Γ. Ορφανός: «Ναι, βλέπουμε τετράδα…»

«…Και με την προσθήκη κεντρικού μπορούμε να τα καταφέρουμε», δηλώνει ο τεχνικός ηγέτης του «κυανόλευκου» βόλεϊ…

Βόλει, Ηρακλής

Ο Γιάννης Ορφανός μίλησε στην «κυανόλευκη» εκπομπή «Ώρα για Μπλε» του «Libero 107,4» και πέρασε το μήνυμά του για τον στόχο της τετράδας και την ανάγκη της προσθήκης ενός ικανού κεντρικού.

Ο τεχνικός του Ηρακλή, υπογράμμισε:

Το απόρθητο κάστρο…

«Η Μίκρα έχει γίνει απόρθητο κάστρο. Η ομάδα εντός έδρας έχει δείξει έναν απίστευτο χαρακτήρα. Περάσαμε πολλές δυσκολίες σε όλα τα επίπεδα αλλά βγήκαμε πιο δυνατοί μέσα από αυτές. Είτε τραυματισμούς, είτε σοβαρά οικονομικά ζητήματα, τα ξεπεράσαμε και προχωράμε». 

Ο απαραίτητος κεντρικός…

«Η ομάδα παίζει και προπονείται στα όρια της, όταν έχουμε μόνο δύο κεντρικούς. Γίνεται μία ειδική διαχείριση στην προπόνηση. Στα παιχνίδια απαγορεύεται να έχουν κακή ημέρα, γιατί είναι μόλις δύο. Η διοίκηση κάνει τρομερή προσπάθεια ώστε να υπάρξει σε αυτή τη θέση ισορροπία. Χρειαζόμαστε να λειτουργήσουμε ξανά σαν ομάδα με τρεις κεντρικούς. Ο Φωτιάδης είναι ένα παιδί που επιστρατεύτηκε τελευταία στιγμή από τον Πήγασο Πολίχνης. Δεν ήταν βασικός εκεί, τον είχα πιο παλιά στις ακαδημίες μας. Φέτος κλήθηκε να σηκώσει ένα βάρος ως βασικός και έχει προσφέρει παραπάνω από όσα περιμέναμε και του αξίζουν πολλά μπράβο. Δεν μπορούμε όμως να βγάλουμε άλλο μισό γύρο με δύο κεντρικούς. Τα παιδιά έχουν φτάσει στα όρια τους. Φτάνουμε σε σημείο να φτερνίζονται και να ανησυχούμε μήπως λείψει κάποιους από τους δύο κεντρικούς και τι θα κάνουμε μετά. Είμαστε σε καλό δρόμο και πιστεύω θα έρθει παίκτης σε αυτή τη θέση».

Με κεντρικό για τετράδα…

«Εδώ που φτάσαμε δεν θέλει και πολύ για να μπούμε στην τετράδα. Είμαστε πολύ κοντά και πλέον το κοιτάζουμε ως στόχο. Θα είναι πολύ δύσκολο όμως αν δεν έρθει κεντρικός. Οι ομάδες από εδώ και πέρα θα τα δίνουν όλα. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας. Θέλουμε να κερδίζουμε και να κοιτάμε ψηλά, να μην ρίχνουμε ματιές πίσω αλλά μπροστά». 

Οι πιτσιρικάδες που άρπαξαν την ευκαιρία…

«Τα νεαρά παιδιά είναι έτοιμα. Αρπάξανε την ευκαιρία που τους δόθηκε όπως ο Στέλιος Τζιουμάκας. Πέρσι στο δεύτερο γύρο είχαν ενεργό ρόλο και αυτό τα έψησε. Ο Αντώνης Μπουράκης προχθές έκανε τρομερό παιχνίδι όποτε τον χρειαστήκαμε. Τα παιδιά αυτά μπορεί να χάνουν από εμπειρία αλλά υπερτερούν σε πολλούς άλλους τομείς».

Η «πληγή» των εκτός έδρας…

 «Είμαστε πιο δυνατοί πλέον επιθετικά και αυτό φαίνεται πιο έντονα στη Μίκρα. Πρέπει πλέον να διορθωθούμε στα εκτός έδρας παιχνίδια και προσπαθούμε με τα παιδιά να το πετύχουμε. Όταν θα έρθει και μία δυνατή εκτός έδρας νίκη, θα ολοκληρωθεί αυτό που θέλουμε. Η διακοπή θα δώσει ξεκούραση στην ομάδα και ειδικά στους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες μας. Εύχομαι μετά τη διακοπή να εμφανιστούμε και ενισχυμένοι». 

Η ιδιαίτερη «αύρα» της Μίκρας…

«Στη Μίκρα νιώθουμε καλά, αρέσει στον κόσμο αυτό που βλέπει. Όλο αυτό μοιάζει σαν γιορτή, με εξαιρετική εξέδρα που φωνάζει και ενισχύει την ομάδα μας. Είναι τρομερή η ενέργεια που λαμβάνουμε από τον κόσμο και κάθε φορά αυτό φουντώνει πιο πολύ». 

 

Σχετικά Άρθρα

ΓΣ: “Οι εποχές της δυσφήμισης χωρίς αποδείξεις, πέρασαν ανεπιστρεπτί!”

Βόλει

Back to Top