Η κρίσιμη κόντρα με τον Παναθηναϊκό και η δυναμική της Μίκρας

Απόλυτη η ανάγκη για μια ζεστή οπαδική ατμόσφαιρα στη Μίκρα το βράδυ του Σαββάτου

Βόλει, Ηρακλής

Το παιχνίδι με τον Φοίνικα Σύρου έχει περάσει στο παρελθόν και οι «κυανόλευκοι» έχουν στρέψει προ πολλού την προσοχή τους στη δυνατή μονομαχία που τους αναμένει το Σάββατο 20/1 (19:30) στη Μίκρα, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Το ότι έχασαν – έστω και από δικά τους «νεκρά» σημεία στον αγώνα – στην έδρα μιας ομάδας που επένδυσε πολλά και πολύ στην προοπτική να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να βασανίζει επί μακρόν τον Γιάννη Ορφανό και τους παίκτες του. Όμως, η βαθμολογική ανάγκη για «καθαρή» νίκη επί ενός αντιπάλου, ο οποίος βρίσκεται βυθισμένος στην προτελευταία θέση του πίνακα, είναι απόλυτη.

Ο κόσμος να είναι εκεί

Πολλά για την έκβαση της αναμέτρησης θα εξαρτηθούν από την εικόνα που θα εμφανίζει η Μίκρα το βράδυ του Σαββάτου. Με επανειλημμένες και επίμονες δηλώσεις τους, όλοι οι παίκτες του Ημίθεου έχουν υπογραμμίσει τη σημασία μιας «θερμής» από οπαδική συμπαράσταση Μίκρας και τη θεωρούν γενεσιουργό αίτιο κάθε επιτυχίας μέσα στην «κυανόλευκη» έδρα.

Το Σάββατο 20/1, η Μίκρα θα πρέπει να σφύζει από τον παλμό συμπαράστασης των Ηρακλειδέων, ώστε η ομάδα να προωθηθεί προς μία νίκη, την οποία τόσο πολύ χρειάζεται, ώστε να μείνει στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα, στην προσπάθεια να ξεφύγει από κάθε προβληματισμό για τη συνέχεια.

Μάλιστα, οι «οπαδικές υποχρεώσεις» του «κυανόλευκου» κόσμου εξυπηρετούν προς την κατεύθυνση της δυναμικής παρουσίας στον αγώνα βόλεϊ, καθώς το προσεχές Σάββατο, στις 17:00, η ομάδα μπάσκετ αντιμετωπίζει στο Ιβανώφειο την ΑΕΛ, γεγονός, το οποίο προσφέρει όλη τη χρονική άνεση για μετάβαση στη Μίκρα, όπου η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό αρχίζει στις 19:30.

Η κατάσταση του Εφραιμίδη

Στον αγώνα της Σύρου ο Ηρακλής είχε την ατυχία να χάσει από νωρίς, λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, έναν από τους βασικούς παίκτες του και εκ των κορυφαίων σκόρερ του, τον Δημήτρη Εφραιμίδη.

Ο εκρηκτικός ακραίος ελπίζεται να είναι σε θέση να αγωνιστεί στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, καθώς η συνεισφορά του στην αγωνιστική στρατηγική του «Γηραιού» είναι σημαντικότατη. Άλλωστε, μην λησμονούμε ότι ήδη στις θέσεις των ακραίων ο Ηρακλής μετρά μια απώλεια σε επίπεδο έμπειρου παίκτη και αγωνίζεται με βασικό τον νεαρό Στέλιο Τζιουμάκα, με συνέπεια ο Γιάννης Ορφανός να μην επιθυμεί να δώσει ρόλο βασικού και σε άλλον νεαρό ακραίο της ομάδας, όπως ο Νικόλας Ελευθερίου, που αντικατέστησε τον Εφραιμίδη στη Σύρο.

Σχετικά Άρθρα

“Τώρα… θυμήθηκαν να κλείσουν το Κατσάνειο και δεν παραχωρούν τη Μίκρα!”

Βόλει

Back to Top