Οι δύο δρόμοι για τον πλάγιο μπακ…

Συζητήσεις επί συζητήσεων μεταξύ τεχνικής και διοικητικής ηγεσίας για το ενδεχόμενο της τελικής μεταγραφικής κίνησης…

Το διήμερο ρεπό που έδωσε ο Σάκης Αναστασιάδης στην ομάδα, προκειμένου να περάσει σε μία φάση απαραίτητης και τόσο λυτρωτικής ανάπαυσης, έδωσε την ευκαιρία σε τεχνική και διοικητική ηγεσία να προχωρήσουν σε αλλεπάλληλες συσκέψεις στη Μίκρα, με σκοπό να καταλήξουν σε μια κοινή συνισταμένη, σχετικά με το πώς θα κλείσουν τα μεταγραφικά της ομάδας.

Με δεδομένη και την προσθήκη του Γάλλου Λέο Ντε Σμεντ – και σε τυπικό επίπεδο – στο ρόστερ του Ηρακλή, εκείνο το οποίο αναζητείται (πέρα από το να βρεθεί λύση στο δαιδαλώδες γραφειοκρατικό ζήτημα που καθυστερεί την έκδοση δελτίου στον Τάι) είναι το να αποφασιστεί αν θα προχωρήσει η προσθήκη ενός πλαγίου μπακ ή οι μεταγραφικές κινήσεις θα ολοκληρωθούν με την αναμονή για απόκτηση δικαιώματος συμμετοχής του Βραζιλιάνου μέσου.

Το οικονομικό

Από την πρώτη στιγμή που η ομάδα έμπαινε στη διαδικασία επιπλέον ενίσχυσης, μετά από την αρχική, η οποία προηγήθηκε τον Οκτώβριο, ετέθη ζήτημα μπάτζετ. Σε ένα ποδοσφαιρικό Σωματείο, το οποίο στερείται της παρουσίας ενός βασικού οικονομικού υποστηρικτή, είναι εξαιρετικά δύσκολο το να προκύπτει ευρεία μεταγραφική στελέχωση ανά… δύο – τρεις μήνες, όπως συμβαίνει με τον Ηρακλή.

Συνεπώς, στην πρόθεση όλων στον Ημίθεο είναι να «συμμαζέψουν» – κατά το δυνατόν – τον προϋπολογισμό της ενίσχυσης στην εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα και εκφράζεται ανοικτά η άποψη ότι ο κύκλος των «εισερχομένων» θα πρέπει να κλείσει κάπου εδώ…

Ήδη η όλη υπόθεση έχει «ανοίξει» με την προσθήκη τριών ξένων ποδοσφαιριστών πρώτης γραμμής για την κατηγορία, όπως ο Τάι, ο Ντε Σμεντ και ο Μεντί, αλλά και δύο αντίστοιχων Ελλήνων, όπως  ο Γιαννίτσης και του Κωστούλας.

Εντοπίστηκαν περιπτώσεις

Ωστόσο, μετά από έρευνα της μεταγραφικής αγοράς, η οποία κράτησε για αρκετές μέρες, το τεχνικό επιτελείο του Ηρακλή ξεχώρισε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις πλαγίων μπακ, που θα μπορούσαν να προστεθούν στο ρόστερ.

Όλα αυτά, βεβαίως, στην προοπτική του να δοθεί βάθος στις θέσεις των ακραίων οπισθοφυλάκων, σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας του Χρυσόστομου Ρεβυθόπουλου ή του Σάββα Κυριακίδη.

Το εναλλακτικό σενάριο…

Σε περίπτωση που ισχύσει η άποψη ότι δεν πρέπει να «ανοιχθεί» άλλο στον οικονομικό τομέα το Τμήμα, στον «Γηραιό» θα αναμένουν να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής ο Τάι, για να κλείσουν τα μεταγραφικά και η τεχνική ηγεσία θα εφαρμόζει το… εναλλακτικό σενάριο, κάθε φορά που θα δημιουργείται κάποιο κενό στις θέσεις των ακραίων αμυντικών.

Αυτό αφορά είτε στη μετάθεση στο συγκεκριμένο ρόλο κάποιου αμυντικογενούς παίκτη της ομάδας από άλλη θέση (για παράδειγμα, του Κωστούλα, του Παντελή Αθανασίου, του Γιαννίτση, ή και του Καραντασιάδη ακόμη), σε συνδυασμό με τη δεδομένη παρουσία στο ρόστερ του 19χρονου Αντώνη Κριτσιάνη, του οποίου η κλασική θέση είναι αυτή του αριστερού μπακ και έχει ήδη συλλέξει τις πρώτες εμπειρίες του στην κατηγορία από τις συμμετοχές που είχε το προηγούμενο διάστημα.

Όπως επεσήμανε μετά τον αγώνα της Κυριακής ο Σάκης Αναστασιάδης, η τελική απόφαση επί του θέματος θα ληφθεί μέχρι τα μέσα της εβδομάδας που διανύουμε…

Σχετικά Άρθρα

“Ευλογημένη η θητεία μου στον Ηρακλή-Με αλλαγές θα θέσει υψηλούς στόχους”

Ποδόσφαιρο

Back to Top