- Bluearena - https://bluearena.gr -

Πολλά θα κριθούν στον «αέρα»…

Ο Άγγελος Καραντασιάδης έλυσε τον «Γόρδιο Δεσμό» χθες το απόγευμα στην Αριδαία, με το γκολ που πέτυχε με το κεφάλι, μέσα από προώθησή του σε στατική φάση. Ο αρχηγός του Ηρακλή, μπορεί να είναι ένας κεντρικός αμυντικός, του οποίου το κύριο αγωνιστικό προσόν δεν είναι το ύψος, αλλά εκ της θέσεως στην οποία αγωνίζεται, διαθέτει ικανότητα στις εναέριες μονομαχίες.

Ένας τομέας ο οποίος μπορεί να κρίνει πολλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και ιδίως σε ένα πρωτάθλημα που διεξάγεται υπό της ιδιαιτερότητες της Γ΄ Εθνικής και σε αγωνιστικούς χώρους ανάλογους με αυτούς του Δημοτικού Σταδίου της πόλης της Πέλλας.

Σημαντική ενίσχυση από «αεροπόρους»…

Οι μεταγραφικές προσθήκες τις χειμερινής περιόδου εμπεριέχουν έντονα το στοιχείο της ενίσχυσης της ομάδας και στον τομέα αυτό, καθώς – όπως έχουμε σημειώσει – ο Κριστιάνο Μεντί, ο Μιχάλης Γιαννίτσης και ο Μάριος Κωστούλας, έρχονται να ενισχύσουν το δίδυμο των βασικών στόπερ, Άγγελου Καραντασιάδη και Λεωνίδα Καστριτσέα στον τομέα των εναέριων μονομαχιών.

Ένα γκολ στον «αέρα» μπορεί να σημάνει την – χωρίς κόπο – κατάκτηση τριών υπερπολύτιμων βαθμών, ή – από την άλλη – σημαντικότατη βαθμολογική απώλεια, αν νικηθείς σε κάποια στατική φάση, όταν βρίσκεσαι σε άμυνα.

Η είσοδος του Κρυστάλλη

Σαφώς, η αντικατάσταση του Χρήστου Ρόβα από τον Παντελή Κρυστάλλη αποσκοπούσε στο να περάσει στο κέντρο της επίθεσης ένας φορ με ξεκούραστα πόδια και ικανότητα στο να κρατήσει τη μπάλα μπροστά, αλλά και να απασχολήσει την αμυντική γραμμή του αντιπάλου, αποτρέποντάς την από προωθήσεις στην αναζήτηση της ισοφάρισης.

Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι με την είσοδο του υψηλόσωμου σέντερ φορ στον αγώνα, ο Σάκη Αναστασιάδης προσέβλεπε και στο να ενισχύσει το σύνολό του στο ψηλό παιχνίδι, σε περίπτωση που το ματς πήγαινε σε στατικές φάσεις γύρω από την περιοχή της ομάδας στα τελευταία λεπτά, με τον αντίπαλο να επιδιώκει την ισοφάριση.

Γνωρίζοντας ο κόουτς, πόσο κρίσιμη είναι η θωράκιση στο παιχνίδι της «ψηλής μπάλας», είναι πανεύκολο να υποθέσουμε ότι μία από τις αλλαγές του στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης της Αριδαίας θα αφορούσε στην είσοδο του Μιχάλη Γιαννίτση, αν ο υψηλόσωμος σέντερ μπακ ήταν διαθέσιμος χθες το απόγευμα…