστα και έπραξε τα δέοντα για την άρση της απαγόρευσης μεταγραφών, η οποία είχε επιβληθεί στην ομάδα, λόγω της μη εξυπηρέτησης δόσεων, που αφορούν σε οφειλές του παρελθόντος.

Ήδη, έχουν τακτοποιηθεί οι οικονομικές εκκρεμότητες με τρεις πρώην αθλητές του «Γηραιού», οι οποίοι έχουν λαμβάνειν από παλαιές οφειλές και η άρση της απαγόρευσης είναι πλέον δεδομένη. Μάλιστα, σήμερα (24/1) αναμένεται και το τυπικό της σχετικής ανακοίνωσης από πλευράς της Λίγκας.

Η επόμενη κίνηση στην οποία προχωρούν ο Μάκης Καλαϊτζίδης και οι συνεργάτες του, πλέον, είναι προσχεδιασμένη και τόσο απαραίτητη για την αγωνιστική προοπτική της ομάδας: η ένταξη στο ρόστερ ενός ικανού κεντρικού, ώστε ο παρτενέρ του Μπάιρον Φέργκιουσον στη βασική επτάδα να είναι πολύ πιο έτοιμος από τον νεαρό Νικηφόρο Φωτιάδη (ο οποίος τα πήγε θαυμάσια – πέραν κάθε αναμενομένου – ως βασικός) και η ομάδα να επαναλειτουργήσει με τον αναγκαίο αριθμό των τριών κεντρικών.

Επιλέγουν μεταξύ τριών κεντρικών

Όσο βρισκόταν υπό συζήτηση και υπό εξέλιξη η προσπάθεια για άρση της απαγόρευσης μεταγραφών, οι διοικούντες (όπως έγραψε επανειλημμένα η BlueArena) είχαν φτάσει σε προσυμφωνία με πολύπειρο, διεθνή κεντρικό, ο οποίος είχε σημαντικό «κυανόλευκο» παρελθόν.

Ωστόσο, από τη στιγμή που το σενάριο της άρσης απαγόρευσης έχει πλέον υλοποιηθεί, τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Οι επιλογές για τη συγκεκριμένη μεταγραφική προσθήκη έχουν «ανοίξει» και στον Ηρακλή εξετάζουν τρεις συνολικά περιπτώσεις κεντρικών

Στη συγκεκριμένη τριάδα, βεβαίως, συμπεριλαμβάνεται και ο εν λόγω πολύπειρος αθλητής, αλλά, εσχάτως, η περίπτωσή του φαίνεται να… κατρακύλησε στην… τρίτη θέση των επιλογών. Σε καμία περίπτωση δεν απορρίφθηκε, αλλά δεν προκρίνεται, όπως προδίδουν οι υφιστάμενες εξελίξεις στο θέμα.

Υπάρχουν άλλες δύο περιπτώσεις, οι οποίες «παίζουν πιο δυνατά», όπως συνηθίζουμε να λέμε στην αθλητικογραφική αργκό. Άλλωστε, μόλις η… μεταγραφική αγορά αντελήφθη ότι οι άνθρωποι του Ημίθεου πέτυχαν το στόχο της άρσης απαγόρευσης, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για περισσότερες επιλογές αναφορικά με τη θέση του κεντρικού στην ομάδα…

Φαίνεται πως η βολεϊκή «πιάτσα» έχει αντιληφθεί ότι, παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσχέρειές του, ο Ηρακλής διαθέτει διοίκηση που το παλεύει και επιμένει να νικά στην αδυσώπητη μάχη της επιβίωσης και μία ομάδα με υψηλές αγωνιστικές προοπτικές, η οποία στηρίζεται από την πιο δυνατή οπαδικά έδρα της φετινής Volley League…

Άλλη μία μεταγραφή για το «βάθος»…

Στις προθέσεις των διοικούντων είναι να προχωρήσουν και σε μία δεύτερη μεταγραφική κίνηση πέραν αυτής του κεντρικού.

Δεν θα πρόκειται για παίκτη ο οποίος θα προορίζεται για τη βασική επτάδα, αλλά για προσθήκη που θα ενισχύσει το βάθος του ρόστερ και θα προσφέρει ως πολύτιμη εναλλακτική λύση σε συγκεκριμένη θέση.

Αυτήν την εξέλιξη αναμένεται να επιβάλει μία ανακατάταξη που  πιθανόν να προκύψει εντός των αμέσως προσεχών ημερών στο ρόστερ και θα αφορά σε επίπεδο αναπληρωματικών παικτών. Η διοίκηση θα φροντίσει – με τον πλέον εμφατικό τρόπο – να μην αποδυναμωθεί ο πάγκος, αλλά αντιθέτως να ενισχυθεί, πραγματοποιώντας και αυτήν τη δεύτερη μεταγραφική κίνηση.

 

 

Σχετικά Άρθρα

“Τώρα… θυμήθηκαν να κλείσουν το Κατσάνειο και δεν παραχωρούν τη Μίκρα!”

Βόλει

Back to Top