Ο Α. Μητιντζής για την κοινή χρήση του Καυτανζογλείου

Διεξοδική ραδιοφωνική τοποθέτηση του προέδρου της διοικούσας επιτροπής του Σταδίου σχετικά με το σημαντικότατο για τον Ηρακλή ζήτημα…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο πρόεδρος της επιτροπής διοίκησης του Καυτανζογλείου, Απόστολος Μητιντζής, τοποθετήθηκε για πολλά και διάφορα γύρω από την κοινή χρήση του Σταδίου, η οποία επίκειται να αρχίσει από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η ραδιοφωνικές τοποθετήσεις του, οι οποίες έγιναν στον ραδιοφωνικό «αέρα» του «Arena 89,4», έχουν ως εξής:

Για το αν γνωρίζει τι συνέβη με το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ: «Η εικόνα που έχω εγώ με τις επαφές που είχα με τον ΠΑΟΚ είναι οι εξής. Κατάλαβα ότι αν επιλέξει ο ΠΑΟΚ το γκρέμισμα της Τούμπας, οι εργασίες για το χτίσιμο της νέας Τούμπας θα αρχίσουν τον Γενάρη του 2019. Ο ΠΑΟΚ θέλει να παίζει στο Καυτανζόγλειο από το ερχόμενο καλοκαίρι. Έχουν πάρει τα απαραίτητα έγγραφα για να αλλάξουν έδρα κι έχουν ζητήσει να μπουν στο γήπεδο στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς του τον Ιούλιο.  Η συμφωνία μας με τον ΠΑΟΚ μάλλον θα είναι για τρία χρόνια ή για 2+1. Μάλιστα, απ’ όσο ξέρω ο ΠΑΟΚ κάνει κινήσεις για να βρει στέγη για τα υπόλοιπα αθλήματα που φιλοξενούνται στην Τούμπα, γιατί τουλάχιστον για τρία χρόνια το γήπεδο θα μείνει κλειστό».

Για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τις συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ: «Είναι ένα λεπτό θέμα. Ο Ηρακλής παίζει εκεί από τότε που υπάρχει, άρα το να φύγει ο Ηρακλής από εκεί είναι πολύ λεπτό το θέμα. Προϋπόθεση για να έρθει ο ΠΑΟΚ, είναι να αγωνίζονται και οι δύο. Αυτό που είπε ο ΠΑΟΚ είναι ότι έχει ενδοιασμούς για το αν οι εγκαταστάσεις του γηπέδου αντέχουν και τις δύο ομάδες. Επίσης, τονίστηκε από τον ΠΑΟΚ ο τρόπος που θα χρησιμοποιούνται οι υποδομές που θα φτιάξει οι οποίες θα είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Υπάρχουν λύσεις για όλα τα θέματα, αρκεί να υπάρχει σωστή συνεννόηση».

Για όσα λέγονται ότι ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε χρήματα στο Στάδιο: «Σαφώς και υπολογίζουμε ότι η φιλοξενία του ΠΑΟΚ θα φέρει σημαντικά έσοδα στο Στάδιο. Όλα αυτά τα έσοδα και ο Υπουργός και ο Γενικός Γραμματέας λένε ότι πρέπει να μείνουν μόνο στο Στάδιο και στην πόλη. Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία. Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά ακόμη δεν έχουμε υπογράψει τίποτα. Ο κ. Σαββίδης δεν έχει δώσει ακόμη χρήματα στο Στάδιο. Και γιατί να το κάνει, αφού ακόμη συμφωνία δεν υπάρχει. Προσδοκούμε σε αυτήν τη συμφωνία, αλλά ακόμη δεν έχουν μπει χρήματα από τον κ. Σαββίδη. Θεωρούμε ότι η απόφαση να έρθει ο ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο είναι ειλημμένη».

Για το αν φοβάται τις σχέσεις οπαδών ΠΑΟΚ και Ηρακλή σε περίπτωση συνύπαρξης στο Στάδιο: «Σε περίπτωση που υπάρχουν φθορές στο Στάδιο, θα ακυρωθεί η συμφωνία του Σταδίου με τη συγκεκριμένη ομάδα. Αυτό είναι κάτι που και ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής το ξέρουν. Είναι σκληρό, αλλά πρέπει να το ξέρουν όλοι. Το Στάδιο ανήκει σε όλους του Έλληνες και κανείς δεν έχει δικαίωμα να προξενεί φθορές σε αυτό».

Για τις σχέσεις του με τον Σπύρο Παπαθανασάκη: «Δεν υπήρχαν σχέσεις με τον κ. Παπαθανασάκης. Μίλησα μαζί του δύο φορές. Το Στάδιο είχε απαιτήσεις από την ΠΑΕ και τον Παπαθανασάκη οικονομικές. Κατηγορήθηκε ότι πήρα το οξυγόνο από τον Ηρακλή. Αναγκαστήκαμε ως διοίκηση να κατάσχουμε χρήματα από τον Ηρακλή, για να πάρουμε χρήματα που μας χρωστούσαν. Από τον ίδιο ακούγαμε άπειρες υποσχέσεις, χωρίς αντίκρισμα. Οι πληρωμές ελάχιστες, χωρίς αντίκρισμα. Και αναγκαστήκαμε να προβούμε στην δικαιοσύνη».

Για το αν κατάλαβε τι είδους επιχειρηματίας ήταν ο Παπαθανασάκης: «Δεν αντιλήφθηκα ποτέ τι είδους επιχειρηματίας είναι ο κ. Παπαθανασάκης. Όσο τον έψαξα, όσο μπορούσα δεν βρήκα ένα οικονομικό υπόβαθρο που να στηρίζει την επένδυσή του στον Ηρακλή».

Για την θέση της διοίκησης: «Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι είναι χαρά της διοίκησης να φιλοξενεί και δεύτερη ομάδα. Ας μην γελιόμαστε. Και τα έσοδα θα είναι πολλά για την διοίκηση, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε στο Στάδιο πράγματα που θέλουμε και ονειρευόμαστε».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η διοίκηση με το Στάδιο: «Είναι πολλά πράγματα που μου έρχονται στο μυαλό για αυτό το θέμα. Ξεκινήσαμε πριν δύο χρόνια με ένα σημαντικό ταμειακό έλλειμμα το οποίο προέρχεται από τα χρέη και τις επιχορηγήσεις. Θέλαμε αρχικά να κάνουμε ωφέλιμο το Στάδιο. Σε αυτά τα δύο χρόνια, καταφέραμε να καλύψουμε το έλλειμμα και μάλιστα να επιστρέψουμε στο κράτος χρήματα από την επιχορήγηση που πήραμε».

Για τους στόχους της διοίκησης για το μέλλον: «Θέλουμε να γίνει διεθνές προπονητικό κέντρο και σε αυτόν τον στόχο είμαστε πολύ κοντά. Παραλάβαμε καινούριο ταρτάν και χορτάρι. Θέλουμε να κατασκευάσουμε ελαστικό τάπητα στο κεντρικό στάδιο, γιατί ο υπάρχων έχει λήξει από το 2004! Αυτά τα υλικά έχουν ημερομηνία λήξης, ξέρετε και σύντομα θα αποκατασταθούν, για να μπορούν να έρχονται για προπόνηση στην Θεσσαλονίκη, κορυφαίοι αθλητές του στίβου. Στόχος μας είναι να μην χρειάζεται το Στάδιο λεφτά από το κράτος. Να είναι αυτοχρηματοδοτούμενο. Θέλουμε να έρχεται ο αθλητής με το τιμ του και να του έχουμε ένα πλήρες πακέτο διεθνών προδιαγραφών, φυσικά με αμοιβή, για να αυξήσουμε και τα έσοδα του Σταδίο, έτσι ώστε να πετύχουμε την αυτοχρηματοδότησή του».

Για το αν υπάρχουν οι υποδομές να γίνουν όλα αυτά: «Αν μιλάμε για ποδόσφαιρο, τότε θεωρώ ότι αυτό είναι εφικτό. Στην Ιταλία τέσσερις ομάδες παίζουν στο ίδιο γήπεδο. Για το κομμάτι τω αθλητών το Καυτανζόγλειο είναι ένα διαμάντι από πλευράς εγκαταστάσεων. Μπορεί από το 2004 το Στάδιο να εγκαταλείφθηκε, αλλά μετά κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουμε τα πάντα. Δαπανήσαμε πάνω από 600.000 ευρώ σε επιδιορθώσεις. Κάναμε ένα ταρτάν περιμετρικά από το γήπεδο με 2.5 μέτρα πλάτος, το οποίος έχει ενσωματωμένο καουτσούκ, για να είναι πιο μαλακό. Πολύς κόσμος θέλει για λόγους υγείας να περπατάει και τώρα πια το χρησιμοποιεί. Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του κόσμου και ότι αυτός στην ουσία πληρώνει για το Στάδιο, κάναμε αυτό το ταρτάν. Επίσης, δημιουργήθηκε αίθουσα με βάρη για τους ελεύθερα αθλούμενους. Μπορεί ο καθένας με μία ελάχιστη συμβολή θα μπορεί να κάνει βάρη».

Για την πολιτιστική εκμετάλλευση του Σταδίου: «Το έχουμε σκεφτεί κι έχουμε προσπαθήσει να κινηθούμε για αυτό. Σε ένα μεγάλο στάδιο όπως το Καυτανζόγλειο θα πρέπει να έρθει ένα πολύ μεγάλο όνομα. Λόγω της εποχής, οι παραγωγοί δεν προτιμούν εμάς, αλλά πιο μικρούς χώρους. Έχουμε στόχους. Θέλουμε να φέρουμε τους U2 στην Θεσσαλονίκη, βρισκόμαστε σε συζητήσεις, αλλά είναι δύσκολο. Δεν έχουμε εμπειρία, αλλά όσο περνάει ο καιρός μαθαίνουμε κι ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Προσπαθούμε να έχουμε επικοινωνία με όλα τα μεγάλα Στάδιο της χώρα για να βοηθάμε το ένα το άλλο. Για να πάρουμε πληροφορίες για θέματα που δεν γνωρίζουμε και εμείς προσφέρουμε ό,τι τεχνογνωσία έχουμε αποκτήσει τα τελευταία χρόνια».

Για τις αθλητικές διοργανώσεις: «Θέλουμε η Θεσσαλονίκη να μπει στο κέντρο του αθλητικού γίγνεσθαι. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την Περιφέρεια και την Δημαρχία, έτσι ώστε να φέρουμε στην πόλη μεγάλες διοργανώσεις. Μας βοηθούν όλοι και νομίζω ότι σύντομα θα έχουμε καταφέρει κάτι».

Για το αν υπάρχει βοήθεια από την Πολιτεία: «Υπήρχε μία εγκατάλειψη του αθλητισμού της πόλης γενικότερα και του Σταδίου ειδικότερα. Τώρα πλέον έχουμε την στήριξη της Πολιτείας. Η μελέτη για το ταρτάν υπήρχε από το 2008 και φέτος τοποθετήθηκε. Ολοκληρώνεται η μελέτη για την αντικατάσταση του ταρτάν στο κεντρικό στάδιο και γενικά ό,τι πρόβλημα προκύπτει ο Υπουργός και η Γραμματεία Αθλητισμού είναι στην διάθεσή μας για να μας στηρίξουν. Κάθε φορά υπάρχει ανταπόκριση. Εκφράζω την θέση όλης της διοίκησης, γιατί δεν είμαι μόνος. Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν αμισθί και προσφέρουν. Είμαι πολύ τυχερός που συνεργάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους».

Σχετικά Άρθρα

“Στα όπλα” οι “παλιοσειρές” του οπαδικού κινήματος για αδειοδότηση και Καυτανζόγλειο!

Ποδόσφαιρο

Back to Top