- Bluearena - https://bluearena.gr -

Νίκη από χρυσάφι…

Διά πυρός και σιδήρου πέρασε από το Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας ο Ηρακλής, σε ένα παιχνίδι στο οποίο όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο πιο δύσκολη φάνταζε η προοπτική της νίκης. Μιας νίκης, την οποία είχε τόσο μεγάλη και απόλυτη ανάγκη ο Ημίθεος, στην προοπτική να μην επιτρέψει στο Παλαιοχώρι να αποσπαστεί περαιτέρω στο κυνήγι της πρώτης θέσης.

Ευτυχώς, μια στατική φάση, ένα γκολ στον «αέρα» από τον Άγγελο Καραντασιάδη οδήγησε τα πράγματα στην επίτευξη του τελικού στόχου και σε ένα εξαιρετικής σημασίας «διπλό». Μία επιτυχία στην οποία μπορεί να επενδύσει ο Ηρακλής, ενόψει της δύσκολης συνέχειας, για πολλούς και καλούς λόγους…

Ο αντίπαλος. Για όλους όσοι αντιλαμβάνονται ότι ο Ηρακλής στο επίπεδο της Γ΄ Εθνικής δεν καλείται να αντιμετωπίσει την… Μπαρτσελόνα, είναι αντιληπτό ότι ο Αλμωπός, ως η ομάδα αμέσως κάτω από τις δύο πρωτοπόρες στη βαθμολογία, αποτελεί έναν από τους πιο δυνατούς αντιπάλους, ιδίως στην έδρα του. Συνεπώς, νίκη στην Αριδαία, σημαίνει πολλά για μια πορεία πρωταθλητισμού.

Κόντρα στις αντιξοότητες. Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η νίκη, ανέδειξε ακόμη περισσότερο την αξία της. Χαμένες, ανεπανάληπτες ευκαιρίες, κόντρα σε έναν απίστευτο τερματοφύλακα, που βρέθηκε σε βραδιά… «Σαργκάνη στην Κοπεγχάγη», ένας αγωνιστικός χώρος, που παρέπεμπε σε βούρκο, τον χρόνο να κυλά αγωνιωδώς και το παιχνίδι να φτάνει στο τέλος του χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα και γκολ μόλις 12 λεπτά πριν τη λήξη… Όλα αυτά, συν την απώλεια του πέναλτι, συνέθεσαν ένα σκηνικό θρίλερ, που δίνει επιπρόσθετη αξία σε αυτό το διπλό.

Βρήκε ισορροπία νίκης εκτός. Επίσης, το γεγονός ότι ο Ηρακλής επανέφερε την ισορροπία της αποτελεσματικότητάς του στις εκτός έδρας αναμετρήσεις είναι πολύ ουσιώδες. Η ομάδα του Σάκη Αναστασιάδη «καθαρίζει» με χαρακτηριστική άνεση τις εντός Καυτανζογλείου αγωνιστικές υποχρεώσεις της (αν εξαιρέσουμε το ματς με την Καρίτσα, όπου οι «κυανόλευκοι» αγωνίστηκαν με «μισή» ομάδα), ωστόσο εκτός αντιμετώπισε κάποια προβλήματα ως προς την επίτευξη του στόχου. Με αυτό το εμφατικό «διπλό» ισορροπεί εκ νέου και αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια.

Νίκη, χωρίς το σύνολο της μεταγραφικής ενίσχυσης. Ο κόουτς του Ηρακλή πολύ θα ήθελε να έχει τον Τάι στη διάθεσή του χθες στην Αριδαία, έστω και διαθέσιμο να περάσει στον αγώνα ως αλλαγή. Το ότι ο «Γηραιός» πέρασε από την πόλη της Πέλλας με το απόλυτο, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το σύνολο της μεταγραφικής ενίσχυσής του, προοιωνίζει θετικά το μέλλον.